reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam ja już po USG mały ma 1836g więc rośnie jak na drożdżach. Mam przykaz aby jak tylko coś zacznie się dziać to na tychmiast jechać do szpitala, bo nie chcą abym rodziła w domu albo w aucie. Ja też nie bo mam nadzieję na coś znieczulającego.
Gardło mnie boli, zimno mi wziełam ferwex i mam nadzieję że to paskudztwo odpuści. Nadia ma dzisiaj gołąbka z sosem grzybowym, a my udka i zapiekane ziemniaki ona zresztą też pewnie z nami coś wciągnie.
Muszę się drzemnąć dobrze że do 15 Nadii nie ma.

reklama
My dzisiaj po badaniach prenatalnych i kolejnym usg, które jest konieczne przy teście PAPPA. A wiec moja Pani dr potwierdziła, ze dzidziuś jest zdrowy, pięknie się rozwija, i powiedziała cytuje "czyżby tym razem była dziewusia". Tak więc mam nadzieje, że już nic nie wyrośnie między nóżkami, z resztą najważniejsze, żeby bąbelek zdrowo rósł.
Jestem taka szczęśliwa!!
Buziaczki i miłego dzionka!!

a Nas odwiedziła moja mama z siostrą , fajnie bo smutno mi tak samej w domku z Filisiem :))

Basiekk- a kotek nie czytaj bo to nie ma sensu , jedni chwalą inni ganią to normalne :) jakbyś się tu Nas zapytała to też pewnie każda ma co innego i co innego by chwaliła :)ja mam np.lodówkę Lg ,kuchenkę Mastrecooka a mikrofale Daewoo , do zmywarki się przymierzam :)) mam nadzieję że wybierzesz to co Ci najbardziej wpadnie w oko a w szczególności podpasuje funkcjonalnie :) mam nadzieję że się pochwalisz :)
Poziomki- ojj racja ja też uwielbiam jeździć :)))
Styna- oo kawał chłopaka :) super :) :)
Alex- super wieści super :) :*

Witajcie,
jestem zawalona robotą i tylko podczytuję, ale widzę super wiadomości!
Alex - :-DGRATULACJE!!! Bardzo sie cieszę, że Okruszek jest zdrowy i że to CÓRCIA:biggrin2:! Cieszę się Waszą radością :)

styna - oszczędzaj się. Mi czop odszedł po kijkach i wszystko się zaczęło rozkręcać, nast. dnia Zochna była z nami.
My chyba na razie nie wyprawiamy Zosi urodzin i imienin - chciałam zaprosić tylko dziadków i moją siostrę, ale u mnie w rodzinie teraz same imprezy i nie ma czasu. Kawę zrobimy przy okazji. Zosia dzień przed urodzinami nauczyła się mówić własne imię, słodkie Ziosia:-D, a na pytanie ile ma lat, zawsze odpowiada trzy:-D i nie dociera, że dwa. pomimo, że sama chodzi i sobie liczy: jeden, drugi, trzeci, czwarty, piąty. ale lat ma 3 :)
i większość się nabiera, bo jest wyrośnięta (tylko rozum dwulatka :-D)

Styna przemów synowi do rozsądku:-):-) GRATULUJĘ!! Tłustego bobasa:-D
Alex może się uda i nic nie wyrośnie:-p WSPANIALE WIEŚCI!! GRATULACJE !!:-)

Trzymajcie kciuki żeby u mnie coś na usg jutro wyrosło:-D:-D:-D

Witam się

Alem się objadła ... wciagnelam pierogi z bryndza na obiad,
teraz zajadam truskawki z jogurtem i jeszcze kawke sobie machnelam co by wyrobić do wieczora <czyt.nocy..> ..

Dzien piękny! nareszcie ciepelko, sprawy na miescie pozalatwialysmy, zakupy, swieczki, torcik zamówiony a potem na placu zabaw szał !

Alex ale się ciesze!!!! sciskam mocno!
Lepi - no to moja jest "Poja'' i ma 6 lat "" :-D

Styna - piekna waga :)) ojoj jak to leci... 2 latka temu już trzy dni w szpitalu się kulałam.. alez miałam bęben!!!

Basienko
ostatnio moje dziecko 3 dni jadlo botwinkę.... no ale tam miała wszystko ... :/ teraz robie jej takie 'cus', w tamtym roku zajadala kalarepkę wiec mam nadzieje posmakuje, .. ----> http://www.jadlonomia.com/2013/04/wiosenny-krem-z-kalarepy.html

Ostatnia edycja:
Hej laski. Padam na cyce:( Rano ogarnęłam chatę pomyłam okna i zebrałam się z piesem na dwór. Cieszyłam się że już się lepiej czuje ale zanim wyszliśmy stwierdziłam że się mylę, do tego na dworze śmigał na 3 łapach. Poszłam na trochę z Igim na plac zabaw a potem sąsiad podwiózł mnie z ciapą do weterynarza. Niestety jakiś ropień jest między paluchami i antybiotyk konieczny. Dziś zastrzyki jutro i pojutrze też a potem tabletki. Na dwór mamy wychodzić w skarpecie i dalej okłady robić. Ech wydałam dziś ponad 70zł, a dwie następne wizyty z zastrzykami po 50 zł mnie wyniosą:sorry: Jeszcze nie wiem ile za tabletki zabulę a będzie je musiał brać przez około dwa tygodnie:/ Jak nie urok to sr..a. Nie mam kasy a tu jeszcze to!!! Do tego jutro sąsiad w pracy i nie mam z kim zbytnio do weta na zastrzyk podjechać :crazy:

Majusia
słonko faktycznie już poprawiłam. Jestem już tak zawinięta że szok nawet nie widzę co piszę:(
I jak ten krem z kalarepy?? My uwielbiamy na surowo kalarepkę:)

Styna mój Igi by się cieszył z tej zabawki bo jest na etapie tej bajki, już mu się "gwiazdki" znudziły.
Super że młodzieniaszek pięknie się rozwija:) Odpoczywaj odpoczywaj:)

Poziomka z zębem to taka historia że nie chce wyjść bo niby miejsca nie ma i co jakiś czas przez to stan zapalny się robi. Kawałkiem się przebił ząb prze dziąsło i tyle w temacie, czeka mnie nie tyle rwanie co wydłutowanie :/
Pies sobie zrobił, przejęzyczyłam się!

Futrzaczku
super,że Szymcio z przejażdżki zadowolony:) Pewnie wszyscy koledzy z przedszkola mu zazdrościli. Widzę i Filiś w coraz lepszym zdrowiu skoro humorek dopisuje:) A byłaś u lekarza po to skierowanie??

Basiekk oj pychotka pychotka. Teraz gości będę mieć i pomysłu na obiady brak:/ Powodzenia jutro na zakupach. Pochwal się później co wybrałaś:)

Alex piękne wieści:) Oby tak dalej! Trzymam za Was mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
W pracy już powiedziałaś??

He he Lepi Igor e też cały czas odpowiada że ma "tsy" lata:) Z imieniem wczoraj mnie zaskoczył bo coś tam zrobił i ja do niego "oj Igor Igor" a on jak echo "oj Ior Ior" gdzieś mu tylko G z imienia uciekło :-D

Jolek no to piechol se napytał biedy. Nadii już dawno "gwiazdki" się znudziły i Klub przyjaciół myszki Mickey ogląda namiętnie ma dwie maskotki Mikiego i z nimi wszędzie chodzi i śpi. Kilka ciuszków z Minnie też je uwielbia i często każe sobie ubierać. Teraz kupiliśmy jej kołdre i poduszkę w rozmiarze "dorosłym " do tego kupiłam pościel w Minine i kapcie Minnie i na dzień dziecka dostanie.
Alex super że córeczka się dobrze rozwija :-)

Nadia na siebie woła Nana albo w pełni Nana Stompór. Najlepsze jak ktoś coś popsuje woła "posułaś, popsułeś" a jak ona coś popsuje to jest "popsute".

Jolek najgorsze jest to ze koszt leku to kilka złoty a reszta za wizyte:angry: Nie mogłas wziasc zastrzykow i sama mu zrobić? okładaj rywanolem a nawet przepłukuj to bardzo pomaga. Niezle sie musiał załatwić skoro tyle antybiotyków ma dostać:eek:
styna:-D bo ona nie psuje tylko jakieś skrzaty

Ja juz poprasowalam ubranka i na razie nie mam nic do roboty...

Ostatnia edycja:
reklama
wpadam na chwilkę :)

Joluś- zapomniałam wspomnieć że wczoraj przed tym jak chciałam do przychodzi podjechać ( a z tym też ciężko teścia autem; bo też zapomniałam chyba wspomnieć że w poniedziałek w tej akcji ze szpitalem auto mi padło i to na stacji benzynowej zaraz po zatankowaniu ;/ ) miałam telefon od Naszej Pani doktor , martwiła się o Filipka , mówiła żeby przyjść w piątek na kontrole a badania zrobimy w przyszłym tyg.
jejku kotek to nie ciekawie z tym ciapkiem ... jeszcze ta kasa cholerna! ehh buziam :*

Do góry