reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się

Ledwo oczy otworzyłam i już myślę o Filipku.

Byłam na grzybach, trzeba coś w ocet wrzucić, na zimę w sam raz. Ludzi więcej niż grzybów w tym roku:confused2: Przynajmniej Purchawka sama z tatą zostaje, mają okazję się sprawdzić, to już drugi raz i muszę powiedzieć, że tata świetnie sobie radzi. Dzidzia najedzona (zupką), przebrana, uśmiechnięta. Tylko mi na tych grzybach spieszno do nich, chyba bardziej niż im do mnie.

Matusia fajne takie urodziny o ile się idzie z dziećmi do kogoś ;-) Ja nie przepadam ani za robieniem takich spędów ani a dziećmi generalnie :-p Nie mogłabym być przedszkolanką ani nikim w tym style, no, ewentualnie opiekunka dla jednego dziecka. Paradoksalnie dzieci bardzo do mnie lgną.

A przy okazji dzieci, właśnie wczoraj znalazłam dziecko. Mniej więcej 2.5 letnie popylało samo po ulicy. Przechwyciłam, a ono niestety ani be ani me, nie umie pokazać gdzie mama, poszłam z nim do lokalnego sklepu, na szczęście kobieta rozpoznała malca i zaprowadziłam go do jego domu. A w domu babcia zadowolona, o niczym nie wie. Dziecko zrobiło dobre 200 m w stronę rzeki :szok: zawróciło drugie tyle w stronę kościoła i tam je przechwyciłam. A babka w domu w tym czasie, zostawiła malca na ogródku i zadowolona. Ręce opadają, do jakiej tragedii mogło dojść.

Ostatnia edycja:
reklama
Hope przecież marzy Ci się 3cie było trzeba sobie zostawić , poród by Cię ominął :-D

Co do grzybów to moi rodzice mówią że jest ich od zatrzęsienia w lesie. Ostatnio siostra nam przywiozła wiadro ale połowa z nich odpadła.

Macie wszystkie pozdrowienia i buziaki od Ainy. Pisałam dziś do niej. Trochę jej się powaliło bo niania rękę złamała.

Hejka :-)

Aina- kochana Twój dzień ! buziaki :*
Hope- to Ci dopiero historia :szok:

chyba tyle nie mam weny do pisania ani czasu w sumie bo dzieciaki na mojej głowie i tylko co chwile zostaw nie ruszaj itp itd ... oczy dookoła głowy :-D;-)

aha Jolek dzięki za ten link z musteli jak macie to podsyłajcie linki na te darmówki :tak::-D

Witam ponownie,
W końcu ogarnęłam dom, upiekłam ciasto i poszłam z brzdącami na spacer. Teraz jeszcze muszę pościel przebrać....
jolek dzięki za ten link,zarejestrowałam się i napisałam do nich maila.
A czy idzie jakoś inaczej dostać te kupony z hippa?Bo ja nie wiem czy ze szpitala wysłali,bo nic nie dostalam.
Futrzaczku ja mogę polecić ci J&J -> JOHNSON’S® Baby – kosmetyki do pielęgnacji - Z myślą o Twoim dziecku I tam pod spodem jest info-zamów próbkę.
A jak znacie inne to wklejajcie linki,ja też poproszę ;-)
aina trzymam kciuki za powodzenie całej uroczystości
Hope niezła historia:szok:
P.S. Ja nadal chora:wściekła/y:

Persefona bidulko

Ja z J&J nie zamawiam bo u mnie Igor ma uczulenie..bynajmniej na ich płyn do kąpieli. Co do HIPPA to się zarejestrowałam na ich stronie, bo nic w szpitalu nie dostałam. Teraz czekam czy coś przyślą.

Hope, co za opiekę zapewniła dziecku ta babcia? Biedne, ale musiało być wystaraszone takie małe dziecko.
persefona, dużo zdrówka.
Ciekawe jak Aina dziś szaleje .
Mnie tak nogi bolą po tych podchodach, że od godziny moczę ten nieszczęsny palec w szarym mydle. Jeszcze na koniec graliśmy w dwa ognie i musiałam zastąpić jednego chłopca, który nie przyszedł. Nie te lata do takich zabaw. Ale najfajniejsze jak się słyszy wśród dzieci " ale fajnie u Mateusza", "super imprezka proszę pani" i takie tam:-).

reklama
Się witam :)
Przyszłam dzisiaj do Was się pożalić na moją Klusię wstrętną, że maruda dzisiaj okropna, że nic a nic nie spała, jak tylko odkładałam do łóżeczka, żeby zasnęła płacz ogromny, na rączkach dobrze, ale też tylko przez chwilkę, potem znów płacz, cycek, be, matka be, ojciec be, wszystko be, ale jak tylko przeczytałam o Filipku to odwołuje to żalenie i nawet mi trochę wstyd, że narzekam :zawstydzona/y:

Jutro mam gości, koleżanki ze studiów z mężami i z dzieciakami się zapowiedziały, z jednej strony się cieszę bo daawno się nie widziałyśmy, ale z drugiej strony mam full roboty bo przecież towarzystwo trzeba nakarmić, i domek ogarnąć, a samo się nie zrobi:baffled:. Ale jak tylko Klusia zasnęła na noc wzięłam się do pracy . Jeszcze rano wstanę wcześniej i powinnam dać radę.

Ainka trzymam mocno kciuki za Wasz dzisiejszy dzień, dużo szczęścia Wam życzę :-)
Matusia super, że imprezka się udała
Hope
jak to dobrze, że byłaś w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie i przechwyciłaś bąbla. p.s. jaką zupkę dał tatuś Jagodzi??

Ostatnia edycja:
Do góry