reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej laseczki :) Podczytywałam was jednym okiem przez te kilka dni ale nie miałam czasu nic napisać.
Chrzciny sie udały super, byliśmy jedyni więc szybko poszło. Na początku trochę się wiercił, z lekkim oburzeniem spojrzał na księdza, który robił mu znak krzyża na czole, a potem zasnął. I spał tak mocno, że nie obudził się gdy wzięłam go na ręce. Dopiero przy polewaniu wodą otworzył oczka, zrobił groźną i oburzoną minę i na szczęście był cicho. Rozdarł się trochę na sam koniec mszy.
Niestety marudzi jak marudził, domaga się noszenia na ramieniu i chodzenia. Nie chcemy go nauczyć, bo nie możemy całymi dniami go nosić, ale drze się tak, że koniec końców ulegamy niestety. Ja wiem że dzieci potrzebują bliskości itd, ale on nie chce przytulasów ani nic, ma być noszony w takiej jednej konkretnej pozycji. Leżaczek be, wszystko be, tylko ramię. A w te kawałki że do 3 mcy dziecka się nie da przyzwyczaić do czegoś to nie wierzę ani trochę.
Jolek - ucałuj Igorka na te 4 miesiące, nasz dorosły chłopak :)

reklama
Dziewczynki super że wszystkie chrzciny się udały...
Mały znów przed snem płacze godzinę zanim zaśnie, już było tak dobrze ostatnie dwa tygodnie sam sobie ładnie zasypiał a tu znów te jazdy... :-(
Dziś kończy trzy miesiące, to mu wytłumaczę że duzi chłopcy nie płaczą, to może coś da :confused:

Karolka - wycałuj swojego kawalera na tą miesięcznicę :)

A w ogóle co mi się przydarzyło dwa dni temu ;( Dziabnęłam moje maleństwo w paluszek przy obcinaniu paznokci... Głupią ma matkę Mikołaj i ślepą.Tak płakał biedaczysko, na szczęście krótko bo obcinałam przy karmieniu to się szybko pocieszył, ale nie mogę sobie darować że mu taką krzywdę zrobiłam. Bolało go bardziej niż szczepienie :(

Witajcie,
cieszę się,że chrzciny się udały;-)My wczoraj urządziliśmy sobie grilla i tak siedzielismy do 22:00.Nawet fajnie bylo. Dziś pogoda nam się poprawiła,a ja mam mega dużo prania:szok:
karolka buziaczki dla 3-miesięcznego maluszka:tak:
jolka nie martw się o studia-dasz radę:tak:Ja jestem tego żywym przykładem.Rodziłam w maju, w czerwcu miałam jeszcze 2 ostatnie egzaminy w sesji,a w lipcu obronę. I choć nie było łatwo-obroniłam się na 5! Więc dasz radę i głowa do góry (ja też musiałam maluszka zostawiać jak jechałam na egzaminy).
salsera nie zadręczaj się.To był po prostu wypadek.Jeszcze nie jeden ci się zdarzy.Nikt nie jest nieomylny.A obciąć takiemu szkrabowi paznokcie,to nie lada sztuka-mój to się tak wierci,że obcinam chyba z 15 minut!

jolek wszystkiego wspanialego dla naszego Igusia :*
salsera kazdemu moze sie zdarzyc, ja obcinam malemu pazurki jak spi i powiem Ci ze trwa to koszmarnie dlugo i niezle sie napoce zeby mu krzywdy nie zrobic. To nie jest latwa sprawa ;)

widze ze duzo majowek chrzcilo bobasy w weekend.Gratulacje dla dzieci.
Nasz chrzczony nie bedzie z wielu powodow, ale nie ma co ich tu opisywac :-)

rozmawialam wczoraj zeznajoma ktora wrocila z wakacji w Jaipur- mowi ze pieknie tam :-D

Witam Kochaniutkie :-)
Salsera spokojnie, to się zdarza nawet najlepszym mamom...Obcinanie pazurków takim iskierkom to nie lada wyzwanie...Ja drżę za każdym razem, choć obcinam małemu na śnie, ale łobuz już się wycwanił i z łapkami ucieka nawet jak śpi...cwaniak :-D

Ja dziś tylko na chwilkę wpadłam, bo muszę polatać po urzędach :-(Na szczęście poźniej sobie zrekompensuję, bo z M. wybieramy się do kina z okazji moich urodzin, więc junior zostanie na 2 godzinki pod opieką przeszczęśliwej babci ;-)
Udanego dnia kobietki :-)

Witam po dlugim weekendzie:)
Wszystkim ochrzczonym bobaskom zycze Wszystkiego naj. My mamy chrzciny w przyszla niedziele, boje sie ze mala bedzie koncertowac w kosciele...
jolek najlepsze zyczenia dla Igusia 4 miesiecznego mezczyzny:)
karolq wszystkiego naj dla maluszka
Ja obcinam pazurki na spiocha ale tez musze sie przy tym niezle napocic.
Milego dnia wszystkim zycze.
A jaipur jak tam rehabilitacja u juniora? Chodzisz jeszcze? Widzisz postepy? U nas juz lepiej ale jeszcze sporo pracy przed nami...

salsera... ja kiedy mała miała z 3 tygodnie przycisnęłam skórę zatrzaskiem gdy zapinałam bodziaka. najgorsze jest to, że w pierwszych sekundach nie wiedziałam dlaczego płacze, dopiero mój M sie zorientował, że skórka w zatrzasku ;(((( nigdy nie zapomne jak ona plakała, a ja razem z nią. do dzis nie mogę sobie tego darować, wyrzuty sumienia myślałam, że mnie zjedzą :( tskże nie ty pierwsza nie ostatnia niestety

reklama
Witam się wtorkowo.

Ja jak pomyślę o powrocie do pracy to mnie mdli!

Wczoraj u nas wieczorem lało. Nic nowego bo planowałam dzisiaj iść do parku zbierać szyszki bo mi się przydadzą do ogrodu. I muszą być suche więc zawsze jak o tym pomyślę to zaraz leje.

Dzisiaj biegam od okna do okna bo czekam na przesyłkę i na paczkę. W przesyłce nowe soczewki bo już nie daję rady. Zawsze się tak załatwię, że na ostatnią chwilę zamówię i potem cierpię. Głupia, głupia, głupia! A w paczce ma przyjść sukienka na wesele i tak się na nią napaliłam, że na bank będzie źle leżała...

Do góry