reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam,
Mały strasznie marudny. Teraz ciągnie cyca i mogę w końcu odpisać. Wcześniej na widok cyca płakał i marudził. Zrobiłam wczoraj pranie, rozwieszanie na raty się udaje. Gorzej z prasowaniem, już 3 prania czekają, za chwilę nie będzie miał co włożyć, a nie daje mi szansy uprasować :wściekła/y:

Wczoraj za to byliśmy z jego chrzestnym i córeczką na ponad 3 h spacerze. Mogłam go spokojnie dokarmić i nosić na rękach, bo mała wózek prowadziła. Raz nawet u chrzestnego na rękach się uspokoił i usnął. Zawsze to z kimś raźniej i spokojniej :-)

My niedługo też wyjeżdżamy na urlop do teściów. Powietrze tam super i liczę, że w końcu Mały będzie smacznie spał na spacerkach, ale obawiam się teściowej. Jak była na chrzcinach, to już mówiła jak mały będzie spał, to bierzcie, tego nie, jakbyśmy nie byli jego rodzicami.

reklama
Kamcia oglądam właśnie "ciąża z zaskoczenia" i mnie olśniło! Twoje objawy to nie przeziębienie. Jesteś w ciąży!!! :p:p:p

A ja juz w spacerowce ale na lezaco bo z jeziora zapomnialam gondoli... malej sie bardziej podoba chociaz tak samo lezy jak w glebokim. Ja tez w gondoli mialam do podnoszenia ale moja niechciala tak jezdzic odrazu siadala a wtedy poleciala by na twarz:p a teraz podoba jej sie na plasko pewnie dlatego ze po bokach widzi swiat a nie tylko drzewa:p

U nas ciepło:-)
A ja upocona wróciłam z małym od okulisty. Wszystko opisałam w "przychodzi majówczątko do lekarza". Jestem zmęczona i spać mi się chce...eh....

Byliśmy na spacerku 3 godz w sumie to cały czas na placu zabaw :-)
Szymek się wybiegał i zasnął w domku jak robiłam obiadek , nie dawno wstał zjadł i zaraz przyjdzie po Niego moja siostra z chłopakiem więc ja nigdzie się już nie ruszam :-p
Filipek grzeczny na spacerkach , On ogólnie płacze tylko jak chce jeść ,spać i jak mu już się nudzi :tak::-) jest jeszcze normalnie na leżąco choć próbowałam dawać już mu wyżej oparcie ale jakoś to mi jeszcze nie pasuje ma jeszcze czas.

u nas gondolka, junior zazwyczaj kima albo ogląda grzecznie świat..ryku jeszcze(odpukać)nie prezentował na spacerze.

pogoda jest booska, mały cały dzień siedział na podwórku,mam nadzieję,że nie będzie miał szoku tlenowego;)

my sppacerujemy w gondoli albo nosidelku.gondola nie ma regulacji oparcia,ale lezenie jeszcze malemu pasuje.chcialam przeniesc go do spacerowy zeby mogl sobie widoki z bokow poogladac no i wydaje mi sie ze byloby mi troszke chlodniej w takie upaly jak dzisiaj u nas. spacerowka oczywiscie bylaby rozlorzona zupelnie na plasko. sama nie wiem zaraz chyba ja wyciagne i przymierze jakby to mialo wygladac :D oo wlasnie...jak wybieramy sie gdzies daleko na spacer samochodem to pozniej rozkladam fotelik samochodowy na lezaco i tak sie wozimy.

reklama
Hope ale Jagodzianka słodko sobie śpi:)

My dzisiaj byliśmy w końcu na cmentarzu u braciszków Oliwierka, od razu lepiej sie poczułam jak odwiedziłam swoich synków-boże tak bardzo za nimi tęsknię.
Oliwierek dzisiaj po trzech dniach sam zrobił kupkę, ale biedaczek i tak potem przy każdym pierdnięciu sie pręży i popłakuje i przez to nie za bardzo chce ssać cycusia, trzeba go na raty wówczas karmić jak sie uspokaja.

Dziewczyny możecie dac jakiegoś linka ze strona gdzie mogłabym kupić lusterko nakładane na zagłówek żeby widzieć małego podczas jazdy?

Do góry