reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

jolkaa1989 u mnie mlody tez tak miał jak przeszlam na butle, wogole dzieci karmione mieszanka zalatwiaja się raz na 2-3dni mój tak ma i dziecko karmione sztucznym trzeba dopajac żeby ta kopa nie była taka ciezka. Teraz Oskarek sraka co 2 dni i lekarka mi powiedziala ze jeżeli ogolnie zachowuje się dobrze nie boli go nic i nie placze to nie ma co się bac, a o zaparciach mowi się wtedy gdy dziecko nie zalatwia się minimum 3 dni i zaczyna inaczej się zachowywac, czytalam tez ze bytelkowe dzieci maja wlasnie często problemy z zaparciami i trzeba duzo picia im dawac

karolq8 o mamusiu jakie te kupy sa smietdzace, mój jak zrobil pierwszy raz po tym mleku taka 3-dniowa to myslalam ze hafta puszcze, smierdzace i przeokrotnie wielkie te kupy, a baki tez tak wala jak u starego chlopa

Ja mam w koncu chwiele od rana ale z mlodym na ramieniu bo marudny, ze hej. Wczoraj tancowal od 12.00 zadzwonilam po tesciowa żeby mi pomogla i akurat jak przyjechala 0 12.45 to zasnal ale na pol godz i zaraz znowu krzyk. I jak się zaczal drzec o 16 to przestal dopiero przed 20 taka miał kolke, kurde chyba żadne dziecko tak nie ma jak moje...żeby chociaz był jakis lek który można podac w trakcie kolki aby szybko przeszla...

reklama
no ja kapie kolo 19 i ona automatycznie chce spac pol godziny pozniej czasem budzi sie kolo 22 ale zje chwile pogada i dalej spi:)

Mandrzejczuk ja nad jeziorkiem jak poczulak kupke to zawsze wolalam babcie chetna do przebrania:p

Witam się :-)

Mały usną na macie i mam chwilę na bb. Bardzo się cieszę, że ją mam. Małemu coraz bardziej się podoba.
Wczoraj po ataku kolki, mały usnął w wannie :szok: taki był padnięty. Zamieszczę zaraz fotki w odpowiednim wątku.

chyba żadne dziecko tak nie ma jak moje...żeby chociaz był jakis lek który można podac w trakcie kolki aby szybko przeszla...
mandrzejczuk uwierz moja mala ma podobnie, ja staram sie zawsze mowic i pisac o niej jak najlepiej ale jakbys porozmawiala z moim mezem to dokladnie tak samo opisalby zachowanie naszej Nadienki jak Ty opisujesz zachowanie Oskarka... Tez juz namawial mnie zebym na butle ja przestawila ale ja nie chce... A co do jedzenia to przekonalam sie ze czy jestem na diecie czy nie to mala i tak placze tak samo. Wczoraj miala kolke od 18 do 22 :((( Oczywiscie juz sie poklocilismy z P. niby oboje chcemy dobrze ale czasem ten placz nas przerasta. Mysle ze musimy zacisnac zeby i jakos to przetrwac... Przeciez kiedys te kolki musza minac...
Co do lekarstw to wyprobowalam juz chyba wszystko i nie znalazlam nic co bym mogla nazwac zlotym srodkiem. Ciagle mysle ze juz sie skonczyly bo nie ma ich np. 3 dni a tu na czwarty wyskoczy i co tu zrobic...

Właśnie zarezerwowałam nam miejscówkę na wakacje i we wrześniu jedziemy do Kołobrzegu :) Maluszkowi dobrze zrobi morskie powietrze a my sobie też wypoczniemy:)
Miało wrócić dzisiaj lato a tu tylko chmury i chmury...

Pytanie do dziewczyn po cc:
tak się zastanawiam nad stosowaniem maści na bliznę, żeby nieco zbladła bo na razie czerwoniutka. Co polecacie z perspektywy czasu, która się sprawdza i czy w ogóle jest sens stosować?

reklama
Do góry