reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Boze jak ja Wam dziekuje za te slowa otuchy, nikt tak nie potrafi podnies na duchu jak BB-ciotki. Dzisiaj bylo juz o niebo lepiej maly spal caly dzien po 3 godz tylko o 19 zaczal sie drzec i tak mu sie zeszlo 2 godz ale pomoglo ogrzewanie i masowanie brzuszka suszarka jak sie uspokoil to owinelam go cieplo w kocyk i wzielam w ramiona i tak go ululalam. Spi juz godzinke a ja moglam zjesc kolacje, teraz sobie spokojnie moge posiedziec przy kompie, zaraz jak maz wroci z psem to usiade kolo niego i pogapimy sie razem w tv...bo nawet tego mi brakuje...miesiac juz za nami, jeszcze najgorsze te 2, ale dobrze, ze to pora letnia, wystarczy ze sloneczko zaswieci i od razu pojawia sie swiatelko w tunelu.

O bigosie to ja nawet nie marze :-(

reklama
widzisz kobietko bywa ze jest i dobrze :***;-) trzymaj sie!!!
....tez bym zasiadla z mezulkiem przed 'gupim tv' :(( :'''(

jej jak wy szybko chodzicie spac.. moze i mi dzisiaj uda sie przed północa polozyc do lozka.. tylko prysznic mi zostal...
papa

Mój mały aniołek pospał jak trzeba drugą noc z rzędu od 23 - 3, jedzonko i potem spanko do 6. W ogóle wczoraj był kochany, jedzonko co 3 godziny i potem spanko. Poszliśmy na spacerek i nawet weszliśmy do marketu, jaka to radość zrobić głupie zakupy... Dopiero wieczorem ok 19 dostał strasznej wścieklizny, przy cycu sie wkurzał maksymalnie, krzyk się zrobił, jak się go udało uspokoić to tylko na chwilkę. W kąpieli chwila ciszy, chyba jeszcze go to przeraża i na nowo wrzask, cyca pojadł trochę i wścieklizna. Dopiero zawinęliśmy go w kocyk i ponosiliśmy po ciemnym pokoju to zasnął, ale to rozwiązanie na krótką metę bo ciężki ten klops będzie coraz bardziej. Nie udźwignę pulpecjusza za chwilę. A ta wścieklizna też już drugi dzień z rzędu więc chyba trzeba po prostu zacisnąć zęby.

A w ogóle to mąż mu puścił kołysankę a ja się wzruszyłam i poryczałam jak głupia - te hormony...:confused:
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE

dzień doberek
A my dzis wybywamy na wieś do rodziców tzn ich nie ma trzeba pieskowi jesc dac i kotka wiec zostajemy do niedzieli prawdopodobnie a pogoda rewelka także słoneczka troszkę złapie, nocka nam mineła całkiem fajnie tylko Zuzka jakoś od 4 niespokojnie spała wiec wziełam ja do siebie bo mój G na służbie pewnie zaraz wróci .
Miłego dzionka dziewuszki

Witam się i ja. Pogoda u nas dzisiaj lepsza więc na spacer się wykulam wreszcie.

Mati dzisiaj nawet pospać dał bo zasnął (oczywiście z kołysaniem ale na siedząco i na kolanach więc może kręgosłup mi nie pęknie) koło 1:30 a obudził się o 6:30 na papu a potem znów kimka 2 godzinki. Szkoda tylko, że skończył jeść prawie o 7 a o 7:30 reszta domu wstaje bo do przedszkola i takie tam i już nie zasnęłam porządnie tylko drzemki do 10 a potem trzeba było wstać bo położna była na wizycie. Teraz jeszcze śpi na brzuszku ale zaraz pewnie wstanie jak tylko jedzenie sobie jakieś zrobię :)

Witam się. To od dziś WAKACJE mamy :-D:-D

Kurde tak się ładnie dzionek zapowiadał i gdzieś mi słonko uciekło:(
Igor śpi ładnie po 9tej obudził się na cyca i godzinne pogaduchy i dalej w kimono uderzył. Udało mi się ponadrabiać forum zjeść śniadanko i nawet wziąć prysznic i umyć głowę.Aż mi tak dziwnie że południe a ja już z piżamy wyskoczyłam:-D

A to jest ulubiona kołysanka mojego synka :)
YouTube - ‪Bajka iskierki_Grzegorz Turnau & Magda Umer‬‏

A my własnie po pierwszym samodzielnym spacerku bez tatusia - byliśmy na patronażu u pediatry. Poszło nam nieźle choć trochę się napociłam znosząc pulpecjusza w gondoli. Na szczęście tatuś zniósł stelaż niżej, i tylko jedno piętro musiałam go taśtać. W drodze powrotnej wstąpiliśmy na ławeczkę i na loda i kupiłam maślankę do obiadu. Ulewaniem mamy się nie martwić, dostaliśmy jakieś kropelki na brzuszek żeby nie bolał od tych gazów co się nie chcą odbić mu. no i musimy pomyśleć nad szczepieniami a to tyyyle kasy... wiem że to dla jego dobra, poza tym pójdzie potem do żłobka więc tym bardziej warto, ale zastanawiam się na ile to wyciąganie kasy jest.

reklama
Salsera miałam to już wcześniej napisać, widać, że jesteś poznanianka, używasz takich określeń, że gdyby nie kontekst, nie wiedziałabym o co chodzi :-D;-)

Ja też chodzę spać 23-24, jak malutka uśnie ale o tej porze nie mam siły spojrzeć choćby na monitor ;-)

A ja kołysanki śpiewam :-) A im dłużej śpiewam, tym bardziej ziewam a Jagódź się gapi albo cieszy :-D

Do góry