reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Marzenka mój mały też od jakiegoś czasu buszuje do północy. Bardzo mało mi w dzień też śpi, za to w nocy nawet w miarę :)
Ja tam w wannie się nie kąpię bo nie mam :( a też bym sobie chętnie poleżała i pomoczyła doopsko!

Melia gratuluję udanej wizyty :)

Ale u nas niedawno ulewa była aż gałęzie połamało, w dodatku wiatr burza i słońce. Wszystko na raz,a zbieraliśmy się na spacerek. Całe szczęście wszystko potrwało 15 minut i wyszliśmy na troszkę.

reklama
marzena mi się zdarza wskoczyć do wanny, ale robię to od czasu jak zakończyło się krwawienie/plamienie.(czyli od 2 tygodnia)
Szew w gorącej wodzie, jak nie jest zagojony to może się rozbabrać i rozejść.

melia fajnie ,że dowiedziałaś się tylu rzeczy.Zastanawiam się czy nie wybrać się do lekarza(mam gabinet 2 ulice dalej)z tymi "pryszczami" juniora, ale niby miał to już na wizycie kontrolnej i to normalne,ale trochę sie niepokoję, bo ile to może trwać?

Ostatnia edycja:
Jaipur mój mały tez miał starszne pryszczyki, całą buźkę miała wysypaną i poszłam z nim do dermatologa, bo u nas trwało to jakieś 4 tygodnie i nic nie pomagało, żadne przemywanie solą fiziologiczną. Teraz mamy dwie maści i bużka jest śłiczna:-)

Przepraszam,że tu piszę,ale nie wiem gdzie to podpiąć...
Dziewczyny czy u was trwa jeszcze połóg? Bo u mnie nadal i fatalnie się czuję. Nie wiem czy to normalne,ale u mnie jeszcze pojawia się krew...W ogóle tak mam dziwnie,że np. 2 dni leci brązowe cosik,a w trzeci krew...W dodatku jeszcze sobie tyłeczek odparzyłam przez te podpaski cholerne...

U mnie leci! Ale krwistobrązowe non stop. Najwięcej po karmieniu oczywiście. Persefona ale ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że miała krwiste też raz na czas i okazało się, że trzeba ją było doczyścić bo został kawałek łożyska (chyba). Zagadaj z położną swoją.

Nie uwierzycie. Zaczyna mi się katar. Mam nadzieję, że to od młodego podłapałam bo jak to inny wirus to znów jego zarażę i znów będzie smarkał. Zastrzelić się można!!!

Hejka

Ja tylko na moment ... Czytałam Was troszkę ale wybaczcie jutro odpiszę bo niestety teraz ja mam kryzys :-:)-:)-( ale postaram się jutro wpaść i ponadrabiać teraz nie mam już siły i mykam spać .

Buziaki i dobranoc!

Ps. W sumie jak możecie to myślcie jak można wyegzekwować posłuszeństwo u Szymka bo niestety ale wychodzi już jego zazdrość ...nie przekłada się ona na złe traktowanie Filipka tylko właśnie na brak posłuszeństwa :-( czekam na Wasze rady ! Pleaseee !

Marzena to się Was ostatnio wszystko czepia:(

Futrzaczku tulam mocno kochana :*
Podejrzewam że Szymek potrzebuje więcej Twojej uwagi i dlatego się tak zachowuje. Bo pewnie męża się słucha co?

Witam sie ;)

Moja mala po 5 stwierdzila ze juz nie idzie spac to ja musze sie czyms zajac bo zasne na siedzaco:p

my w niedziele juz po chcinach juz wkoncu mamy to za soba;) Mala zachowywala sie super mimo tego ze bylo goraco.

Za to ja wczoraj u lekarrza bylam wszystko dobrze sie goi szew super;) Lekarz mowi ze juz moge cwiczyc plywac seksic sie doslownie wszystko;P Juz dostalam tableteczki anty wiec wracam do zycia;P Trzeba pozbyc sie brzuszka;P

Marzena Mi nic nie powiedzieli ze nie moge sie kapac i to robilam blizna jest ok i cale szczescie:)

Futrzaczek 3maj sie kochana poradzicie sobie z Szymkiem:)

U mnie leci! Ale krwistobrązowe non stop. Najwięcej po karmieniu oczywiście. Persefona ale ostatnio któraś z dziewczyn pisała, że miała krwiste też raz na czas i okazało się, że trzeba ją było doczyścić bo został kawałek łożyska (chyba). Zagadaj z położną swoją.

Nie uwierzycie. Zaczyna mi się katar. Mam nadzieję, że to od młodego podłapałam bo jak to inny wirus to znów jego zarażę i znów będzie smarkał. Zastrzelić się można!!!

Persefona, ja pisalam, ze niby moze tak byc,ze do 6 tyg nawet moze byc krwawienie...ale ja mialam dosc gadania ze "tak moze byc" no i poszlam spr,ale to chyba zalezy od naszych nerwow,jak wytrzymasz do kontroli po pologu,nie masz temperatury,odchody nie smierdza,a brzuch bardzo nie boli to moze mozesz przeczekac...ja to za bardzo panikara jestem :) teraz znowu panikuje wlasnie po tym zabiegu oczyszczania,bo tez leci i tez nie wiem czy tak ma byc, wizyta za tydzien u gina, moze dam rade...:)ale kazdego dnia mysle o kontroli wczesniej...

reklama
Mały był na pierwszym spacerku, godzinke dał radę i dalej spi w wózku w salonie :) niech pośpi bo od 8 brykał niesamowicie.
Też się zastanawiam nad tymi odchodami, ale u mnie to jeszcze chyba wcześnie i jak z mamą gadałam to doszłyśmy do wniosku, że jak on mi tak na cyckach teraz wisi to macica widocznie bardziej reaguje i dlatego znów mi czerwoniaste leci.

Do góry