reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

dziewczynki - jak ja Wam z całego serca kibicuję i kciuki trzymam za szybkie i bezbolesne rozwiązania!!!!
zaglądam ile mogę, pisać to jakoś nie bardzo wychodzi, bo co chwilkę jest coś do zrobienia - wiadomo - ale nie mogę się obyć bez myśli, że tak bardzo chciałam urodzić w maju!!! i pomimo tego że zaraz minie miesiąc jak Alunia jest z nami, to mi bardzo tęskno za ciążą - bo może to było ostatni raz...dzidziolki widocznie wybierają same kiedy chcą się urodzić - my neistety wiele do gadania nie mamy:)
z pocieszających kwestii - Alunia rozwija się prawidłowo - dziś również u nas była położna (już czwarty raz - ale naprawdę spoko babeczka i plotkujemy więcej niż fachowo rozmawiamy - przynajmniej jakąś mam rozrywkę) i malutka już przybrała kilogram prawie od masy urodzeniowej!a ja naprawdę chyba miałam małego baby bluesa - że tak wcześnie urodziłam, że nie donosiłam, że nie zrobiłam wszystkiego by mała nie musiała przechodzić tego wszystkiego - a słowa każdego kto przychodził i mówił - jejku jaka Ona maleńka bolały jakby ktoś nóż w serce wkłuwał i ryczałam po kątach - nie wiem czemu, ale przy synku nie miałam takich sytuacji...ja wiem, że się tęskni,że się chce już zobaczyć tego okruszka z brzuszka, przytulić, że juz bardzo ciężko na końcówce - ale dla dzidziolków to taki piękny czas być jeszcze w maminym brzusiu:):):)

Stynka - podziwiam Cię kobietko! trzymam kciuki....
Wisienka - witam w domku:)

reklama
marsta,styna ja też ostatnio napiłam się szklaneczkę piwa,bo tylko ono ugasiło moje pragnienie:tak:a winko robimy swoje bez żadnych sztucznych konserwantów,więc czasem jak najdzie mnie ochota to też łyczka spróbuję (choć ostatnio nie mam na nie w ogóle ochoty jak i na kawę).
wisienko witaj;-)na bolące brodawki polecam maść bephanten - mnie baaardzo pomogła jak Gabi pokąsała mi piersi po porodzie.
A co do położnych-u nas w ośrodku zdrowia pracuje ciocia ze strony męża,więc jest fajnie. U Gabi była 2 razy, krocza nie oglądała-tylko pytała czy dobrze się goi, czy nie mam kłopotów z pokarmem czy karmieniem, obejrzała małej dupkę i powypisywała trochę papierków. Drugi raz była,bo Gabi w domu trochę zżółkła i przyjechała tylko na kontrole. Zawsze się zapowiedziała.

Jenyyyyyy jak mnie to krocze boli dzisiaj....:szok:

W takim razie ja dzisiaj wyjątkowo pozwolę sobie na małą lampkę martini z tonikiem i cytryną, już napisałam P aby tonik kupił.

Witam sie i ja :-)

Styna, Ty to normalnie rekord na calym BB pobiłas, rodzic tyle czasu :) Jak juz sie naprawde ruszy to chyba nawet nie poczujesz (Czego Ci bardzo zycze!! )
Wisienka, witamy w domu :) Ale masz fajnie az Ci zazdroszcze, nawet tych poobgryzanych sutkow :)
Hope, dla mnie te polozne to tez kompletnie niepotrzebne :/ Tylko stresuja bo pomoc i tak nie pomogą. Mimo ze to pierwsza ciaza niepotrzebne mi to wcale ! ;/

A ja dzisiaj sobie przypomniałam pewna rzecz. W tamtym roku jak bylismy z M. na wakacjach w Chorwacji, to w Splicie jest taki pomnik i jak sie ponoć dotknie jego duzego palucha u nogi i pomysli zyczenie to sie spelni. No i my pomyslelismy jak sie pozniej okazalo o dziecku. Ja pomyslalam ze chce dzidziusia ale zeby za rok juz byl z nami (ze wzgledu na poprzednią strate). No i dzisiaj ogladałam sobie zdjecia i sobie przypomnialam to. I to było 16maja tamtego roku! Wiec mam kolejna date - do 16 maja Michalinka bedzie z nami !! :) Ciekawe czy sie spelni ? :)

Dariaa to życzę Ci aby marzenie się spełniło:)

Wiecie co, mi młody nie poobgryzał cycochów, a strasznie się tego bałam.:):)Nawet nie są mi potrzebne wkładki do cyckonosza więc jak któraś chętna to mogę podesłać bo dwa opakowania leżą.

dziewczymnki nie mam dzis kompa...ale bede4 miala wiecorem wiec wtedy was nadrobie :-p

zelka poki co do mnie nie pisala.. ale jak co to dam znac od razu!!!

Hejka :-)

ja tylko jak po ogień bo chwilowo nie mam czasu :-p

Melia
- fakt Kamieńskiego zamknięte do 12.05 do godz 8 rano sama się dzisiaj o tym przekonałam i powiem Ci że pojechałam do Trzebnicy i jestem zachwycona :tak::-) reszta na wizytach coby zamieszania nie robić ;-)

Edit: jednak znalazłam chwilkę a nikt się nie odezwał dlatego dopisuję :

Wisienko
- cieszę się że już w domku i jeśli chodzi o sutki to przepraszam może wiesz ale pamiętaj aby mała dobrze chwytała sutka chodzi o to aby złapała go całego z otoczką i jeśli bardzo boli to pamiętaj że na początku sprawdzają się nakładki a na sutki maść Maltan :tak:
Daria- trzymam kciuki !!! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam się ,
dzisiaj mieliśmy wizyty kontrolne u neonataloga i gina, nie będę opisywać na wizytach bo tam ciężarówkowe opisujemy.
Mały waży już 4kg bez 25g, czyli mały smok z niego:-D ciągnie aż miło.
jolek mi też mały nie zrobił krzywdy w piersi,chociaż czasami lekko bolało,a 2 dni temu te piersi jak z 3kg silikonu kazda to chyba był nawał:-D trochę sie niepokoiłam ,bo je dość szybko ok15min z jednego cycka i potem spać.

Do góry