reklama
Bubbles
Fanka BB :)
ojej, jaki tu ruch sie zrobil
wystarczy temat ciuchow rzucic i prosze... widac, ze Kobitki, hihihi )
w temacie portek, jak najbardziej te z szerokim pasem, H&M ma drogie, ale swietne ciuchy cazowe, ja mam na szczescie po poprzedniej ciazy, ale pare rzeczy kupowalam wtedy uzywanych na allegro, a raz trafil mi sie bon na 200 zl do H&M (dobra strona bycia handlowcem w branzy IT ) i wtedy kupilam swietna spodniczke dzinsowke ciazowa z pasem wlasnie, spodnie eleganckie czarne na kancik, z czarnym pasem i jakas bluzke, ale juz nie pamietam...
ale jak teraz bylam we WRO to w moim ulubionym Orsay'u sa piekne swetry-sukienki, nabylam 2 modele w kolorze lila i fuksja i powiem Wam, ze do tego legginsy i moge tak smigac dlugo, bo to szerokie te sweterki Polecam!
a teraz pytanie z dziedziny farmacji!
otoz za chwile przestajemy zazywac kwas foliowy, a mozemy zaczac brac jakies preparaty dla kobiet w ciazy, np. Prenatal Classic. I choc bralam go w ciazy z Aleksiem i wszystko bylo znakomicie itd, tak teraz widze, ze on ma w skladzie kwas foliowy i to podwojna dzienna dawke! i co teraz? poszukalam tu w UK takich preparatow i tez kazdy ma w skladzie kwas foliowy, a lekarz GP tez mowil zeby przestac brac kwas z koncem 1 trymestru...
Dziewczyny, co Wy robicie? co bedziecie braly i czy to ma kwas foliowy? jak jestescie u ginkow popytajcie o to prosze...
wystarczy temat ciuchow rzucic i prosze... widac, ze Kobitki, hihihi )
w temacie portek, jak najbardziej te z szerokim pasem, H&M ma drogie, ale swietne ciuchy cazowe, ja mam na szczescie po poprzedniej ciazy, ale pare rzeczy kupowalam wtedy uzywanych na allegro, a raz trafil mi sie bon na 200 zl do H&M (dobra strona bycia handlowcem w branzy IT ) i wtedy kupilam swietna spodniczke dzinsowke ciazowa z pasem wlasnie, spodnie eleganckie czarne na kancik, z czarnym pasem i jakas bluzke, ale juz nie pamietam...
ale jak teraz bylam we WRO to w moim ulubionym Orsay'u sa piekne swetry-sukienki, nabylam 2 modele w kolorze lila i fuksja i powiem Wam, ze do tego legginsy i moge tak smigac dlugo, bo to szerokie te sweterki Polecam!
a teraz pytanie z dziedziny farmacji!
otoz za chwile przestajemy zazywac kwas foliowy, a mozemy zaczac brac jakies preparaty dla kobiet w ciazy, np. Prenatal Classic. I choc bralam go w ciazy z Aleksiem i wszystko bylo znakomicie itd, tak teraz widze, ze on ma w skladzie kwas foliowy i to podwojna dzienna dawke! i co teraz? poszukalam tu w UK takich preparatow i tez kazdy ma w skladzie kwas foliowy, a lekarz GP tez mowil zeby przestac brac kwas z koncem 1 trymestru...
Dziewczyny, co Wy robicie? co bedziecie braly i czy to ma kwas foliowy? jak jestescie u ginkow popytajcie o to prosze...
Ostatnia edycja:
karolq8
Czesc dziewczyny
Co do spodni to jeszcze nie myslalam o nich bo wsumie dopinam sie w moje stare spodnie brzuch niechce wychodzic. Zobacze jak to bedzie zima. A jak juz cieplej sie zrobi i bedzie duzy brzuch to myslalam o sukienkach jakis.
Co do tych lekow to sama niewiem teraz biore pregnaplus w tym tez znajduje sie kwas foliowy i dalej go mam brac.
Co do spodni to jeszcze nie myslalam o nich bo wsumie dopinam sie w moje stare spodnie brzuch niechce wychodzic. Zobacze jak to bedzie zima. A jak juz cieplej sie zrobi i bedzie duzy brzuch to myslalam o sukienkach jakis.
Co do tych lekow to sama niewiem teraz biore pregnaplus w tym tez znajduje sie kwas foliowy i dalej go mam brac.
Z tego co się dowiadywałam to lekarze przypisując witaminy dla kobiet w ciąży specjalnie każą przestać brać sam kwas foliowy bo razem z witaminami było by go po prostu za dużo, a kwas foliowy to nic innego jak witamina B4 która jest jedną z grupy witamin zapobiegająca anemii, która dość często dopada kobiety w ciąży. Także bardzo ważne jest aby dalej go stosować przez całą ciąże.
lepidoptera
chyba w każdych "ciążowych" witaminach jest kwas foliowy...
moja ginekolog nic nie mówiła, żeby szukać witamin bez niego. A jest dosyć przewrażliwiona i widzę, że dmucha na zimne
Co do spodni, to moje ulubione jeansy robią się za ciasne. Mam kilka par spodni o jakiś rozmiar większych, ale obawiam się, że będę w nich dziwnie wyglądać, bo rośnie mi tylko brzuch, a nie pupa...więc będą wisieć muszę sprawdzić.
spodni przez internet nie kupię, bo jednak trzeba przymierzyć...
a ceny w moim miasteczku są zawrotne
aha, a teraz z innej beczki
wiecie, co?? nie mogłam zapamiętać daty ost. miesiączki, a wszędzie o to pytają...i dopiero przedwczoraj mnie olśniło, że to przecież data mojego ślubu
moja ginekolog nic nie mówiła, żeby szukać witamin bez niego. A jest dosyć przewrażliwiona i widzę, że dmucha na zimne
Co do spodni, to moje ulubione jeansy robią się za ciasne. Mam kilka par spodni o jakiś rozmiar większych, ale obawiam się, że będę w nich dziwnie wyglądać, bo rośnie mi tylko brzuch, a nie pupa...więc będą wisieć muszę sprawdzić.
spodni przez internet nie kupię, bo jednak trzeba przymierzyć...
a ceny w moim miasteczku są zawrotne
aha, a teraz z innej beczki
wiecie, co?? nie mogłam zapamiętać daty ost. miesiączki, a wszędzie o to pytają...i dopiero przedwczoraj mnie olśniło, że to przecież data mojego ślubu
Ostatnia edycja:
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
tak , w każdych witaminach jest kwas foliowy , tylko niektóre zawierają go więcej inne mniej , dlatego lekarz podając jakieś witaminy przy niektórych nie karze przerywać brania kwasu , a dając inne mówi żeby przestać .. z tego co pamiętam..
ja np biorę falvit i brałam w ciąży i lekarz nie kazał przerywać zażywania kwasu...
nie wiem jaka ilośc jest w normie , ale samemu można sobie nawet wyliczyć i dopasować...
ja np biorę falvit i brałam w ciąży i lekarz nie kazał przerywać zażywania kwasu...
nie wiem jaka ilośc jest w normie , ale samemu można sobie nawet wyliczyć i dopasować...
Hope
podwójna mama :-)
Ja kontynuuję branie Feminatalu, od tygodnia biorę 400 -tkę. I w nim też jest kwas foliowy, dodatkowo DHA. Także dziennie łykam dwie globule i od początku ciąży nie wolno mi było brać dodatkowo kwasu foliowego. Także dużo zależy od preparatu który się stosuje. Dobre te tablety ale cholernie drogie
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
no wlaśnie chodzi o to żeby tego kwasu nie "przedawkować" jak jest zużo w witaminach to nie wolmno brać jak mało , to trzeba...
wogóle pisze jakbym pisała o narkotykach "żeby nie przedawkować kwasu"
wogóle pisze jakbym pisała o narkotykach "żeby nie przedawkować kwasu"
lepidoptera
masz rację Kamcia, hiperwitaminoza jest groźniejsza w skutkach od awitaminozy, więc jak we wszystkim obowiązuje zdrowy umiar ;-)
reklama
Alex2712
Ja miałam wcześniej pożyczone 3 pary spodni ciążowych od kuzynki, no i już jej oddalam. No a teraz pomału nie wchodzę w swoje spodnie. Z mężem ustaliliśmy, że na razie nikomu oprócz rodziców nie mowimy, że spodziewamy się kolejnego dzidziusia, więc teraz będę musiała sobie raczej kupić jakieś spodnie ciążowe. W sumie to jedne mam z happy mumm ale są na razie o wieleeeeeeee za duże i jak je teraz przymierzyłam to byłam w szoku, że tyle wcześniej przytyłam.