reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
ojej, jaki tu ruch sie zrobil :)
wystarczy temat ciuchow rzucic i prosze... widac, ze Kobitki, hihihi ;))

w temacie portek, jak najbardziej te z szerokim pasem, H&M ma drogie, ale swietne ciuchy cazowe, ja mam na szczescie po poprzedniej ciazy, ale pare rzeczy kupowalam wtedy uzywanych na allegro, a raz trafil mi sie bon na 200 zl do H&M (dobra strona bycia handlowcem w branzy IT ;)) i wtedy kupilam swietna spodniczke dzinsowke ciazowa z pasem wlasnie, spodnie eleganckie czarne na kancik, z czarnym pasem i jakas bluzke, ale juz nie pamietam...
ale jak teraz bylam we WRO to w moim ulubionym Orsay'u sa piekne swetry-sukienki, nabylam 2 modele w kolorze lila i fuksja i powiem Wam, ze do tego legginsy i moge tak smigac dlugo, bo to szerokie te sweterki :) Polecam!

a teraz pytanie z dziedziny farmacji!
otoz za chwile przestajemy zazywac kwas foliowy, a mozemy zaczac brac jakies preparaty dla kobiet w ciazy, np. Prenatal Classic. I choc bralam go w ciazy z Aleksiem i wszystko bylo znakomicie itd, tak teraz widze, ze on ma w skladzie kwas foliowy i to podwojna dzienna dawke! i co teraz? poszukalam tu w UK takich preparatow i tez kazdy ma w skladzie kwas foliowy, a lekarz GP tez mowil zeby przestac brac kwas z koncem 1 trymestru...
Dziewczyny, co Wy robicie? co bedziecie braly i czy to ma kwas foliowy? jak jestescie u ginkow popytajcie o to prosze...

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny;)
Co do spodni to jeszcze nie myslalam o nich bo wsumie dopinam sie w moje stare spodnie brzuch niechce wychodzic. Zobacze jak to bedzie zima. A jak juz cieplej sie zrobi i bedzie duzy brzuch to myslalam o sukienkach jakis.

Co do tych lekow to sama niewiem teraz biore pregnaplus w tym tez znajduje sie kwas foliowy i dalej go mam brac.

Z tego co się dowiadywałam to lekarze przypisując witaminy dla kobiet w ciąży specjalnie każą przestać brać sam kwas foliowy bo razem z witaminami było by go po prostu za dużo, a kwas foliowy to nic innego jak witamina B4 która jest jedną z grupy witamin zapobiegająca anemii, która dość często dopada kobiety w ciąży. Także bardzo ważne jest aby dalej go stosować przez całą ciąże.

chyba w każdych "ciążowych" witaminach jest kwas foliowy...
moja ginekolog nic nie mówiła, żeby szukać witamin bez niego. A jest dosyć przewrażliwiona i widzę, że dmucha na zimne:-D

Co do spodni, to moje ulubione jeansy robią się za ciasne. Mam kilka par spodni o jakiś rozmiar większych, ale obawiam się, że będę w nich dziwnie wyglądać, bo rośnie mi tylko brzuch, a nie pupa...więc będą wisieć :baffled: muszę sprawdzić.
spodni przez internet nie kupię, bo jednak trzeba przymierzyć...
a ceny w moim miasteczku są zawrotne :baffled:

aha, a teraz z innej beczki :)
wiecie, co?? nie mogłam zapamiętać daty ost. miesiączki, a wszędzie o to pytają...i dopiero przedwczoraj mnie olśniło, że to przecież data mojego ślubu ;)

Ostatnia edycja:
tak , w każdych witaminach jest kwas foliowy , tylko niektóre zawierają go więcej inne mniej , dlatego lekarz podając jakieś witaminy przy niektórych nie karze przerywać brania kwasu , a dając inne mówi żeby przestać .. z tego co pamiętam..
ja np biorę falvit i brałam w ciąży i lekarz nie kazał przerywać zażywania kwasu...
nie wiem jaka ilośc jest w normie , ale samemu można sobie nawet wyliczyć i dopasować...:tak:

Ja kontynuuję branie Feminatalu, od tygodnia biorę 400 -tkę. I w nim też jest kwas foliowy, dodatkowo DHA. Także dziennie łykam dwie globule i od początku ciąży nie wolno mi było brać dodatkowo kwasu foliowego. Także dużo zależy od preparatu który się stosuje. Dobre te tablety ale cholernie drogie :crazy:

no wlaśnie chodzi o to żeby tego kwasu nie "przedawkować" jak jest zużo w witaminach to nie wolmno brać jak mało , to trzeba...

wogóle pisze jakbym pisała o narkotykach :zawstydzona/y::-p:laugh2:"żeby nie przedawkować kwasu" :eek::-D

reklama
Ja miałam wcześniej pożyczone 3 pary spodni ciążowych od kuzynki, no i już jej oddalam. No a teraz pomału nie wchodzę w swoje spodnie. Z mężem ustaliliśmy, że na razie nikomu oprócz rodziców nie mowimy, że spodziewamy się kolejnego dzidziusia, więc teraz będę musiała sobie raczej kupić jakieś spodnie ciążowe. W sumie to jedne mam z happy mumm ale są na razie o wieleeeeeeee za duże i jak je teraz przymierzyłam to byłam w szoku, że tyle wcześniej przytyłam.

Do góry