reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Aleee pogoda:(. Chcialam chlodniej, to mam:p Biore sie dzis za killerka, kiedy uda mi sie calego zrobic? Jutro mamy szczepienie, oby Leo potem nie marudzil:(
W pt jedziemy wreszcie po paszport i moje wyniki po operacji- wiem wiem zwlekalam.. uderzamy tez na wyprzedaze obkupic malego:- Madzienka, gratki dla malutkiej:)

reklama
hej dziewczyny !!

Pogoda straszna ;/ calymi dniami na spacerkach przebywalam a teraz musze siedziec w domu, aż dziwnie ;/

Co do czapek, moja Madzieńka ewentualnie ma założoną opaskę na uszy. Czapki bym nie założyła bo moja dziecina poci się od samego leżenia w wózku, cała główka zawsze mokra.

Któraś pisała że była z maleństwem na basenie !! Jakie wrażenia ? Sama byłaś czy w jakiejś szkole do nauki pływania ? Ja chciałam zapisać mojego skarba na naukę pływania dla niemowlaków ale zastanawiam sie czy to ma sens czy może sama z nią chodzić poprostu na basen.

Co do wprowadzania pokarmów to normalnie sama już nic nie wiem, tyle sie naczytalam że właściwie wszędzie piszą co innego.

A my daliśmy 2 razy do mleka 150 mm 3 łyżeczki kaszki bo tak kazał pediatra..ale povczytałam i będę dawać max 1 póki co..

Zrobiłam 17 min Killera i 15 min Tzg.. Potem 2 tura:p

Eh ta moja niekonsekwencja..Miałam za miesiąc wprowadzać słoiczki a tak się rozchulaliśmy, że co dzień mały coś je- tak strasznie mu smakuje wszytko, że nawet sie nie brudzi, tak ładnie je..
A za bananaem aż się trzęsie;) Musimy lecieć dziś do Rosmanna bo mamy kupony zniżkowe na Hippa i paczkę gratis do odebrania. Miałyście już tą paczkę? Co w niej jest??

Ostatnia edycja:
A my daliśmy 2 razy do mleka 150 mm 3 łyżeczki kaszki bo tak kazał pediatra..ale povczytałam i będę dawać max 1 póki co..
Poli a czemu, co takiego przeczytałaś? Ja dodaje Kubie rano i wieczorem do 150 ml 4 łyżeczki, mi pediatra mówiła żeby dodawać kaszki do każdego karmienia, żeby nie ulewał- ale jak dla mnie to przesada i tylko 2 razy dziennie dosypuje :) a Ty chciałaś chłodniej u siebie ale i u mnie chłodno się zrobiło :( następnym razem doprecyzuj coby tylko u Ciebie pogoda się spsuła;-)
Agisan gratulacje!
Domikcw u nas odwrotnie Kuba przekręca się na boki i z brzuszka na plecki ale z plecków na brzuszek jeszcze nie potrafi:happy2:
Eve gratulacje- koniecznie pokaż zdjęcie jak już będzie cały ząbek- super wtedy dzieciaczki wyglądają:-) Kubuś jeździ w gondoli bez czapeczki w upalne dni a jak go wyjmuje to zakładam kapelutek;-)
Madzienka gratuluje nowej umiejętności:-)

Martuniu, no tak wyczytałam, by na początku dawać małą ilość, ale w sumie jak i Tobie tak lekarz mówił.. Tym bardziej, że daję tylko butlę dziennie..Ejjj, ja chciałam chłodniej ale o 5 stopni:p

Lecę, gadułka mała mnie woła;)

Ale lejeeeeee! A w domu i tak mam 27 stopni - za oknem 14, a co!

U nas kapelutek, albo chusteczka na czas wyciągnięcia z wózka, chyba, że nie wieje wtedy chwilę bez.

Kostka dziś kończy 4 misiące i świętuje ten fakt ... katarem! Nawet tydzień spokoju nie było. Aaaaaaa!!!!

Leje... :-(

Agisan biedna Kosteczka, dużo zdrówka dla niej.

Poli ja ostatnio odbierałam paczkę z rossne i jeżeli odbierasz pierwszą to się na nic nienastawiaj bo tam tylko gazeta :-\ dopiero w drugiej jakiś gadżet dodają. Na stronie rossne można zobaczyć co pokolei dają.

agisan buziak dla Kosteczki i żeby się nie pochorowała znowu :tak:

dziewczyny zależy o jakiej kaszce mówicie! bo jeśli do jedzenia normalnie bezglutenowa to spokojnie możecie dawać więcej. my tu ostatnio gadałyśmy o ekspozycji na gluten i stąd właśnie niewielka ilość się pojawia :)

macie dzisiaj "piękną" irlandzką pogodę w Polsce :D
u nas za to nie pada więc czekam aż się Juluś obudzi, dostanie obiadek i uciekamy na świeże powietrze

Ostatnia edycja:
reklama
u nas burza i deszcz od wczoraj.....A Felek dzis spi jak miś brunatny :) Budzi się co pół godziny, pogada, pośmieje, próbuje uruchomic karuzekę, zaciesza do maskotek. I dalej idzie w kiman :))) No i nawet dobrze, polenię się i ja :)

Do góry