reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ale ta paczka to chyba jest bezpośrednio z Hippa, nie z Rossmanna..Bo dostaliśmy w kartoniku Hippa łyżeczkę oraz zestaw kuponów, tylko właśnie do wykorzystania w Rossmannie:)

reklama
Od samego rana leje i nie przestaje nawet na chwilę:wściekła/y:

poli, ja odbierałam już tą paczuszkę, dostaniesz słoiczek z hippa i łyżeczkę :-) my też jutro śmigamy na szczepienie, aż się boję pomyśleć co to będzie bo ostatnim razem całe miasto słyszało jej płacz jak wracałyśmy

no to sobie popisałam...biegnę do dziecia bo głodne :)

Któraś pisała że była z maleństwem na basenie !! Jakie wrażenia ? Sama byłaś czy w jakiejś szkole do nauki pływania ? Ja chciałam zapisać mojego skarba na naukę pływania dla niemowlaków ale zastanawiam sie czy to ma sens czy może sama z nią chodzić poprostu na basen.

my byliśmy...sami, od września zaczynamy zajęcia w szkole pływania...ale dotychczas ze starsza chodzimy i sami i na zajęcia...i mogę pochwalić ze moja 4,5 letnia córa pływa sama na plecach...więc ja zachęcam do chodzenia na basen...

witajcie...u nas póki co nie pada ale spacerek darowałyśmy dzisiaj sobie...bo byłyśmy na rozdaniu dyplomów u Julci w przedszkolu....

buziaki dla dziś świętujacych

Poli gdzie się wybieracie???my tez w piatek mamy w planach pojechac po paszporty, mam nadzieje ze mnie przyjmą bez kolejki, w końcu to mój wydział:-p
gratulacje osiągnięć w ćwiczeniach...stosujesz jakąś dietę???

Ostatnia edycja:
Hej!

eve- na upały też śmigamy bez czapki, ale pod warunkiem że jesteśmy w gondolce i cieniu. Gratki za kolejnego ząbka!
Madzienka - zdolniacha z Juleczki, brawo dla pływaczki! Lenka pewnie szybko ją dogoni z umiejętnościami:-)
Agisan - Buziaki dla Kosteczki od Jasiulka, który dokładnie jeden miesiąc jest starszy:tak:
martuszka - miłego wypoczynku:-) mój Jaśko też ładnie dzisiaj śpi:tak:

Dzisiaj mam plan - położyć Zosię na drzemkę, Jaśka też ululać do snu, znaleźć zajęcie dla Hanki, a wtedy cały salon dla mnie i szok trening jest mój:-D zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jak jestem sama z dziećmi to mogę sobie tylko planować:sorry:

Moje kochane lutowe mamusie :-D ale ja Was lubię, wiecie? :p

Poruszyłam temat pracy na urlopie rodzicielskim jak byście miały chwilkę i jakieś info to dajcie znać.
Generalnie w ustawie jest zapis o tym,że w czasie urlopu można podjąć pracę(tak samo na macierzyńskim dodatkowym) w wymiarze nie przekraczającym 1/2 etatu. Finansowo to około 1/3 więcej niż jak by się siedziało na doopce.
Ciekawa jestem czy któraś o tym myślała?

Dziecko drzemie, ja piję kawusię a zaraz lecę się wyprysznicować. Może zdążę zanim dzieć się rozwyje :eek::confused:

:-Dusmiałam się z tego :) Człowiek az się trzesie, wyczekiwanie w podnieceniu, radosny moment otwarcia, a tam......gazeta :-D:-D

Ja dosłownie miałam taką minkę :eek::confused: i w pierwszym momencie sie lekko wkurzyłam, ale jak poczytałam sobie wszystko na stronie rossne to się okazało, że tam jest cały harmonogram tych paczuszek i się okazuje, że co druga to będzie gazetka. Tak więc szału nie ma.

Ale ta paczka to chyba jest bezpośrednio z Hippa, nie z Rossmanna..Bo dostaliśmy w kartoniku Hippa łyżeczkę oraz zestaw kuponów, tylko właśnie do wykorzystania w Rossmannie:)

AAAA to ja źle zrozumiałam twojego posta. To w takim razie super upominek :-)

my byliśmy...sami, od września zaczynamy zajęcia w szkole pływania...ale dotychczas ze starsza chodzimy i sami i na zajęcia...i mogę pochwalić ze moja 4,5 letnia córa pływa sama na plecach...więc ja zachęcam do chodzenia na basen...

witajcie...u nas póki co nie pada ale spacerek darowałyśmy dzisiaj sobie...bo byłyśmy na rozdaniu dyplomów u Julci w przedszkolu....

buziaki dla dziś świętujacych

Poli gdzie się wybieracie???my tez w piatek mamy w planach pojechac po paszporty, mam nadzieje ze mnie przyjmą bez kolejki, w końcu to mój wydział:-p
gratulacje osiągnięć w ćwiczeniach...stosujesz jakąś dietę???

Wiesz co jedziemy do Legnicy po paszporty. A co do diety to nie jem słodkiego prawie wcale- zdarza mi się zjeść jakieś ciasto w gościach czy loda na spacerze i tyle

Patik, Poli- jak to jest z dokumentem tozsamosci dla maluchow? Paszport się robi?? Zeby wyjechac za granice, tak? Wlaasnie po to robicie, zeby pojechac za granice? A po unii jak jezdze z takim dizeciaczkiem? Musze miec jakis dokument na niego?

Martuszka- robisz dla maluszka paszport lub dowod. Zeby poruszac sie po krajach UE + Norwegia i Szwajcaria(ktore w UE nie sa ale maja jakies tam popodpisywane dokumenty o wspolpracy) wystarczy dowod, ale jesli kraje z poza UE to musi byc paszport.( chyba ze cos sie zmienilo ostatnio)

reklama
Patik. W takim razie pozdrowionka miesięcznicowe dla Jasia :)

No właśnie z tymi dokumentami. Paszport dla takich maluchów niestety ważny jest tylko rok po czym całą procedurę trzeba powtarzać...

Do góry