reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Czołem mamy:-)
eve gratuluje Kubusiowi pierwszego ząbeczka :-D
domikcw- fajnie, że Lenusia wcina ze smakiem marchewę :-D
Agisan- gratuluje Jasieńka:-) kawał chłopa z niego :cool2:

U nas też leje, leje, leje i wieje ;-):sorry2: Ludzi podtapia z miasta obok:sorry2: w nocy tylko syreny strażackie było słychać ....:dry: i 13 stopni "ciepła" :sorry2::sorry2: sssuuuuper.....:dry:

Szymek jadł wczoraj i dziś zupkę jarzynową z manną:-) Na początku. przy pierwszej łyżeczce była intrygująca mina-co to nowego matka mi tu znowu daje :confused::shocked2: ;-) a później już ładnie buzie otwierał i mruczał, że chcę więęęcej:-) Jutro mam nadzieję, że przyjdzie mi paczka z allegro z zestawem kubeczków, łyżeczek, pojemniczków dla Szymka :-D:-D Fajne jest to karmienie czymś konkretnym :-D:cool2::rofl2::rofl2:

reklama
wiecie co...czytam, czytam i nic nie wiem co mam napisac!!! tyle tego było!

ale ogólnie to buziaki dla świętujących i dla zdobywających nowe umiejętności, dla tych co zabkuja i smakuja nowości też:)
choroby chyba poszły w odstawkę co?? no tylko Kosteczka pociągająca:( oby przeszło.
ale mi się chce coś słodkiego!!! boże nawet nie patrzę w szufladę męża bo tam na milion procent jest pełno pysznosci:eek::-D

Nutka, Ty już dajesz taką zupkę? Ja gdzie nie wyczytam to pisze, że to od 7 miesiąca..Ale ja sie nie znam, piszę co wyczytałam:) Idę na Skalpel, jutro szczepienie brrrr..paa

Nutka, Ty już dajesz taką zupkę? Ja gdzie nie wyczytam to pisze, że to od 7 miesiąca..Ale ja sie nie znam, piszę co wyczytałam:)

daje za pozwoleniem pani doktor:tak: dla cycowych dzieci teraz między 5-6 miesiącem jest najlepszy czas na wprowadzanie glutenu do diety, więc wprowadzam:-) Na razie daje mu 4,5 łyżeczek zupki z marchewki i ziemniaka. Jutro do tego dodam pietruchę:-) fajnie to smakuje z oliwą z oliwek:tak: zamiast masła:-)
Ja też zmyykam...do jutra:-D

martuszka - dowody wyrabiam dla dzieciaków, ważne są 5 lat:-) Hanka już ma teraz kolej na Zosie i Jaśka.
Poli - powodzenia na szczepieniu! i miłego treningu:)
domikcw - ja mam pełną szafkę czekolad:sorry: ale trzymam się od nich z daleka, jak raz zgrzeszę to będę zgubiona:-D dyspensę mam tylko na własne wypieki w granicach rozsądku, więc żeby nie kusić losu rzadko teraz piekę

Jaśko zaliczył kąpiel w głębokim brodziku:tak: poczuł wolność w nogach i wywijał nimi ile Bozia sił dała:-D
Udało się wykonać plan treningowy, ale niestety SZOK chodakowskiej w niektórych momentach jest dla mnie niewykonalny, więc trochę modyfikuje ćwiczenia bo tak jak ona to nie potrafię:no:

kwasia - niech Robercik szybko zdrowieje i do domku wraca &&&&&

No właśnie z tymi dokumentami. Paszport dla takich maluchów niestety ważny jest tylko rok po czym całą procedurę trzeba powtarzać...

Agisan przepisy zmieniły sie rok albo dwa temu...i teraz dzieci dostaja paszporty w polsce na 5 lat...tyle ze i tak i tak trzeba go wymienić wczesniej...bo dziecko zmienia sie...

Martuszka tak jak napisały dziewczyny podrózujac za granicę dziecko musi miec dokument...i dowod i paszport jest wazny 5lat i kosztuje 30zl

Poli...ale ruszacie za granicę?
Ja nie moge nie podjadac slodyczy...chyba jakis chrom musze zaczac lykac....

Patik super ze kapiel zaliczona

Ale ja wam zazdroszcze ze maluchy tak ladnie jedzą...moja nadal wszystko wypycha językiem:sorry2:
mozecie mi napisac jak wyglada menu szkraba, jak je zupki, kaszki, deserki...chodzi mi co o ktorej...dzięki

Ja dzisiaj byłam robić dziewczynim zdjecia...ile bylo śmuechu...Lenka stroila takie miny ze chyba z 20 ujęć zrobili i mam nadzieję ze coś wybiorą...
Wlasnie w panoramie mówili o kolejkach w biurach paszportowych:sorry:

Ostatnia edycja:
Patik, Poli- jak to jest z dokumentem tozsamosci dla maluchow? Paszport się robi?? Zeby wyjechac za granice, tak? Wlaasnie po to robicie, zeby pojechac za granice? A po unii jak jezdze z takim dizeciaczkiem? Musze miec jakis dokument na niego?
Mikołajowi wyrabialiśmy dowód i jest na 5 lat. jeśli się chcesz poruszać po UE to wystarczy. jak dalej to paszport.
do Julka mam paszport irl - bo to mój mały Irysek ;-) i to jest na 3 lata tutaj

Nutka, Ty już dajesz taką zupkę? Ja gdzie nie wyczytam to pisze, że to od 7 miesiąca..Ale ja sie nie znam, piszę co wyczytałam:) Idę na Skalpel, jutro szczepienie brrrr..paa
poli ekspozycja na gluten - poczytaj :) jak już dajesz warzywka Leosiowi to chyba powoli byś mogła wprowadzać gluten. ale sprawdź dokładnie. w każdym razie na pewno wcześniej niż w 7 miesiącu się to zaczyna

kwasia zdrówka dla Robercika!!

czy wasze dzieciaczki też tak "pierdzą" buźkami?? :-D bo Julek non stop i cały czas pluje wszystkich dookoła :D normalnie uwielbiam jak mi tak robi podczas jedzenia i wszystko jest w marchewce ;-):-D

Ostatnia edycja:
z tą ekspozycją na gluten to jest tak, że podaje się coś z kaszką nie wcześniej niż w 5 a nie później niż w 6 miesiącu życia, jeśli się tego nie zrobi to potem można dopiero w 10 miesiącu...nie wiem dlaczego ale tak było napisane w jakimś poradniku:-)

reklama
Dzien dobry
U nas dzisiaj piekne slonce za oknem,mam nadzieje ze tak juz zostanie. Kluska ubrana i rusza z tata na spacerek przed praca jeszcze, a ja sobie poprasuje w tym czasie:)
Kwasia- duuuzo zdrowka dla Robalka, sciskamy was mocno:****
milego dnia dziewczyny:-)

Do góry