reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

O no właśnie czy u was też już widać brzuszki ?? Bo ja się zastanawiam czy to ciążowa wypukłość czy może zła dieta :zawstydzona/y: Chociaż mi też ubyło kilogramów, tylko nie wiem gdzie :sorry2:

reklama
Witam i ja..u mnie waga stoi, ale niestety talia zanika, żadne obcisłe spodnie i spódnice nie pasuję.. Tak więc nie mam w czym chodzić hehe..Zbieram sie do rodziców na weekend, mieliśmy jechać wczoraj, ale byliśmy wieczorkiem u znajomych. Dostałam pudło gazet ciążowych do czytania ;)Długo nie byliśmy bo mnie głowa męczyła, już chyba 5 dzień pod rząd:/

witam :)

wczoraj pisałam tu 2 albo 3 razy i ciagle wywalało mi wiadomość :confused:

kaja- uściski i zdrówka dla córeczki!
bella- przykro mi, ale trzymaj się kochana!

Byłam wczoraj na prenetalnym- wszystko ok z Moim Misiem:-) (szczegóły w watku lekarskim).

Dzis najazd rodziny - mielismy nie mówić o ciazy do połowy ciazy, ale wczoraj po badaniach oczywiście z radości wypaplałam mojej mamie. więc dziś kolej na drugich rodziców- i tyle po tajemnicy :-D

Mi mdłosci prawie mineły i widzę po sobie ze trochę lepiej się czuję :-)

Co do mdłosci (bo pytały tu dziewczyny) to opiszę Wam krotko przypadek mojej siostry: wymiotowała strasznie. przez CAŁĄ ciążę. nawet po.....16 razy dziennie! Martwiliśmy się bo bardzo schudła, kwas foliowy zwymiotowany, zle odzywiona, kilka razy w szpitalu, bo wymiotowala krwią i odwodniona. Brała te tabletki na powstrzymanie wymiotów (mieszka za granicą więc nie wiem jakie to)- ale one jej nic nie pomagaly. Wymiotowała nawet na porodówce i jak potem mowiła, myslała ze się to nigdy nie skonczy. Kiedy synek wyskoczył- wymioty ustały jak ręką odjął. Dziecko zdrowiutkie. jej nie wyleciały ani włosy ani zęby sie nie popsuły (a jest taki strach, bo przecież ten kwas narusza szkliwo i wogóle zle odzywiona).
Tak więc jest nadzieja że nic złego się nie dzieje, pomimo że umęczyła się strasznie, i czasami organizm tak reaguje.

Ale się rozpisałam.....

Martuszka5 po tym co napisałaś dochodzę do wniosku że nie mam na co narzekać Ja mam taką nadzieje że po 3 miesiącu wszystko minie ;-)

Kobitki, czy widziałyście pod naszymi wszystkimi watkami info,że moderuje nas Elżbietka ?:szok:

Nie jest z naszego wątku raczej i pierwsze słyszę że mamy kogoś kto nas moderuje... no, może ona z góry nam przydzielona ?:-D

Laski nie wyrabiam, nic nie robię a się męczę i pocę a buuuuuuuuuuu:wściekła/y:

Dzień dobry:-)

żałuję, że nie mogę być z Wami na bieżąco, ale niestety nie mam jak:-( nawet jak coś tam przeczytam z doskoku to nie mam kiedy pisać...

bella przykro mi z powodu babci:-(
kaja zdrówka dla Julci!!!! a z emkiem się dogadaliście?
martuszka Gratuluję MISIA:) życzę aby stan dobrego samopoczucia trwał przez kolejne miesiące
poli współczuje tych bóli głowy:( mnie to samo dopada, zwariować można:-( to masz teraz lekturę do czytania, możesz nie zdążyć do rozwiązania:-D

co do zmiany kształtów to u mnie brzuszek nagle zrobił się bardzo widoczny, a na wadze spadło, już miałam 1 kg na plusie, a teraz 2,5 kg schudłam - jem normalnie, ale od słodyczy mnie odrzuca (sama w to nie wierzę:szok:) no i pewnie ciągły ruch i gonitwa robią swoje:sorry2:

No nie mogę wręcz! Weszłam sobie na tabelkę żeby zobaczyć jak maj darling Cortina ma na imię i co widzę??
Ania - Zielona Góra. No kurka prawie Ania z Zielonego Wzgórza. No to Anuś weź mi się tu przyznaj... masz rude włoski? :cool:

A może Twój luby nazywa się Gilbert? :-):-)

I wiecie co? Głodna jestem! Wiem, wiem... nic nowego! Ale dzisiaj weekend u LadyDo więc frunę się odpicować :-) co by wstydu jej nie przynieść w razie W :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hej
Ania bo ta elżbietka to chyba przejściowo bo ktoś musiał wątek lutówek założyć... tak mi się wydaje, że własnie o to chodzi. ale jednak czas ustalić kto z nas się tym zajmie

nastawiam się od wczoraj na zakupy i wyjechac nie mogę bo na samą myśl o drodze przez góry wymiotuje :-( a chciałam na przecenach poszperać i małego obkupić i doopa :(

Co do moderatora to laseczki... zgłaszać się ta, która chętna. Przecież któraś na pewno jest! a jak nie to demokratycznie wybierzemy i nie będzie odwołania! W dodatku głosowanie będzie jawne, żeby te które zostaną wybrane od razu się o tym dowiedziały ot co!

Na zgłoszenia czekamy do jutra. Jak się nikt nie znajdzie to założymy wątek i każda poda swoją kandydatkę. W końcu nie możemy żyć w takim bajzlu nie? Niech to ktoś z łaski swej ogarnie
:-)

jest już odpowiedni wątek do głosowania! zajrzyjcie i napiszcie wasze opinie i czy się zgadzacie ewentualnie na to co tam zostało napisane

u mnie brzuszek niewielki, ale już widoczny :) o wiele wcześniej niż w pierwszej ciąży, ale tak podobno właśnie jest.

Ostatnia edycja:
reklama
No nie mogę wręcz! Weszłam sobie na tabelkę żeby zobaczyć jak maj darling Cortina ma na imię i co widzę??
Ania - Zielona Góra. No kurka prawie Ania z Zielonego Wzgórza. No to Anuś weź mi się tu przyznaj... masz rude włoski? :cool:

A może Twój luby nazywa się Gilbert? :-):-)
ta moj chlop to Gilbert nie mowilam wam :-D ? oj ja niedobra !!!
Ta a z zielonego wzgorza ale dalam do tableki ZG tak dla niepoznaki ciiii bo sie jeszcze ktos dowie kto ja naprawde :-p
no pewnie ze mam rude wlosy ! nie wiedzialas ??? :szok:

idz sie picuj Eve cosby sludzi w drodze do LadyDo nie straszyla :-p

czesc i czolem bo sie dzis nie przywitalam ! jaka gafaaaaa :confused:
posprzatalam 2 pietra na strch nie mam sily, meza wykorzystam do tego celu :tak:

Spilam pepsi, zjadlam kawalek drozdzowki z serem i mi zleeeeeeee :sorry2:
czegos moje dziecko nie lubi :sorry:
ide odgrzac obiad wczorajszy bo rodzina po lodowce szuka jedzenia :-p

Do góry