reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam sie porannie:)
Dziewczyny, ja sie wlasnie troche boje, ze Szymonowi bedzie zbyt goraco w tym kombinezonie. My praktycznie jeszcze w jesiennej, cienkiej kurteczce smigamy, bluza pod spod I kluska szczesliwa I cieplutka:) I boje sie o jeszcze jedno- Szymon mi praktycznie zawsze na spacerze walnie kupsko:))) Mimo, ze robil chwile przed wyjsciem:angry: I jak pomysle o wyciaganiu go z tego kombinezonu gdzies na miescie, w przebieralni...:-p

U nas zeby 4( jedyneczki) to znaczy mysle, ze tyle, bo co do lewej gornej jedynki nie jestem pewna a mlody sie nie daje tam dotknac, ale przy smarowaniu czuje normalnie zabka, wiec chyba sie juz przebila, a jesli nie to lada moment sie przebije. Mimo marudzenia I nie przespanych nocy, Szymon je bardzo ladnie, wiec chociaz tyle dobrego.

Cortina- 8 zebow, wow to sie cortinek rozbujal:) A ty karmisz jeszcze cycem? Bo to sie chyba juz zrobil troche sport ekstremalny przy takim stanie uzebienia,co?:-D
Kwasia- jak nocka? co Ci sie snilo w tym nowym lozku? A o brak zebow sie nie martw, jak Ci wystrzeli to nie nadazysz policzyc.

Patik- a skad to dziadostwo sie bierze? To znaczy jak Jasko mogl to zalapac? Biedactwo kochane, dobrze, ze juz lepiej:happy:

Eve- Kubusia biedactwo tez ciotka caluje:* niech szybko dobrzeje. Ty uwazaj na siebie I nie uciekaj nam do lipcowek heheh:*** tekst o pierwszych mdlosciach zarabisty:)

Gnidka- Antek wylal wiadro, a Szymon sie dobral do miski Elmusia I wylal na siebie cala wode, ale chyba sie troszke przestraszyl bo przestal pelzac w tamta strone:)

Szymon uwielbia sie chowac pod lawa na dolnej polce, ale potrafi sie tam wczolgac a nie potrafi zejsc.. jeszcze dobrze dupki tam nie wciagnie a juz sie drze, zeby go sciagnac:szok: I wczoraj wlazl tam po raz tysieczny I juz mialam dosyc, bo tylko wlazl I juz sie drze- maaaamaaaa, maaaamaaa, wiec siadlam na kanapie tak zeby mnie widzial I zamiast go wyciagac mowie do niego- Szymoniu, po co tam wlazisz, mama nic zrobic w domu nie moze bo tylko Cie musi ratowac caly dzien. I jak wlazles to tam siedz! A on sie popatrzyl na mnie takim oburzonym wzrokiem I zaczal wolac- baabbbba, babbbbaa- myslalam, ze padne ze smiechu:laugh2: Nie sadze zeby to bylo swiadome, pewnie mu sie tylko udalo,ale stwierdzilam, ze moje dziecko sobie w zyciu poradzi;-) jak nie mama to pewnie baba uratuje:-D
milego dnia, ide sie kawusi napic:)

Ostatnia edycja:
reklama
ło matko!!! co to była za noc... moje dziecię se umyślało, że będzie spało w pionie czyli kładzie łebek na moim ramieniu i zasypia, ale ja mam stać, jak go chce odłożyć w poziomie, albo w poziomie uspać to oczy jak 5 zł i się drze... o co kaman??? trudno się nie słoaniać na nogach o 2 nad ranem ;/

Gosia - jak wam zaczną zabki wychodzić to pójdą chyba wszystkie 8 na raz :p

Dziecie dało mi pospać, o 7 było mleko i spałyśmy do 10 :)) fajnie ale wcale nie czuję się wyspana.

Martik jak czytałam co Szymonek wyczynia pod stołem to się uśmiałam bo Magda robi to samo, tyle że ona jest na wyższym levelu :p bo nie drze się żeby ją ściągnąć tylko włazi na półeczkę i chce sama z niej zejść i wtedy muszę lecieć żeby sobie guza nie nabiła. Pierwszy raz wlazła jak chciała podejść do psa ale dookoła stołu było za daleko więc poszła na skróty :)))))
A jak piszesz o kawusi to mi też zawsze ochoty narobisz, następnym razem zrób więcej, żeby koleżanka lutófka mogła skosztować :))))

Agaod ja też siedzę po nocach; ] nie umiem kłaść się wcześnie mimo, że jestem padnięta później rano żałuję, że nie poszłam wcześniej spać; ]

Eve co do kombinezonu to mam i taki bez stópek i z. W sumie mi bardziej pasuje ten co ma zakryte nóżki bo nie mam da Madzi żadnych cieplejszych bucików.

Gnidka to ci Antoś, współczuję nocki na stojąco, ale u nas też jest tak, ze jak się wybudzi i ją ululam i już mam wkładać do łóżeczka to jest ryk.

Zdrówka wszystkim chorym maleństwom :tak:

heheh jakieś pierdoły mi się w tym nowym łóżku śniły :D:D

kochane umieszczam gdzie się da bo baaaaardzo chcemy wygrać sesese

Prosimy o komentarz pod zdjęciem Robercika bo walczymy o wózeczek :):) Dostaliśmy się do drugiego etapu gdzie jest tylko 10 zdjęć więc to dla Nas mega wyróżnienie :) Robercik baaardzo prosi :)
Wózkowe maluchy II etap - zdjęcie 2 - BabyBoom.pl

Głos na Robala oddany :)
co do kombinezonu to ja już się boję co to będzie jak będę Laurusa w niego pakować, nie lubi się ubierać to moje dziecię i pewnie zanim ją ubiorę to będzie cała spocona od krzyku, płaczu i wyrywania się.

hej:) u nas nocka przespana w miare dobrze mimo kataru, ale ja może to mało wychowawcze ale napoiłam Dominika melisą na noc żeby spał spokojnie, w sumie to zrobiłam to w dobrej wierze i sie udało, bo noc wcześniej aż się zanosił takie miał nerwy, że nie może usnąć, podejrzewam że główka go bolała i źle się czuł, bo jak kotek szukał sobie miejsca i nie mógł się ułożyć:no: za to nie daje nic zrobić nawet posmarować kremem koło noska a odciąganie to już taki koszmar:crazy::no:

my mamy 2 kombinezony jeden cały r 86 i drugi 2-częściowy pisze że na roczek, jak do wózka to wygodniejszy jest cały z nóżkami, 2 to już na ciężkie mrozy:-)

głowa mnie boli, podobno to przez zamianę ciśnienia, u nas już papra jest zimno i paskudnie brrrr:confused2::baffled:

gnidka nocki współczuję... u nas jak na razie tylko na leżąco usypianie:happy: spryciarz z Antka,

cortina z Cortinka lovelas rośnie, kiedyś sie chłopak nie opędzi;-) u nas schody cały czas są numerem jeden w kwestii zabaw:-D buziak w guziora:tak: chciałabym mieć twardy brzuch zamiast tego miękkiego flaczka... ostatnio mąż pokazuje na mój brzuch i mówi do Dominika patrz poduszeczka:confused2::crazy:

patik biedny Jasio, a nie ma żadnej wady ukł. moczowego? bo u chłopców to raczej rzadko takie zakażenia, co mówił lekarz???

u nas jak na razie 4 ząbki, ale kolejne w natarciu, i tak będą męczyć męczyć az nas zamęczą w końcu...

eve Gratulacje :D Trzymaj się dzielnie i zdrowo!
A z ciekawości - karmisz dalej? Czy musisz Kubusia odstawić? :) Pytam, bo po prostu nie wiem, jak to wygląda w takiej sytuacji :)

Ostatnia edycja:
co to ja mialam...no dobra robimy reanimacje forum...defibrylator plissss....

Eve gratulacje!!!!!!!!!!!!

Cortina uwazaj zeby Cie dziec ósemkami nie pogryzl.

fajnie ze Wam dzieci pod stolikami pelzaja. moj to tylko by skakal na nogach a jeszcze nie potrafi nigdzie indziej niz przy szczebelkach, wiec mam z nim utrapienie bo sie wnerwia ze chcialby a nie umie, do raczkowania kompletnie sie nie pali.

U nas jest regulacja nocy i jedzenia (wkurzylo nas tygodniowe siorbanie co 20 min). tatus wstaje i tuli syncia bo w nocy nie jemy cycka. ja mam dopiero wstanie o 4:00:-/ i tak sie nie wysypiam bo mlody potrafi niezla histerie tacie odwalic, juz o mnie nie wspomne. powoli bede konczyc to karmienie piersia, bo non stop by wisial i jak mnie tylko widzi to mnie rozbiera.

leceeeeeeeeeeee

reklama
Cóż za reaktywacja!!! :-):-):-)

To i ja walnę małe sprawozdanie: 4 jedynki już są, teraz górne dwójki w natarciu. Obecnie w użyciu antybiotyk na ostrą infekcję gardłowo nosową. Szymi jest dużym leniuchem. Od paru dni dopiero pełza, waży 11kg i nosi ubrania na 80cm, więc na wymiary zwalam winę za jego brak chęci do ruchu. Pięknie powtarza mama, tata, ga (to na siostrę), papa i jeszcze jakieś cuda po swojemu. Odkąd wróciłam do pracy skończyły się przespane w całości nocy. Pobudka jest czasem o 1 (ta jest niezła, bo szybko zasypia), a czasem po 4 (ta mi się nie podoba, bo wtedy ma problem z zaśnięciem, a ja muszę wstać o 6).

Eve- gratuluję!!!

Do góry