reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Hejka,

ikas witaj w gronie lutówek.

Dla zainteresowanych lista przychodni, gdzie przyjmuje w ramach NFZ neurolog dziecięcy na terenie Mazowsza:
www.nfz-warszawa.pl/leczenie/IKTU302/IBUM402122100102/index.html

Jak dzwoniłam w marcu na Działdowską i na Kasprzaka, to były chore terminy na drugą połowę roku. W tym tygodniu byliśmy w końcu prywatnie w Lux-Medzie, wszystko ok, jedynie w jedną stronę Młody trochę się odchyla, ale powinno się samo wyrównać.

Madzieńka, dobra kobieto jak możesz zeskanować i przesłać schemat karmienia dla cyckowych dzieci, to będę wdzięczna
Smoniczka, Dreamuś, u mnie też grasuje głodzilla, ale moją trudno nakarmić, bo jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej oj jak bym zjadła dobre ciasto

Ostatnia edycja:
Robiłam różne ćwiczenia Mel B, ale jakoś Ewka motywuje mnie do większego wysiłku, no i np skalpel jesr dłuższy więc muszę go zrobić całego;-) Mel ma krótkie serie, i ciężko mi się zmusić, by wykonać inne:-p

agisan do rury...ale on ma taki reduktor i wcale mocno nie ciągnie, a nosek oczyszcza w chwile....moja Lenka nawet nie wie kiedy ja to robię...

Lorena zeskanuje...wyslij mi adres na pw to Ci przesle....

hello!
A ja dzisiaj o dziwo od rana na nogach i całkiem mi z tym dobrze. Wstałam po 8 bo zmotywowały mnie pampersy w biedronce :-D
Normalnie zakupiłam 2 opakowania podkładów do przewijania(do tej pory używałam seni, ale te fajniejsze) i chyba jeszcze kupie na zapas 2 :-p 2 opakowania pieluszek do pływania(planujemy zaraz zacząć chodzić na basen bo mały już w wanience próbuje pływać;-)) i karton pieluch dla mnie i siostry:tak: w dodatku w sklepie byłam sama bo M. jeszcze był w domu i mogłam zostawić małego. Ale fajowo było...taki 15 minutowy luz :laugh2:

Nawt nie wiecie jakie ja kombinacje alpejskie odstawiam. Zacznijmy od tego,że kupiliśmy używany wózek(gondola, spacerówka i fotelik) co się okazało totalną nieopłacalną pomyłką bo dołożyli byśmy 300 zł i był by nowy ;-) już się wkurzyłam na ten fotelik bo rączka lata bez wciskania tych przycisków i młody 2 razy prawie mi wyleciał, gdyby nie szelki to bym go z ziemi zbierała, a atestów to to chyba w ogóle nie ma...
Więc nacik postanowił,że kupuje nowy fotelik :-D dostaliśmy kasę na rocznice to akurat było na fotelik :tak: oczywiście pogrzebałam i stwierdziłam,że chce też baze do tego fotelika! Bo jak jak szaleć to szaleć...więc wyczyściłam konto ale mam baze. A teraz okazuje się,że do naszego cudnego wózeczka nie ma adapterów i jak jeździmy to nawet na te 15 min muszę wyciągać gondole :wściekła/y: wrrr...
I tak oto wymyśliłam,że chce nowy wózek :rofl2::-p:-) same spacerówki praktycznie w takiej samej cenie a gondole gdzieś się wciśnie i będzie na zaś :tak:
A co! Marcin wydał w tym miesiącu kupę kasy na motocykl to ja chcę wózek :-D

na_cik to zes zaszalala :-D ja tez mam fotelik z baza i jestem zadowolona, adapteru nie mam do wozka, ale mysle ze juz za jakis czas wyciagne spacerowke i bedzie ok. A wy juz spacerowki wyciagacie?

Malec moj jakis marudny dzisiaj, jest generalnie na nie- co prawda nie placze, ale krzyczy na wszystko :baffled: uspokaja sie tylko na rekach jak go przodem nosze, rece mi juz mdleja:sorry2:

Lorena - proszę napisz co jesz na tej diecie? Lekarz kazał mi przez miesiac trzymac diete bez nabiału, glutenu i jajek i juz sama nie wiem co mam jeść. Dziś niestety zjadłam z tej niemocy kilka ciastek mlecznych w czekoladzie i teraz jestem zła sama na siebie.
Mała ostatnio odmawia mi cyca, a szczegolnie lewego - czyzby mleczko jej niesmakowała czy nie byla głodna???Sama nie wiem.

reklama
Z tego co ja wiem to wit. K do konca 3 miesiaca jak dziecko na cycu, a d to zalezy ile je mm. Jak na cycu to mi mowili ze i do roku a w okresach zimowych to i dluzej.

Ja mam plytke mel b i robie 15 min kardio 20 min ogolnych na cale cialo i po 10 min na brzuch i poslady, tak wiec zlozylam sobie ok 60 min. Trening liczac rozgrzewke i zakonczenie:)) z tego co wiem skalpel bardziej modeluje cialko, ale mniej pali tluszczu a mel podobno pali tluszcz, ja po niej splywam potem jak nigdy. Ale jak widac po mnie i Poli co kto lubi:))
Chyba sie wybiore do biedrony dzis bo kusicie tymi majtasami do plywania:))

Do góry