reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

na_cik mnie też promocja zmotywowała i byłam już o 7 w Biedronce:szok::szok::szok:
Aga J, jem dużo kasz (jęczmienna, gryczana, jaglana - ta jest dobra na słodko), ryż, ziemniaki, mięso z indyka i wieprzowinę, kurczaka odstawiłam, bo często przy alergii na jaja uczula też kurczak, buraczki, groszek zielony, cukinię, marchew poniżej strona gdzie masz listę rzeczy dozwolonych na diecie bezmlecznej i bezjajecznej i druga stronka z dietą bezglutenową, no w Twoim przypadku to o tyle trudne, że możesz jeść tylko produkty, które są na obydwu listach.

Edit,

Z przekąsek sklepowych to znalazłam prażynki ziemniaczane Przysnacki
i-intersnack-prazynki-przysnacki-solone-130g.jpg

wafle kukurydziane
ZiASEVInFiCI.jpg

i wszelkie wafle ryżowe naturalne bez dodatku innych zbóż.

Ostatnia edycja:
reklama
Blekinge ja już uprałam nasza spacerówkę od x-landera bo Lenka drze się wniebogłosy w gondoli a wczorajszy spacerek w parasolce był spokojny...leżała sobie i gugała a ja spokojnie spacerowałam...nawet zakupy zrobiłam...co w ostatnich czasach było niemożliwe...

Na_cik
ale zrobiłaś zakupy...
rozpakowywałaś już pieluszki na basen jestem ciekawa jak wyglądają....gdybys mogła pstryknąć fotę jest rozpakowałaś bo jak nie to i tak je kupie i spróbuję

Lorena o 7...rany myślicie ze tak szybko wszystko wykupią...ja mam chyba z 5 biedronek w okolicy to może w którejś coś upoluję...

z moich notatek ze szkoly rodzenia....
wit.K do 3 miesiąca a D nawet do 2 roku to zależy...nam pediatra kazala wit. D podawac mimo że my na mm

Ostatnia edycja:
Madzienka, u mnie w mieście jest tylko jedna Biedronka a miasto ma kilkanaście tysięcy mieszkańców i atrakcyjne towary znikają bladym świtem, po południu to nie miałabym po co iść.

a ja do biedronki wybieram się dopiero po 14.00 jak mąż z pracy wróci, mam nadzieję, że mi nie wykupią dadersów ;) a na razie zrobiłam obiadek...pomidorową z lanym ciastem i devolaye z piersi z kurczaka, z mizerią i ziemniaczkami :) teraz lecę je usmażyć bo za pół godziny wygłodniały mąż z pracy wraca :D:D:D

zastanawiam się też nad tymi pieluszkami do pływania, my się chcemy wybrać tak w lipcu bo nie wiem od jakiego wieku można na basenik brać i w związku z tym nie wiem jaki rozmiar wziąć tych pieluszek do pływania, czy te od 4-9 kg czy te większe? :( a i te podkłady mnie kuszą chyba je sobie kupię :)

a co do spacerówki to my musimy kupić i chyba trzeba będzie za miesiąc się przesiąść bo Robercik lada dzień z gondoli wyrośnie...na razie nie ma wojny w gondoli i ładnie chce się wozić, ciekawe jak w spacerówce będzie ;)

Słuchajcie jaki mój Felek to spryciarz: zazwyczaj zasypia wtulony w taką szmatkę-przytulankę. No więc wczoraj tez tak było. Zaglądam to niego po pięciu minutach- patrzę, on jak zwykle zakryty szmatką. Ale cos mnie tknęło, że szmatka na całej buzi (a nie na połowie, jak zazwyczaj) i do tego trzyma ją inną rączką niz zwykle (zwykle głowka na prawą stronę i prawą rączką trzyma szmatkę). A wczoraj lewą rączką trzyma szmatkę, prawej nie widzę. Więc zaciekawiona zaglądam pod szmatkę.....a tam mały spryciarz obrabia paluszek!:-):-):-)

haha to ja też byłam baldym świtem w biedrone:-D i prawie ludzie się bili o te pampersy. ja lapłam 2 i 3 i spierdzielałam do kasy ile sił w nogach. tak, tak dobrze widzicie my dalej jesteśmy na 2 i mała w nich pływa. myslę, że jakbym teraz 1 założyła to był by ok:-D
kupiłam też parę słoiczków z obiadkami, deserkami. fajne mają promocję bo jak kupi się jeden to drugi 50% taniej. zamierzam gotowac, ale na wyjazdy będzie jak znalazł:)
i co jeszcze kupiłam... MYszkę mini:-D słodka jest. fajnie śpiewa. mała patrzy na nią z wielkim zaciekawieniem.

u mnie ostatnio była pielegniarka i powiedziała, że po 3 miesiącu już wprowadzac coś. mówiła o soczkach. i wszystkiego tak po łyżeczce. i bądz tu mądry... ale w jej kompetęcje nie wierzę, bo kazała mi masło dac do posiłków małej... taaaaa.... niech się baba puknie w łeb. masło przy podejżeniu skazy białkowej.... dziecko by mi się zapłakało:(

a co mam kupic zamiast masła?? oliwę z oliwek czy olej rzepakowy??

@ też nie mam i nie spieszy mi się do niej:-D

MARTUSZKA popłakalam się ze śmiechu:-D

a tak to moja mała śpi po 10 min a potem wyje bo niedospała...oooooooo nie chce jeśc. zjada połowę porcji. wczoraj o 16.30 zjadła 60ml a potem dopiero 120 ml o 2 w nocy:( sił mi brak. przez całą dobę ledwo się jej uzbierało 400 ml... znów nie bedzie na wadze przybierac....

Ostatnia edycja:
Domickw...dobrze że zakupy udały sie....co do tłuszczów dodawanych to ostatnio Kasia Bosacka polecała olej rzepakowy a masło w ostateczności...

Martuszka :-D:-D:-D:-Dzabrzmiało to jakby robił cos mega niedozwolonego:zawstydzona/y::-p

Kwasia myślę ze te 4-9 spokojnie na lipiec starcza....
ciekawe czy wejdą na stałe do oferty biedrony...bo w lecie huggiesy kosztuje nawet 30zl za paczke a pieluszek w nich 12szt.

Hej :)
Widzę temat biedronkowy :) Ja mam 3 biedronki w okolicy ale postanowiłam iść dzisiaj o 7 rano bo ostatnio bodziaki wymiotło szybciutko ale już wiem czemu. Moja mama wczoraj ok 16 dzwoniła do mnie że kupiła te pamperchy bo akurat były. Te kobiety zamiast na wieczór to wystawiły je o 16 i podobno była masakra, mama mówiła że każda kobieta wychodziła z jedną lub dwoma paczkami. Nie dziwię się że w dzień promocji wszystko przebrane :/

Wit D wiem że do roku conajmniej a do marcheweczki warto przemycić trochę oleju rzepakowego właśnie :)

reklama
Do góry