reklama
domikcw
Fanka BB :)
a ile tego tłuszczu się podaje??
barbhp
Aktywna w BB
a ile tego tłuszczu się podaje??
Mało łyżeczka wystarczy. Tłuszcz jest potrzebny do przyswajania witamin w nim rozpuszczalnych czyli A D E K Dlatego te wszystkie kapsułki z witaminami dla niemowląt są na bazie oleju.
domikcw
dzięki:* a jak zacznę podawac pierwsze po kilka łyżeczek to też parę kropel dodac??
kwasia, ja używam podkładów z Rossmanna, jak są w promocji to mają cenę 9,99
Babydream - Podkład do przewijania - 10 szt. - Akcesoria do pielęgnacji - Rossnet
domikcw, fajnie że u Ciebie były słoiczki, u nas niestety nie było, a też chciałam kupić, co prawda dietę będę rozszerzać po 6 miesiącu, ale mogłyby sobie czekać, na początek dam nowości ze słoiczka, bo będę podawać po łyżeczce i minimalnie zwiększać, a później jak już przetestujemy czy nic Młodemu nie szkodzi, to będzie jadł takie same zupki domowe jak córka.
zamiast masła może być oliwa z oliwek lub olej rzepakowy, na początek daj kilka kropli, bo mały brzuszek nie przyzwyczajony jest do trawienia tłuszczu i obserwuj jak Mała będzie reagowała. U nas po pierwszym podaniu u córki oliwy z oliwek był Sajgon wieczorem z brzuszkiem.
Babydream - Podkład do przewijania - 10 szt. - Akcesoria do pielęgnacji - Rossnet
domikcw, fajnie że u Ciebie były słoiczki, u nas niestety nie było, a też chciałam kupić, co prawda dietę będę rozszerzać po 6 miesiącu, ale mogłyby sobie czekać, na początek dam nowości ze słoiczka, bo będę podawać po łyżeczce i minimalnie zwiększać, a później jak już przetestujemy czy nic Młodemu nie szkodzi, to będzie jadł takie same zupki domowe jak córka.
zamiast masła może być oliwa z oliwek lub olej rzepakowy, na początek daj kilka kropli, bo mały brzuszek nie przyzwyczajony jest do trawienia tłuszczu i obserwuj jak Mała będzie reagowała. U nas po pierwszym podaniu u córki oliwy z oliwek był Sajgon wieczorem z brzuszkiem.
domikcw
LORENA oooohhhhooooooooo to mnie pocieszyłaś... pewnie i u nas się skończ sajgonem...z resztą jak wszystko... słoiczki były już przebrane... soczków prawie nie było. a w biedronce byłam ok 7.30... na kaszki się nie załapałam, choc szczerze to nie wiem co kupic??? wiem, że nie może byc mleka więc co??
Cortina
hello!
A ja dzisiaj o dziwo od rana na nogach i całkiem mi z tym dobrze. Wstałam po 8 bo zmotywowały mnie pampersy w biedronce
Normalnie zakupiłam 2 opakowania podkładów do przewijania(do tej pory używałam seni, ale te fajniejsze) i chyba jeszcze kupie na zapas 2 2 opakowania pieluszek do pływania(planujemy zaraz zacząć chodzić na basen bo mały już w wanience próbuje pływać;-)) i karton pieluch dla mnie i siostry w dodatku w sklepie byłam sama bo M. jeszcze był w domu i mogłam zostawić małego. Ale fajowo było...taki 15 minutowy luz
Nawt nie wiecie jakie ja kombinacje alpejskie odstawiam. Zacznijmy od tego,że kupiliśmy używany wózek(gondola, spacerówka i fotelik) co się okazało totalną nieopłacalną pomyłką bo dołożyli byśmy 300 zł i był by nowy ;-) już się wkurzyłam na ten fotelik bo rączka lata bez wciskania tych przycisków i młody 2 razy prawie mi wyleciał, gdyby nie szelki to bym go z ziemi zbierała, a atestów to to chyba w ogóle nie ma...
Więc nacik postanowił,że kupuje nowy fotelik dostaliśmy kasę na rocznice to akurat było na fotelik oczywiście pogrzebałam i stwierdziłam,że chce też baze do tego fotelika! Bo jak jak szaleć to szaleć...więc wyczyściłam konto ale mam baze. A teraz okazuje się,że do naszego cudnego wózeczka nie ma adapterów i jak jeździmy to nawet na te 15 min muszę wyciągać gondole wrrr...
I tak oto wymyśliłam,że chce nowy wózek :-) same spacerówki praktycznie w takiej samej cenie a gondole gdzieś się wciśnie i będzie na zaś
A co! Marcin wydał w tym miesiącu kupę kasy na motocykl to ja chcę wózek
a jaki chcesz ten wozek ?
bo Cortina tez chce wozek i szuka biedna Cortina i znalesc nic nie moze
Cortina
Nutko starszne rzeczy tu piszesz ale to juz ostatecznie potwierdzone ze guz i trzeba usunac ? boziu tak mi szkoda ciebie i towjego synka :-( przytulam ...
Domik jak twoja mala uczulona na bialko to musisz szukac kaszek bezmlecznych
Kaszki ryżowe bezmleczne
nie pamietam tylko ktore czy Nestle czy Bobovita 7 lat temu przy Cortince do dooopy sie rozpuszczaly ;-) ale byly to jedne z nich ;-)
co do wlosow i ciemieniuchy !
my czeszemy Cortina szczoteczka taka
http://aga-dom.pl/images/wieloobrazkowe/z-szczoteczka,do,rak.jpg
bo te dziecinne to do glaskania sa, a on wlosow ma sporo - no wlasnie na pol roku przed chrztem do fryziera go zabiore
corke tez taka szczota wyczesywalam i ciemieniuchy nie miala, a czym myjecie glowki ? my szamponem, wlasnie konczy mi sie Oilatum i mysle czy dalej go stosowac czy cos innego/tanszego ?
Domik jak twoja mala uczulona na bialko to musisz szukac kaszek bezmlecznych
Kaszki ryżowe bezmleczne
nie pamietam tylko ktore czy Nestle czy Bobovita 7 lat temu przy Cortince do dooopy sie rozpuszczaly ;-) ale byly to jedne z nich ;-)
co do wlosow i ciemieniuchy !
my czeszemy Cortina szczoteczka taka
http://aga-dom.pl/images/wieloobrazkowe/z-szczoteczka,do,rak.jpg
bo te dziecinne to do glaskania sa, a on wlosow ma sporo - no wlasnie na pol roku przed chrztem do fryziera go zabiore
corke tez taka szczota wyczesywalam i ciemieniuchy nie miala, a czym myjecie glowki ? my szamponem, wlasnie konczy mi sie Oilatum i mysle czy dalej go stosowac czy cos innego/tanszego ?
Ostatnia edycja:
Cortina
ooo tu Domi masz bezmleczna Bobovite :-)
https://www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki/kaszka-ryzowa-o-smaku-malinowym/
sorry za 3 posty pod soba ale Cortin spi w lozeczku ponad godzine i wpadlam w euforie, nie wiem co najpierw robic czy pisac.czytac, jesc czy moze wstawic pranie ;-)
bo on w dzien wyznaje zasade spania 4-5 razy po 40 min ;-)
https://www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki/kaszka-ryzowa-o-smaku-malinowym/
sorry za 3 posty pod soba ale Cortin spi w lozeczku ponad godzine i wpadlam w euforie, nie wiem co najpierw robic czy pisac.czytac, jesc czy moze wstawic pranie ;-)
bo on w dzien wyznaje zasade spania 4-5 razy po 40 min ;-)
reklama
a jaki chcesz ten wozek ?
bo Cortina tez chce wozek i szuka biedna Cortina i znalesc nic nie moze
My się zdecydowaliśmy na ESPIRO Vector PRO zapewne w wersji z 2013
http://www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,,520
Ostatnia edycja: