reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam :-)

Łooo matko co za noc...:crazy::baffled::angry:
Młody zasnął o 23.30 i obudził się o 3.30:angry::crazy::confused2: a pózniej o 5.30:angry: Jestem tak niewyspana,że chyba dziś na rzęsach będę chodzić:baffled: I najlepiej, żeby spać przy cycu...:angry::baffled: Dodatkowo jego katar, który jak gdzies przeczytałam może trwać do 3 tygodni...:angry: Ale jestem wkurzona.:wściekła/y:Pomysłu na obiad 0, sił do robienia obiadu 0 :baffled: My stwierdziliśmy, że ani na rota ani na pneumo nie szczepimy:no:
Aha wczoraj w ruch weszły Dady 2:-) Jestem zadowlona:tak::-D
Przepraszam za marudzenie, ale musiał gdzieś odreagować niewyspaną, ciężką nockę;-):rofl2:
3mta się;-)

reklama
Kwasiu- dopiero zobaczylam zdjecie, Szymon mial taka wysypke i polozna powiedziala ze to zmiany hormonalne(Gosia chyba tez o tym kiedys pisala), wystepujace czesto u chlopcow- oczyszczaja sie z kobiecych hormonow ktore przejeli od mamy:-) u nas bylo ciezko ok 1,5 tygodnia- potem zaczelo znikac, teraz jeszcze pojedyncze wypryski czasami sie pojawiaja, ja rano przemywalam mu buzke przegotowana woda i smarowalam mu to linomagiem a wieczorem po myciu zwykla wazelina.

U mni tez wisienie na ctcu, inaczej to mega ryk:no:Dopiero zdadłam śniadanie, bo ciągle mi marudzi..A spał od rana 2 razy po 10 minut...Noc Leoś przespał z nami ( na poduszce:-p), bo bałam się gorączki po szczepieniu. Niepotrzebnie, bo ładnie synek przespał.
Nie chwaliłam się Wam, jak Leo super zniósł wtorkową podróż do galerii:-D Byliśmy w trasie niemal 5 godzin, a on smacznie spał lub obserwował.:-D

Przyszedł mi smoczek Mam i jestem rozczarowana- Leosiowi wypada tak jak Aventy...:confused2:

Nuta, widzę, że dzidzia musiała Ci wczesniej przesypiać noc, skoro tak dały Ci popalić te pobudki- u nas jeszcze niedawno to był standardowy schemat i nie było źle;-)

hej hej.
mój cycolub dziś też nie schodzi z piersi. a śpi po 20 minut i tylko na rekach. robi nam sie bledne kolo, bo je tyle ze ulewa, je czesto i ma wzdecia - masakra!wlasnie mi towarzyszy na rekach:baffled:

nuta - u nas to jest ladnie przespana noc, a u ciebie dramat(nie zrozum zle - my to mamy luksus jak mlody tak przespi noc)

poli - dobrze ze sie nie rzucilam na ten smoczek;-)

my szczepimy tylko podstawowo z nfz(w srode). stwierdzilam ze co ma byc to bedzie, nasluchal sie czlowiek o tych spiskach farmaceutycznych, o powiklaniach po kazdym wariancie, o tym ze jak cos jest miliard w jednym to jest do niczego itp...i dosc. robimy plan minimum/obowiazkowy. ja tez z malzem mielismy zwykle szczepienia i jakos zyjemy:sorry:

u nas sniezy na potege, no taka doopa pogodowa ze tylko sie zachlastac tepa zyletka.

i co tu robic, dziec zasnal na rekach - jak odloze sie obudzi, jak nie odloze i tak nic nie moge zrobic. mam dzis dzien do:angry:

trzymajcie sie, oby u was dzis bylo lepiej.

dreamus, ojjj jak ja Cie rozumiem...:no: identycznie mam jak Ty..cierpliwość mi sie kończy.....

Zamawiamy do domu fizjoterapeutę do Leosia...Jednak strasznie się przekrzywia w stronę złamania..Może przez to tak płacze?? Kurcze nieraz ma dni, jak dziś, że nic nie śpi i strasznie płacze:eek:Jestem wykończona...

Hej;-)
Moje dziecko się pochorowało jest mocno przeziebione... Wczoraj wieczorem marudził nie chciał spać a jak w końcu usnął o 23 to o 1 wstał z płaczem i katarem i tak do rana pobudka co godz. byliśmy u lekarza rano i jak na razie ma brzydki kaszel ale bez zmian osłuchowych na szczęście. Zostawiłam prawie 200 zł w aptece... Nie ma to jak zarabiać na rodzicach bo wiadomo że i tak kupią dziecku wszystko co potrzeba...
A i pytałam o wysypkę i to faktycznie trądzik można smarować ale nie trzeba jedynie nawlżac do 3 miesiąca wszystko zniknie

My tez zaszczepimy 5w1 dając 6w1 dziecko dostaje zbyt wiele dawek wzw i rotawirusów nie szczepie no Dominik nie ma rodzeństwa i rzadko z dziećmi przebywa a pneumokoki później bo będzie mniej dawek teraz trzeba 4 podawać

Gnidko- co z paszportem? masz juz???

Irlandzkie dziewuszki moje- czy dostalyscie w tym miesiacu juz Child Benefit?

Paszportu nie dostałam choć termin był na wtorek, ale pisałam do nich i gościu jakiś oddzwonił, że zajmie sie tym najszybciej jak sie da - pewnie przez święta poslizg mają. Liczę, że dostane za tydzień.

A CHB dostałam we wtorek za marzec i kwiecień :-D

Nacik - Antek tez na płaskim spać nie chce...już sama nie wiem co robić...

Przyszedł mi smoczek Mam i jestem rozczarowana- Leosiowi wypada tak jak Aventy...:confused2:

My też zaczelismy od tego smoczka i połozna od razu powiedziała nam że cieżko go będzie dziecku utrzymać wiec zmieniliśmy na Lovi i ten przyjął się

Klowee zdróweczka dla Dominisia i wytrwałości....
co do szczepionek to tyle opinii ile lekarzy...ja idę tym samym torem co u starszej i mam nadzieje że tez bedzie bez powikłąń poszczepiennych

Zanetka dzieki...dzisiaj też senna...objaw lepszy niż marudzenie:-D

reklama
Witam wszystkie lutowe Mamusie:) w końcu znalazłam forum dla siebie. Jestem mamą Stasia, urodził się 16.02 i podejrzewam u niego skazę białkową. Czy któraś z Was słyszała może o syropie Gastroluss Baby? Dzisiaj nasza pani doktor przepisała go synkowi, bo strasznie ulewa

Do góry