reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

hej
witam nową mamuśkę.
ja niezbyt w temacie bo mieliśmy rodzinkę więc rzadko zaglądałam.

gnidka u nas wózek małego parzy w domu. w łóżeczku leży najdłużej spokojnie i sobie tam zasypia, ale jak na dole chcę go włożyć do wózka w dzień to ledwo odkładam to się budzi :wściekła/y:
martik ale macie dziwnie... z tym pierwszym szczepieniem to tutaj dają w szpitalu. chyba, że ktoś nie chce w szpitalu od razu po porodzie to się umawia na jakiś termin i jedzie. no i poza tym raz na 2 tygodnie przyjeżdża lekarka z pielęgniarką ze szpitala i na miejscu mogliśmy to zrobić. my z tego skorzystaliśmy bo przy antybiotyku w szpitalu szczepić nie chcieliśmy.
myślalam, że wszędzie jest tak samo, ale jak widać Dublin rządzi się swoimi prawami.
chb powinnam już mieć bo w marcu już miałam normalnie. muszę sprawdzić.

my chrzciny robimy w najbliższych dwóch tygodniach - termin bliżej nieznany :-D w niedzielę lecimy do domu, w pn pójdziemy do księdza pogadać kiedy da radę to załatwić bo w weekend jesteśmy na weselu więc ta opcja odpada.
no właśnie - będzie mnie tu mało przez te 2 tygodnie ;-) muszę zacząć nas pakować, wyprać grubsze kurtki na tą polską pogodę :baffled: kupić mleko do małego, żebym nie zapomniała...

reklama
Agaod inhalujemy tylko solą fizjologiczną i na razie nie ma potrzeby lekami
ale Dominik lubi się inhalować czeka aż włacze maszynę i ma taką fajną min:rofl2:
Dzisiaj mamy tak jak wy spanie na rączkach jak odkładam to ryk

martik co do zagęszczacza to słyszałam, że może to powodować zaparcia ale u nas one nie występują, Robercik nie ma z tym problemów, kolek też nie ma (tfu tfu odpukać) widocznie to od dziecka zależy...u nas bardzo ładnie toleruje ten zagęszczacz, trzeba tylko smoczek z większą dziurką bo ten mniejszy może się zatykać. Teoretycznie mleko zagęszcza się dopiero w żołądku dziecka ale jak dzieciątko długo je to chcąc nie chcąc zacznie już gęstnieć w butelce stąd też najlepszy wieloprzepływowy smoczek.

my chrzciny robimy dokładnie 16.06. Wypada wtedy nasza pierwsza rocznica ślubu. Mamy już msze zamówioną z okazji rocznicy i ksiądz powiedział, że tylko dopiszemy kolejną intencję :-)

witaj zuzik :happy: rozgość się...ja na ulewanie mojego dziecka stosuje zagęszczacz Bebilona Nutriton i ulewanie prawie całkowicie zniknęło ale o syropku nie słyszałam...a skaza białkowa u Stasia jest potwierdzona czy tylko przypuszczasz jak na razie? A po czym to wnioskujesz? A karmisz piersią?

Czy ten zagęszczacz jest na receptę czy dostanę go w każdej aptece bez problemu? Dzisiaj robiliśmy badanie krwi na alergen białka krowiego. Myślę, że sama zaostrzyłam ten stan u synka, przez jedzenie wołowiny. Nie sądziłam, ze jeśli miałam ograniczyć jedzenie nabiału, to też dotyczyło mięsa.

Czy ten zagęszczacz jest na receptę czy dostanę go w każdej aptece bez problemu? Dzisiaj robiliśmy badanie krwi na alergen białka krowiego. Myślę, że sama zaostrzyłam ten stan u synka, przez jedzenie wołowiny. Nie sądziłam, ze jeśli miałam ograniczyć jedzenie nabiału, to też dotyczyło mięsa.

Dostępny bez recepty w każdej aptece :happy2:

dziewczyny powiedzcie mi czy takie jęczenie i stękanie u dzieci to przechodzi z wiekiem czy tak już zostanie bo normalnie mnie to zaczyna strasznie irytować i doprowadzać do szału jak mi Robak zaczyna stękać o 4 nad ranem i tak do 8 :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!

Tylko się witam na razie potem doczytam co i jak.

Wróciliśmy znad morza - byłam na plaży przez 5 minut w drodze powrotnej do domu... Nie mam już słów na tą pogodę. Chodzę i warczę. Malutka ma mega katar i przez to jest tak marudna, że nie pośpi dłużej niż 10 minut. Mam kryzys - cyckowy przy okazji też chyba z tego zmęczenie i niewyspania.

Dostępny bez recepty w każdej aptece :happy2:

dziewczyny powiedzcie mi czy takie jęczenie i stękanie u dzieci to przechodzi z wiekiem czy tak już zostanie bo normalnie mnie to zaczyna strasznie irytować i doprowadzać do szału jak mi Robak zaczyna stękać o 4 nad ranem i tak do 8 :wściekła/y:
u nas też takie stękanie nad ranem, ale jast go już mniej bo wcześniej było całą noc. Ponoć to samo przejdzie

mały śpi na ogródku, Mikołaj się bawi w piaskownicy, mama gotuje obiad, a tata składa grilla bo wieczorem zaczynamy sezon grilowy
laugh.gif
taki dzisiaj mamy dzień hehe spokój, a pakowanie czeka
baffled5wh.gif
ciekawa jestem czego zapomnę zabrać...

reklama
paol1nko- moja babcia mowila, ze ktos musi napluc Ci w oko i przechodzi hihi z takich mniej drastycznych to podobno trzeba potrzec zlotem- najlepiej obraczka, ale z zoltego zlota nie z bialego. Chociaz nie wiem dlaczego:confused::confused:
Gosiu- zazdroszcze grilla, my chyba jutro, bo M dzisiaj w pracy do nocy- mam nadzieje ze pogoda sie utrzyma.
Wrocilam ze spaceru- 3 godzinnego i Szymon spal caly czas, a po powrocie dosypia na ogrodku- juz godzine, wiec 4 godziny snu... Kocham wiosne, niech sie zrobi cieplej to mu chyba lozeczko na ogrodek przeniose z pokoju, skoro tyle spi na powietrzu:happy2:

Ostatnia edycja:
Do góry