reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
dzięki dziewczyny, mnie też się wydaje że to trądzik jest. Wykąpałam młodego w krochmalu, przemywam mu to przegotowaną wodą, dwa razy dziennie smaruje sudokremem i widzę, że ładnie schodzi. Krostek coraz mniej, czerwonej buźki nie ma...ale jeszcze skóra chropowata w dotyku...

co do szczepionek to my też 5w1 będziemy szczepić ale na rotawirusy już nie...ja jakoś sceptycznie do tych rotawirusów podchodzę, dla mnie to tak jak z grypą, zaszczepisz się na grypę a i tak nie masz pewności czy nie zachorujesz bo tych rodzajów, szczepów i mutacji tych wirusów jest mnóstwo i pojawiają się coraz to nowsze...no ale każdy robi jak uważa :happy:

ja co do szczepionek to myślę jak kwasia - tzn nie szczepiłabym na rota bo za dużo szczepów...
choć Mikołaja zaszczepiłam bo wtedy to się tak tym nie interesowałam jak teraz

Ja za tydzień szczepię: 5w1+pneumokoki +rota. Ale ceny pediatra podawała wyższe, mam nadzieję, że okażą się takie jak u Was.
Wczoraj zaliczyłam wizytę u pediatry z 2- jakoś się udało. Jutro w końcu możemy iść na spacer, co mnie ratuje bo kolejny dzień zostajemy do kąpania sami.
Poza tym 3dzień mamy kryzys, Szymi wisi na cycu- jak długo jeszcze???

Hej kochane.
Dzisiaj kończymy miesiąc a ja się powoli ogarniam(dopiero) ;/
Mały od kilku dni jakoś lepiej się najada(albo tak mi się wydaje) ale nie wisi tak strasznie na cycku.
Żółtaczka powoli schodzi. W badaniu przezskórnym wczoraj było już 7,2 ale nadal bierzemy leki na GGTP.
Zobaczymy co z tego będzie dalej.
Dziecko mi się dzisiaj w nocy zaczęło krztusić przez wydzielinę z nosa. Podobno zbiera mu się przez to,że się ulewa. Też tak macie?
Dzisiaj kupiliśmy aspirator i lepiej zaczął oddychać :tak:
Jestem okropną mamą! Żeby młody pospał to go dzisiaj położyłam na poduszce męża i pospał mi bardzo ładnie. Nie wiem czy przez to,że miał głowę wyżej czy przez zapach...a powinien spać na płasko :zawstydzona/y:
Idę się trochę odciągnąć.
Dobrej nocki ;-)

hej dziewczyny :)
u mnie sajgon- przyjechała wczoraj siostra z dwójeczką: 2-latkiem i roczniakiem. Matko, chyba dostałam zaćmienia że sie porwałam na przyjmowanie takich gości :-D Nie wiem jak to wytrzymamy :-D
Ukłony dla mam z trójką dzieciakow! I wielki szacun, nie wiem jak dajecie radę:eek:

kwasia- jak dla mnie to trądzik u Robercika.
nacik- ja przez pierwszy miesiąc ciągle trzymałam małego na poduszce. I lulałam go w poduszce, bo opatulony szybko zasypiał. Też wyrodna ze mnie. I śpi całe dnie na kanapie, zamiast na materacyku w swoim łóżeczku. Ale co zrobic? Czasami teoria nie idzie z praktyką :crazy:

Dzień dobry!

dzisiaj w nocy Jasiek sie obudzil i tak strasznie zacząl plakac że takiego rozwrzeszczanego jeszcze go nie widzialam. Ale po ok 5 minutach uspokoilam sie wtulony we mnie. Potem zobaczylam ze na policzku ma zadrapanie, chyba dlatego tak płakał...

Zaczynam z przygotowaniami do chrzcin, w sobote bedziemy odprawiać na wieczornej mszy ale goście będą od pory obiadowej i wciąż zastanawiam się nad menu.

Poli a ta cena za rota to jest szczepionka dwudawkowa czy trzydawkowa? Bo jak dwu- to cena bardzo korzystna. Ja za rotarix placilam 360 złotych!

nacik buziaki dla Tymka na 1 miesiac:)
kwasia super ze buzka Robercika sie poprawila!

miłego dnia:)

Dzień dobry wszystkim
U nas nocka super, jak mała zjadła o 11 to obudziła się o 4 przez co mamusia się wyspala:-) później szybkie karmienie ok 7 i spałyśmy do 9:30 :-) przez co mam dzień trochę zachwiany , ale co tam :-)

Dzisiaj wybieramy się na bioderka, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

Na_cik nie stresuj się kochana, i nie miej wyrzutów sumienia, że mały spał na poduszce. Tak jak pisze Martuszka teoria i praktyka często się rozmijają.

Witajcie za nami tez już szczepienie...tyle że my szczepiłyśmy się 6 w 1 podobno lepiej oczyszczona...oby i kosztowała 205zl...na rota nie szczepimy bo pediatra która prowadziła od urodzenia Julcię(starszą)powiedziała nam ze gorsze są powikłania poszczepienne niż po rota a szczepów jest tyle że i tak może nas nie uchronić....

wczoraj cały dzień Lenka spała myślicie ze to skutek uboczny szczepienia???spotkałyście się z tym bo ja z pierwsza nic takiego nie miałam....

Bioderka też obejrzane, usg zrobione i jak na razie wszystko ok....

Martuszka ja też podziwiam mamy z 3 dzieciaków...a mam takie koleżanki...one czasami juz na rzęsach chodzą ale jaki fajny jest taki domek pełen dzieciaczków...:-)

Patik już chrzcicie?? powodzenie w przygotowaniach...

Na_cik a próbowałaś poduszki klin...u nas ona na stałe przy starszej zagościła w łóżeczku i sprawdzałą się super...teraz korzystamy z niej na kanapie jak Lenka sobie lezy a w kołysce tez ma wyżej główeczkę...

miłego dnia wszystkim życzę...u nas śniegu po kolana:sorry:

reklama
Dzien dobry dziewczynki
Ja pare dni znowu do tylu ale w niedziele wieczorem i poniedzialek moja kluska mala miala takie bole brzucha, ze myslalam ze to powrot kolek. W poniedzialek az suszarka wieczorem poszla w ruch- i wiecie co...pomoglo!!! Ogrzewalam mlodemu brzuszek tak 2 razy po 2 minuty i zrobil sie mieciutki a Szymon od razu mial usmiech na buzi:happy: Ja w tej desperacji poniedzialkowej az zamowilam krople BioGaia przez internet bo czytalam, ze wiele z was je uzywa. Ale od wtorku juz spokoj, tylko maruda okropny.
Patik- chcialam Ci kochana bardzo podziekowac, bo gdzies we wczesniejszych postach napisalas ze sciagnelas Jasiowi oslonke na lozeczku, zeby widzial swiat. A moja klucha nie chciala spac w lozeczku i "sie mi przypomnialo" co ciocia Patik napisala i pozbylam sie oslonki i moje dziecko spi od 5 dni w lozeczku, bez problemu zasypia nawet po nocnym karmieniu, a tak spal tylko z nami w lozku. I wyczytalam jeszcze dziewczyny, ze czasami dzieci nie chca spac w lozeczku bo maja zbyt plasko(a niby powinny miec) i zeby wlozyc pod materac zrulowany recznik i troszke podnies materac tam gdzie glowka. Co rowniez uczynilam:happy:
Bylam w piatek u lekarza z malym i ze soba, pan doktor zrobil mi cytologie, czekam na wyniki, mam nadzieje ze wszystko ok- bo jak to powiedzial zagladajac do srodka- o jaka ladna pochwa hehe- oczywiscie mial na mysli jak ladnie zagojona:-D

Co do szczepionek, to ja sie zastanawiam tez nad rota, i chyba bede jednak szczepic, ide we wtorek do lekarki to jeszcze z nia przedyskutuje.
Kasiadz- a jak u Franusia wyglada ta przepuklina, bo Szymon ma maly, ok 0,5 cm wystajacy rozowy guzek w pepusiu, ktory sie powieksza kiedy placze, i wszystko wskazuje ze to przepuklina pepkowa.
Gnidko- co z paszportem? masz juz???
Nacik- najlepszego dla maluszka z okazji "miesiecznicy":happy:
Irlandzkie dziewuszki moje- czy dostalyscie w tym miesiacu juz Child Benefit?

Milego dnia zycze i takiej pogody jaka jest u mnie:happy: Wczoraj az sie ze spaceru nie chcialo wracac do domku, a dzisiaj jeszcze ladniej:happy:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry