reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witaj zuzik :happy: rozgość się...ja na ulewanie mojego dziecka stosuje zagęszczacz Bebilona Nutriton i ulewanie prawie całkowicie zniknęło ale o syropku nie słyszałam...a skaza białkowa u Stasia jest potwierdzona czy tylko przypuszczasz jak na razie? A po czym to wnioskujesz? A karmisz piersią?

reklama
Witajcie, podczytuję ostatnio jednak brak weny na pisanie. Chciałam się tylko pochwalić, że to co u nas miało być skazą białkową wcale nią nie jest. Od kilku dni jem znowu normalnie i wszystko jest jak należy. Zazdroszczę Wam tych przespanych nocy, moja Laura budzi się co 3 godziny a czasami nawet częściej. Ze mnie też zła matka bo zabieram ją do siebie na poduszkę i tak śpimy razem do rana:happy:
Dziewczyny, używacie inhalatora? Ja chcę kupić i używać profilaktycznie ale tyle tego jest, że nie wiem na jaki się zdecydować, wiecie coś na ten temat?
klowee, zdrówka dla synka, oby mu przeszlo

Dziewczyny cały czas się nie poddaję i próbuję karmić małą cycem i chyba idzie całkiem nieźle, ale teraz się zastanawiam czy mam zacząć podawać witaminę K, bo wcześniej jak karmiłam odciąganym to podawałam też mm i wtedy nie trzeba K podawać. Teraz jak jest już tylko na cycku to chyba trzeba by wprowadzić K, ale sama nie wiem:baffled:

Witaj Zuzik :-)

Smoniczka jak karmisz pół na pół to podawaj co 2 dzień jak jest więcej piersi to normalnie tak mi mówiła pediatra ja podaje mm tylko na noc wiec i witaminki normalnie
Agaod wczoraj kupiłam inhalator ale mały się bardzo męczył z katarem więc nie kombinowałam z kupowaniem przez neta sprawdzaniem opinii tylko wzięłam taki jak był u nas w aptece jakiś insanix medica i dział:-D działa szpitalu używałam innego ale różnica żadna wszystkie są proste i tak samo hałasują

U nas już dzisiaj poprawa latarek mniej dokucza

klowee, czego używasz do inhalacji? mi pielęgniarka mówiła, że wystarczy sól fizjologiczna ja jednak wolałabym mieć w apteczce coś "silniejszego" w razie czego

My mamy taki inhalator PHILIPS Inhalator Respironics Family opinie, recenzje użytkowników - Cokupic.pl i spisuje się super...
przy zakupie zwracajcie uwagę na MMAD (przeciętna średnica cząstek), najlepiej żeby była jak najniższa...

Agaod takie maluszki to chyba tylko solą...bo coś silniejszego do inhalacji to w większości jest na receptę...
my przy katarze inhalowałysmy sie sama solą

KLOWEE zdrówka dla synka
KWASIA u nas Lena ma takie samo dziadostwo na buzi, niektóre krostki nawet ropne. i pojawiły się tez na tyłeczku...

powiedzcie mi czy Wasze dzieci też tak mają?? a mianowicie... po wieczornej kąpieli i karieniu mała zapypia i śpi pięknie od 4 do 5,5 godziny (zalezy jaki ma nastrój), a potem jest drugie karmieni i zanim zaśnie mijaja dwie godziny:( długo je, a potem nie może zasnąc. a jak sie jej uda to śpi max 3 godziny i potem się budzi na jedzonko i najlepiej już by wogóle nie spała... ooooooo masakra z tym jej spaniem.

końcem kwietnia będzie miala chrzciny, a ja już mam takiego stresa co zrobię jak bedzie tak wyc w kosciele:( boje się....

witajcie mamusie :-)

zuzik87 - witamy, wiatmy :-):-D
dreamuś - rzeczywiście nieciekawie macie, jesli Wasz Łobuz robi Wam takie nocne szarżowanie :baffled: U nas na szczęscie to był wybryk jednorazowy (mam nadzieję;-)) bo przeważnie Szymek zasypia o 21,22 i śpi do 2(teraz rzadziej) 3 lub 4 więc jest naprawdę ok:tak::-)
klowee -zdrówka dla Dominiczka:tak:Naszemu na szczęście katarek mija:-):tak:
agaod- to super, że maluszek nie ma skazy:tak:
smoniczka- brawo dla Ciebie!Oby tak dalej:tak: Nie poddawaj się:-D Powodzenia na cycowej drodze;-):-D

Mój Szymek odkrył, że ma rączki ;-) wkłada piąstki do buzi i namiętnie je ssa i się przygląda:laugh2: No i zaczyna gaworzyć:-D:laugh2:
Dziś jest do schrupania....tylko najlepeij jest spać u mamy na rękach:sorry:

3mjcie się:-)

martik77 - status mojego paszportu - IS PRINTED :-D Czyli w przyszłym tygodniu już dostanę :-D

Boże pobłogosław tego co wymyślił chusty!!! Moje dziecko nareszcie śpi w ciągu dnia!! i to 3 godziny!! :-Da ja mam wolne ręce i mogę coś jeszcze zrobić :-) żyć nie umierać!!

Laski piszcie jak sobie radzicie z usypianiem dzieci w łóżeczku, bo mój jak go tylko tam położę to się budzi - podejrzewam że zimny materac go wybudza i chce kupić śpiworek choć mam wątpliwości czy pomoże...

reklama
Gnidka- super ze juz wiesz co z paszportem:-), moj niby ma byc do 12go. Ja(to znaczy Szymek) oczywiscie CHB nie dostalam w tym miesiacu , ale u mnie to wszystko trwa jakos dluzej niz u was:-( pocieszam sie tym ze w maju dostane za 3 i pol miesiaca jak znalazl na urlop:-)
Ja dopiero dzisiaj dostalam list z HC dotyczacy szczepienia na BCG(gruzlice) i termin mam na 11.04- czy to normalne zeby czekac 2 miesiace na szczepienie ktore w wiekszosci przypadkow robia w szpitalu- u nas oczywiscie nie. Kazali mi dzwonic zaraz po wyjsciu ze szpitala wiec dzwonilam 18.02- i teraz nie wiem co robic bo chcialam okolo 15 szczepic Szymona na inne paskudztwa + rota i zastanawiam sie czy to nie za duzo dla niego w tak krotkim czasie. Co mam robic dziewczyny? Poradzcie prosze- Wy bardziej oblatane w szczepieniach.
Ja dzisiaj tez moja marude zachustowalam i spal 2 godziny, bo juz nie mialam sily do tych jego jekow hehe, i dzisiaj poszlam na latwizne i nie ma spaceru tylko mlody spi wystawiony na ogrodku, pewnie nie pospi tak dlugo jak na spacerze, ale ja chociaz poprasuje troche w tym czasie:-)
Klowee- zdrowka dla synusia:happy:
Domik, Patik- udanych przygotowan do chrztu- fajnie macie, ze tak szybko- my chyba dopiero w przyszlym roku.
Jeszcze chcialam sie zapytac o zageszczacze do mleka- bo moja kluska tak sie ostatnio ulewa, ze juz rady nie daje- czasami zanim go ubiore rano to musze mu 3-4 razy body zmieniac- czy one nie powoduja zaparc czy kolek- bo jesli mleko jest gestsze to mi sie od razu kojarzy z zaparciami, a dopiero co sie z nimi uporalismy wiec z dwojga zlego wole ulewanie niz placz :rofl2:

Do góry