reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Zuzia mnie tez to strasznie meczy, ale skoro cycem nie bardzo idzie to chociaż w taki sposób. Chciałam wrócić do karmienia piersią ale Madzia się wypieła, posmakowala butli i klops. No więc doje się :-)

My po pierwszym szczepieniu, które mama ledwo przeżyła:confused2::-pMoje małe biedactwo płakało:baffled: W domu też miała ataki płaczu:no: Uśmiałam się z mojego synka przed szczepieniem- było tak milka takich niemowlaczków i tylko mój wydaje z siebie niekontrolowane piski i pianie hehehe.
Wypytałam pediatrę przy okazji o 1000 różnych spraw, więc podzielę się z Wami niektórymi informacjami, może się coś Wam przyda:
- kupki zielone, żółte, lepkie, śluzowate- to norma przy karmieniu piersią;
- wg lekarza Leo ma leciutką skazę- mam jeść dosłownie wszystko, by dziecku dostarczać tego co trzeba, podawać małemu Biogaię, miejsca zmienione na skórze smarować Locoid Lipocream oraz Oilatum, podawać też krople Fenistil dla alergików; gdyby jednak się nasiliło, mam dokarmiać mlekiem sztucznym na receptę
- Leoś ma lekkiego wodniaczka w jąderku- kłaść jajeczko wyżej w pieluszce,
- miejsca wkłuć po szczepieniu smarować Alkacetem

Kwasia- wg mnie to potówki, też tak mieliśmy. Ogranicz ubranie do minimum i minie:tak:No i 2 lekarzy to potwierdziło.

Jednak złamany obojczyk daje o sobie znać- Leo mocno przekrzywia się na ta stronę..Czyli znów nas czeka neurolog bądź ortopeda:confused2:

Kwasia Dominik od tygodnia ma taką wysypkę na twarzy i karku ale ja jestem zdania że to trądzik dziecko przestawia się na produkcję własnych hormonów krostki pojawiają się i znikają tak samo jak u dziewczyn ja sama miałam całą brodę tak zsypana w ciąży i nic nie pomagało samo znikło po porodzie

W domu wszyscy zakatarzeni mam nadzieje że malucha ominie...

Hej
My po szczepieniu. Moje biedne maleństwo płakało, a ja razem z nim. Za każdym wkłuciem coraz mocniej:-( W ośrodku był chłopczyk o 2 tygodnie starszy od mojej Malwinki, a był o wiele od niej mniejszy. Taka kruszynka.
U mnie lekarz potwierdził niestety skazę... Chociaż dietę stosuję od zeszłej środy i smaruję maścią robioną, którą mi przepisał pediatra, lekka wysypka jeszcze jest. Fakt była o wiele gorsza, teraz to jest taka błyszcząca skorupka na policzkach. Mam nadal stosować dietę i wykluczyć jeszcze jajka, bo wcześniej tego nie zrobiłam...

hej :)

kwasia według mnie to też raczej trądzik, bo mój szkrab tez takie cudaki miał na buzi, za uszami i na karmu. I co prawda rzeczywiście były mniej widoczne jak w domu było nieco chłodniej, ale jak tylko zrobiło się cieplej, np. po kąpieli to zaraz były widoczniejsze:tak: Mnie położna poleciła przemywanie tego gazikami Leko, nadmanganianem potasu i sudocremem- zniknęło:tak:
Mój syn chyba przeżywa kolejny skok rozwojowy- bo dziś co godzina chciał cyca i koniec:baffled:;-)no i byleby być blisko mamy:-) tuli się jak nigdy:-D
nam może się uda zaszczepić w przyszłym tygodniu w końcu...:sorry::angry:
ile płacicie za szczepionkę 5w1?i za rota? U nas 110zł 5w1.Ale nie wiem czy szczepić go też na rotawirusy..:confused::sorry:

reklama
Do góry