reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Chouette - a jak objawia się ta alergia na mleko? bo u nas ostatnio straszne wzdęcia są i nie wiem od czego, może to jest też jakaś alergia, sama nie wiem - bo w sumie od początku jem wszystko z wyj cytrusów, bo po nich idą zielone kupy (sprawdzałam w zeszłym tyg i ciągle jest z cytrusami problem)

reklama
Munie- mała ma chropowatą skórę na całym ciele, taka mikroskopijna wysypka, w niektórych miejscach ma plamki jak przy azs.
U Larci wzdęcia były jak jadłam brokuły, mleko na to nie wpływa. Spróbuj pojeść "oszczędniej" przez tydzień i sprawdzisz czy to faktycznie od Twojej diety.

forum jako osobne, tylko ktos by tam musiał moderować, ja nie mam czasu...przy dwójce nie wyrobie jeszcze z siedzeniem w necie.

Co do marchewy -wyszło przypadkiem, bo parowar mi siadł, a jedyne warzywa jakie moja starsza jada do obiadu to ogorek kiszony i marchewki i to tylko takie małe - marvitki z pary wchodzą w gre... wzięłam wiec to bebedelice bo to ma właśnie opcje parowania i na tym zrobiłam, a jak juz to wyjęłam to wpadłam na pomysł żeby młodemu w łapę wsadzić - skoro urządzenie dla dzidzi wyjęłam- i to jest tak ze trzeba z nim siedzieć bo może się zadławić i umemłać za duży kawal, przy rodzicu to luz,ale samego bym go z tym w łapie nie zostawiła..

witam wieczorowo,
odprawialismy dzis urodzinki mojej Tosi :)

wlasnie kladziemy dzieci spac i ogarniamy po urodzinkach.. bylo super, naprawde! wszyscy sie swietnie bawili, razem z dziecmi. BYl tort w kszatlcie pociagu, mialam forme z wagonikami, pozniej ozdobilysmy z dziewczynkami marcepanem. jak slicznie dzieci rozne figurki porobily. Tosia przeszczesliwa, miala proporczyki, dostala farby, malowanki i duze auto :)

pyszne jedzonko tez bylo oczywiscie, grzanki z kozim serem i zielonymi szparagami, salatka ze swiezej bazylii i pomidorkow z wlasnej hodowli balkonowej, a pozniej cukinia panierowana w mace z ciecierzycy i jajku i smazona, mniam.

mamy piekny zachod slonca, zaraz zdjecia powysylam.

Suzi86 ja kupuje tylko 550+ bo jest najmocniejszy, o taki:
Active MGO 550+ (Old 25+) Manuka Honey 100% Pure by Manuka Health New Zealand Ltd. - 250 g: Amazon.com: Grocery & Gourmet Food
Mi jakos owoce morza i ryby wogole nie podchodza. Jedynie mieso z kraba, lososia i filety ale musza byc 100% bez osci bo inaczej nie tkne.
Sencilla sliczny tort!
Odebralam dzieciaki, jednak jak za dlugo jest tak cicho to tak smutno. Lubie jak w domu jest taki wesoly harmider.
No i M mnie przycisnal i wybralam kolor do naszej sypialni. Pojechalam po probke. Durna babka wyrwala mi kartke z ksiazki zeby go dopasowac tylko po to zeby jej gosciu powiedzial, ze z kartki nie moze dopasowac, musi byc jakis przedmiot czy probka.:-(
No i sie sama pochwale, ze podeszlam do tablicy w kolorami, pierwsza probke wzielam i mialam "swoj" kolor.
Wlasnie pomalowalam pare mazow na scianie i to jest 100% to co chcialam.
Takze zaraz zjemy obiadek (u nas mielone, nie takie pysznosci jak u galway czy sencilli) i jade po farbe i bedziemy malowac i jeszcze tylko listwy ozdobne i mozemy wolac inspektora.

Hejka.

U nas wczorajsza komunia bardzo udana.Gabrynio był taki grzeczniusi że szok:szok: Ale było ok 40 osób i strasznie był zaciekawiony wszystkimi hehe mój słodziak:-)

Vanilia - my też mamy chrzciny 17-go czerwca. Oby i Wam się SUPER udały i pogoda dopisała:tak::-D

Dee_ gratuluję wygranej w konkursie!!!! Minka Poleńki bezcenna...rozczulająca.A jak oglądałam "waszą" kąpiel to aż mi się łezki zakręciły...u nas zawsze szybko szybko bo mały bardzo niespokojny i boimy się żeby się nie rozpłakał.Może ta gąbka to jakieś rozwiązanie...hmm.Temat do zastanowienia.A słowa munie odnośnie Twojego macierzyństwa BEZCENNE.Jesteś wspaniałą mamusią,potwierdzam:tak:

No i ja się zastanawiam nad tabsami...tylko nie wiem które wybrać.Azalia...Cilest...:szok: może azalia...może trochę kilosów mi po niej poleci jak Dee_ i Olci;-)

Dziś piękny dzień się zapowiada :-) http://motherandbaby.pl/

Ostatnia edycja:
a ja chyba zrezygnuję z tabsów.. czy któraś używała wkładki miedzianej?

a poza tym to mam pytanko, bo mam koło bloku targowisko, i tam stoją rano kobitki i sprzedają mleko w butelkach po wodzie czy napojach, i tak się zastanawiam czy takie mleko jest lepsze niż to ze sklepu? no bo niby nie wiem co taka krówka jadła, ale chyba lepiej się żywi niż krowy w wielkich fabrykach mleka, nie? co sądzicie?

Suzi a ja się zawsze zastanawiam czy takie mleko od babki z bazaru przebadał sanepid :baffled: mam hyzia na punkcie takich rzeczy. Ja miałam zastrzyk Depo-Provera. A wkładki to mitra nie miała mieć przypadkiem? ja się na wkładkę na 100% zdecyduję jak podejmę 100% decyzję, że dzieci już nie chcę mieć ze względu na wiek. Teraz jeszcze nie jestem pewna.

hej
byłam wczoraj na urodzinach u siostry i nawet potańczyłam mały spał w pokoju obok rewelacja, z jedzeniem ostatnio u mnie to jest tak jem nawet truskawki ale na dupcia czerwona się zrobiła jak po odparzeniu. Nie jem na próbę przez trzy tyg mleka i czekolady, orzechów ma chropowatą buźkę może to alergia spróbuję..

dee mała cudna jesteś świetna mamą...

polecam do memlania owoców dla dzieci taki gryzak z siateczka w kształcie smoka z NUBY
NUBY GRYZAK do karmienia OWOCE/CIASTKA 4 siateczki (2365057747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
hmm no właśnie nie wiem, a takie mleko uht to nic nie ma w sobie dobrego ;p więc sie zastanawiam czy takie od baby nie jest lepsze, ale ludzie kupują..
a co do wkładki, to chyba można ją sobie wyciągnąć w każdej chwili.. ? a miedziana, nie ma hormonów, więc jest lepsza od hormonalnej, bo tak nie ingeruje w organizm, no ale ja za bardzo nie wiem dlatego się tutaj zapytałam, czy któraś stosowała;)

Beti te gryzaki są fajne, chrześniak mojego małża latał z tym ciągle i wszystkie owoce w tym jadł, choć z bananem akurat było ciężko ;p

Do góry