Witam
Cyśka, bardzo miło, że o mnie pytasz, ja w sumie dość często czytam co u Was słychać, korzystam z linków, podpowiedzi, sprawdzam napięcie, o którym tak dużo piszecie, a rzadziej piszę, bo... często mam wrażenie że piszę sama do siebie więc pomyślałam, że bez sensu Wam miejsce na forum zaśmiecać i tam macie dość do czytania.
Dagrab, ja wczoraj miałam placki, a raczej placek po węgiersku, bo do tego gulasz zrobiłam pierwszy raz w życiu, pyszności. A tym co nie lubią trzeć ziemniaków a lubią placki i mają blender z dodatkowym pojemnikiem do szatkowania to zdradzę, że one pięknie "trą" ziemniaki.
Ja mam taki
Blender Philips - Pure Essentials Collection Blender ręczny 700 W, metalowa końc., rozdrabniacz XL i akcesoria - HR1372/90 - Blendery ręczne - Przetwórstwo i miksowanie żywności - Gospodarstwo domowe i bardzo go POLECAM. Z siostrą mamy takie same i ona co chwila okrywa jego właściwości. Placki dla jednej osoby robi się tyle co patelnia się nagrzewa, robiłam też pasztet domowej roboty i "zmielenie" mięs i warzyw w tym większym pojemniku zajęło 5 minut, a mama w maszynce musi 3 razy zmielić by taką konsystencję uzyskać. Wczoraj siostra odkryła, że i ciasto kruche da się tym zagnieść, ale nie wiem jeszcze jak.
Dagrab, co do kolczyków, to ja bym się męża nie słuchała. Koleżanka właśnie poszła przekłuć córce uszy jak ta skończyła 6miesiecy, chwila strachu, a efekt murowany. Twoja księżniczka na pewno będzie cudnie wyglądała ze swoją pierwszą biżuterią.
Co do przeniesienia na
Fb to ja mam konto, ale zdecydowanie byłabym za zostaniem na tym forum, przecież jest to zamknięte i już czas chyba pokazał, że można pozapraszać dziewczyny, ewentualnie skusiłabym się na pomysł
Mitry i możemy skorzystać z jej serwera na którym miałybyśmy swoje prywatne forum. Ja więcej zdjęć dodałam na BB niż FB, na Fb tylko ze względu na to, że sesję mieliśmy za darmo i na Fb to coś w rodzaju reklamy dla fotografa, a tu, bo często oglądam Wasze dzieciaczki i Piotrusiem też chcę się czasem pochwalić, bardziej niż na Fb, bo tam jak są prawdziwi znajomi to albo przyjdą na żywo obejrzeć nasz skarb albo na maila dostają linki.
Jeśli o nas chodzi, to w 12 tygodni 12 centymetrów i mierzymy 64cm a waga 5700 we wtorek, leżymy na brzuszku pięknie, ale się nie przekręcamy, no i martwi mnie fakt, że Piotruś nie łapie zabawek do ręki. Za to korzystam z podpowiedzi
Mitry, turlamy Małego kilka razy dziennie, raz w tygodniu jest kąpiel w dużej wannie, bardzo polecam też tego balona wypełnionego helem nie tylko na spacery, to jest jedna z ulubionych zabawek Piotrusia, no i polecam wiszący drewniany samolot:
Drewniana dekoracja pokoju do zawieszenia. Żółty samolot maxizabawa.pl, macha skrzydłami, kręci się, a Piotruś do niego się śmieje i gaworzy. Ogólnie polecam te stronkę, jest wiele fajnych drewnianych zabawek.
A tak śpiewamy sobie kilka razy dziennie
http://www.youtube.com/watch?v=XnvP6-T9NVo