reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
u nas nocki super bo budzi się koło 4 własciwie tylko po to zeby ją do nas wziąść - zasypiamy w sekunde i śpimy do rana, dzisiaj wstała o 9.
za to w dzień nadsypia przy jedzeniu i potem juz mało śpi, drzemka 40 minut i ewentualnie spacer a jak w ogrodzie to wiecej się bawi i gada.....mnie nie przeszkadza to bo bawi się i grzeczna jest, ja częściej mogę z nią się bawić ale mogłaby więcej spac to bym cos zrobiła w domu więcej a tak to mi szkoda tego czasu jej aktywności, zwłaszcza ze jest kochana wtedy:).

a u nas noc dosc spokojna tyle ze po 5 juz dzien lody mial wiec do 7 z nim pogadalam i zasnal jeszcze na dwie godzinki

flower to tak jak moja, o 5 pomyslala ze juz dzien, a rodzice ledwo na oczy widzieli, poszli spac.A teraz przed 9 zasnela i spi nadal,ale juz ardzo czujnie.Mamusia zjadla KAWE wypila prysznic wziety i czeka na gosci.Trzeba isc na zakupy, do fryzjera i na spacer.

U nas nocka trochę lepsza:-)
My chyba jutro będziemy się szczepić zaległymi szczepionkami( przesunęło się nam przez pobyt w szpitalu) też się boję
Arli czy u Was dzieci na dzień mamy występują i mają indywidualne role?U nas każdy maluch mówi wierszyk oj ciekawa jestem jak to będzie:-D

my do 4tej z reguły spimy, czasem 5-5:30 ale od 20 :) a czas jest coraz bardziej wydłużany, ale też czasem wstaje i koło 2, tyle że bardzo sporadycznie

hej hej, u nas nocka super;p
od 21 do 6.40 mały spał ;p zjadł, pobawił się i pospał jeszcze z 1,5h ;p teraz się długo bawił, strasznie pomarudził ale w końcu zasnął a ja też kawkę piję ;p nastawiłam pranie Adasiowe i czekam aż się skończy, żeby powiesić:)
Adaś śpi teraz coś w kratkę, bo jednej nocy budzi się między 2 a 3 a drugiej nocy nie .. może się próbuje regulować ;p

reklama
dagrab :-p oj tam oj tam. Idzie się przyzwyczaić.

My dziś od 20,45 do 2, potem 4, marudził ostro o 5 to go podeszłam i wziełam smyka do siebie do łóżka i dałam smoczka. I cud. Dał matce pospać aż do 6 :szok:, a potem jedzenie o 8. Pogadał długo, powił się w łóżeczku i padł jakieś 1,5 h temu :cool2: po 45 min snu protestował i płakał ale smok i ugłaskanie po buźce uspokoiło, teraz dalej śpi :) odpocznie mi synuś, bo potem planuję spacerek :) A synuś się wybudził, bo... sobie kawę zrobiłam, ten to ma nosa :-)

Do góry