reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Mitra przesłodkie są Twoje dzieciaczki :)

Cyska Anielka tez, miała taki okres, że strasznie ulewała. Czasem juz myślalam że wszystko co zjadła ulała. Ale ostatnio juz jej przeszlo.

Dziś nocka bardzo ładna karmienie o 3.30 i potem spanie do 8 :) Wiec sie wyspałam. Teraz Mała leży w huśtawce a ja zaraz zaczne ogarniac mieszkanko. Dzis wychodzimy z m do kina. Mała zostaje z moja Mama. A w sobote ciocia z nią zostanie bo my na urodziny do znajomych jedziemy. Ciekawe ile wytrzymam bez niej, ostatnio po 2 godzinach wracalismy od znajomych:-D

reklama
Krisowa - u nas kolki właściwie są nadal, ale ich nie ma :) tzn Delicol pomaga, ale jak nie dam przed jedzeniem to jest armagedon potem w brzuszku, dlatego cały czas go daję i w sumie się cieszę, że to jest sprawa tego enzymu, przynajmniej wiem jak dziecku pomóc, jak planujesz zorganizować sobie pomoc przy dziecku przy powrocie do pracy? wybrałaś żłobek, czy masz kogoś do opieki?

Witajcie!!! :-D
Jeju jak ja się stęsknilam za Wami... Padam... Byliśmy w Lublinie, załatwilam co miałam załatwić. Sprawę mogę założyć u siebie w mieście :-D BYłam u tego patałacha pogadać, żeby problemów nie robił i... nawet nie wziął Juniorka na ręce... Jego matka powiedziała, że nie chce go znać. W ogóle, to tylko na milion procent przekonałam się, że nic mnie już do tego człowieka nie ciągnie. Poza tym wyszło jego prawdziwe oblicze, tam czuje się najlepiej, kuźwa gwiazda kryminału... Jak on wygląda... :baffled: eh...
Juniorciu zachowywał się bez zarzutu :-) spał caaałą drogę, w gościach też taki kochany... Za to po powrocie armageddon... Rozregulował się i cholercia mała nie chce mi spać w nocy. Co godzinę pobudki i nie to, żeby płakał czy coś... Nie, nie... On się chce bawić! Cieszy mordeczkę, piszczy, a ja się na nogach słaniam :-p
W ogóle, to jak Wasze Bąbelki usypiają?? Bo ja się martwię... Junior tylko przy cycu, albo na rączkach... O łóżeczku zapomnieć mogę, już i tak walczę, żeby go chociaż do niego przenosić, chociaż on jakiś radar chyba ma i wybudza się odrazu...

Olcia - super, ze załatwiłaś wszystko a przykro, że tak wyszło z byłym ale dobrze, ze juz masz wiedze jaki jest i masz to za sobą:)

Lenka usypia zwykle przy karmieniu w sensie na noc ale np. wczoraj przysnęła ale że poszła kupa w pampersa to przewinęłam, ta oczy jak 5 zł ale odłozyłam do łóżeczka, włączyłam karuzelkę i muzyczkę, pogadała, mruczała, zapłakała to przyszłam, pogłaskałam chwilkę i wyszłam. Pomruczała jeszcze i zasnęła:).
w dzień najczęsciej zasypia sama, na lezaczku lub po prostu w wózku na spacerze, oczywiscie na rękach też chętnie i zwykle to wieczorna drzemka u taty lub u mnie na brzuchu:).

Olcialolcia - co za tym z tego byłego. Najważniejsze, że wiesz już gdzie masz złożyć o sprawę, trzymam kciuki aby szybko udało się załatwić.

Co do usypiania mój mały często usypia sam np. leżąc sobie na łóżku, przewijaku itp. Czasem sobie po piszczy, po żali się (wtedy najlepiej wychodzi mu gaworzenie ;) ) a potem zasypia. Oczywiście jak ma sucho i jest najedzony.

Właśnie niunio ma drzemkę, mąż przed pracą z nim poleżał i maluch zasnął ;) jak się obudzi to karmienie i wychodzimy do urzędu - załatwić sprawy.

Mitra
- super fotograf z Ciebie, dzieciaczki śliczne ;)

Blair - hehe śniłaś mi się dzisiaj ;)

cyśka - do kogo jesteś zapisana na Niekłańskiej - okulisty? ja byłam u dr. Tarantowicz - fajna kobitka ;)

Olcia no dobrze, że jesteś bo już Cię miałam szukać?
To były będzie uznawał Juniorka, czy nie?
A ja mam zmartwienie:-(
Wczoraj byliśmy prywatnie u okulisty, bo mnie męczyło delikatnie uciekające oczko mojej córy.Rok temu byłam już z córą u lekarza i p doktor stwierdziła, że jest wszystko ok.
Wczoraj się jednak okazało, że nie jest ok i Ania ma jednak zeza i to takiego, którego leczy się jedynie operacyjnie:no:Pani doktor od razu wpisała nas na termin operacji około roku się czeka a w tym czasie mamy się obserwować.
Kurczę myślałam, że jakieś okularki pomogą wczoraj z wrażenia nie dopytałam o wiele spraw zwłaszcza, że Ania darła się niemiłosiernie podczas zakrapiania oczu a to trzeba robić trzykrotnie
Marta dla odmiany ma chyba pleśniawk( chyba bo tylko dwie małe kropki i dr nie była pewna)i i grzyba na pupie:no:Mamy nystatynę clotrimazol i robioną maść.
A ja mam anginę
No i cudnie jest:angry:

moja dzisiaj pierwszy raz zasnela sama na brzuszku :-) i spi tak od godziny :zawstydzona/y:. zaraz na pewno bedzie pobudka, herbatka i pewnie pora sie zebrac na spacer...
ojjj dziewczyny nie mam weny na nic! normalnie len mnie opanowal, ani obiadu mi sie nie chce gotowac:/moja mala robi wszystko na przekor... jak chce prasowac- ona nie spi, jak chce isc na pole- ona sama zasypia... i tak w kolko:)
ja nadal jestem uziemiona z mala w fr :/ m ma 11dni wolnego i nie mozemy nigdzie wyjechac, bo z paszportme cyrki ehh nie znosze polskiej biurokracji!!!

Hejka

mama2006 - ooo my tez do dr. Tarantowicz na 13.04:-D dzięki że podpowiedziałaś że kobitka jest oki...spokojniejsza bedę.A powiedz tzn napisz mi jeszcze czy potrzebowałaś skierowanie ?? Bo ja jak dzwoniłam się zapisać to powiedziano mi że to normalnie na NFZ ale bez kierowania to prawda????

A no i mam do Was jeszcze jedno pytanko.Ile ważne jest skierowanie??? bo mam skierowanie do neurologa ale ono już pewnie ok miesiąca ma a wizyta dopiero w poniedziałek.I zastanawiam się czy ważne będzie jak ma ponad miesiąc to skierowanie czy muszę iść po nowe...ech te moje/nasze ciągłe dylematy...

U nas oki...tylko mały strasznie marudny i płaczliwy był wieczorkiem i ulewał masakrycznie...już sama nie wiem może powinnam iśc z nim do pediatry jak myślicie?? czy jeszcze poczekać i może samo przejdzie tak jak u Blair.
Mój m w pracy a my pewnie niedługo na spacerek pójdziemy.
Miłego dnia mamunie:-)

reklama
ja nadal jestem uziemiona z mala w fr :/ m ma 11dni wolnego i nie mozemy nigdzie wyjechac, bo z paszportme cyrki ehh nie znosze polskiej biurokracji!!!
Wiem co masz na mysli bo ja mieszkam za granica i tutaj wyrobic paszport polski to jest mega wstyd i wyzwanie :szok::-D
:-D:-Ddlatego wyrabiam dziewczynkom angielski juz tym razem :tak:

Antila - o kurcze kazdego cos dopadlo ..wspolczuje my sie meczymy z gestym katarkiem :sorry2:i kaszlem u Blanki, mi weszlo cos w kark i nie moge krecic glowa...:sorry2::no:a moja malutka tez ma takie dwie kropki na podniebieniu :sorry2:i nie sa wieksze ani mniejsze :sorry2::no:i nie wiem czy to jakas plesniawka?:dry:

Witajcie!!! :-D
Jeju jak ja się stęsknilam za Wami... Padam... Byliśmy w Lublinie, załatwilam co miałam załatwić. Sprawę mogę założyć u siebie w mieście :-D BYłam u tego patałacha pogadać, żeby problemów nie robił i... nawet nie wziął Juniorka na ręce... Jego matka powiedziała, że nie chce go znać. W ogóle, to tylko na milion procent przekonałam się, że nic mnie już do tego człowieka nie ciągnie. Poza tym wyszło jego prawdziwe oblicze, tam czuje się najlepiej, kuźwa gwiazda kryminału... Jak on wygląda... :baffled: eh...
Nawet nie wiedzialam ze pochodzisz z moich okolic skad jestes Olcia??;-)
Z Lublina jest twoj chlopak z jakiej dzielnicy????
Wspolczuje ze musisz sie uzerac z nim...:dry:

A Ja zbieram sie do kolezanki na kawusie z malutka i podjade odrazu do tesciow:rofl2:

Do góry