reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

mama2006 - do neurologa dopiero idziemy 02.04 to się dokładnie dopytam o to USG przezciemiączkowe i poproszę o skierowanie.Nie wiedziałam że naurolog może takie wystawić.Ale dzięki wielkie za info:-)
to nie rozumiem jakim prawem pediatra zgodzila sie na szczepienia zanim trafiliscie do neurologa, no i bardzo dlugo czekalas na wizyte,,,, :(

reklama
krisowa, moj pediatra tez jest beznadziejny... byle jak, łapu capu badanie w dniu szczepienia, o niczym z nim nie mozna pogadac, no i to zmuszanie do platnych szczepien, my zdecydowalismy sie tylko na Prevenar z tych dodatkowych, ale głowę nieżle mi mielili o Rotarixie... szkoda gadać :/ podejrzewam ze jakbym go poprosila o skierowanie na cokolwiek to by mnie wyśmiał

krisowa, moj pediatra tez jest beznadziejny... byle jak, łapu capu badanie w dniu szczepienia, o niczym z nim nie mozna pogadac, no i to zmuszanie do platnych szczepien, my zdecydowalismy sie tylko na Prevenar z tych dodatkowych, ale głowę nieżle mi mielili o Rotarixie... szkoda gadać :/ podejrzewam ze jakbym go poprosila o skierowanie na cokolwiek to by mnie wyśmiał
ja poprosilam polozna o wybranie nam dobrej pediatry i jest super, tyle ze u nas lekarze neonatolodzy ze szpitala gdzie rodzilam, wypisali zalecenia, a pani dr dokladnie ich pilnuje, przejela leczenie anemii Adama i powieksza zalecenia o swoje
a dlaczego nie szczepisz rotarixem??

Ostatnia edycja:
Betibeti, u nas wszystko gotowe, tatus ma duzo urlopu do wybrania, takze na razie po jednym dniu w tyg wybierze, troche tez pomagac bedzie nam moja mama od maja/czerwca, mleka mam zapas cala zamrazarke, bo w nocy jak dziecko mi przesypia tyle godzin ja czesto budze sie z bolem piersi i odciagam z tych kamieni, bo inaczej nie moge z bolu zasnac, no i tak przez ostatni miesiac codziennie po ok 100 -120 ml, mam juz tez lodowke turystyczna, bede odciagac w pracy co 4 h i zapasik przywioze do domu :) u mnie to jest kwestia jednego dnia w tyg poza domem a tak to praca z domu po ok 1-2 h dziennie :) jak w tyg sie nie wyrobie z robota to w niedziele bede nadrabiac, dam rade, tak mysle, a od wrzesnia bez taryfy ulgowej juz niestety i teraz musze poszukac opiekunki, ale nie wiem jak sie do tego zabrac... ktoras z Was miala kiedys opiekunkę? szukac juz teraz czy jeszcze za wczesnie? i jak rozpoznac ze to wlasciwa osoba???

od wrzesnia bez taryfy ulgowej juz niestety i teraz musze poszukac opiekunki, ale nie wiem jak sie do tego zabrac... ktoras z Was miala kiedys opiekunkę? szukac juz teraz czy jeszcze za wczesnie? i jak rozpoznac ze to wlasciwa osoba???
ja wracam w lipcu :( ale z racji że Adam będie już jadł dodatkowe jedzenie, to nie robię zapasów, bede karmić rano i wieczorem, moze dam rade,a jak nie, bede odciagac w pracy :)

geniusia - fajne te książeczki. Ale takie obrazki można takie zrobić samemu :) tylko jest troszkę z tym zabawy :D Ale w sam raz zabawa dla starszego dziecka :p
Zdecydowanie! Absolutnie nie ma sensu kupować. lepiej wydrukować i nakleić na kartoniki i pokazywać " domanem" - cena za wysoka tez jak na te kilka obrazków, fajna sprawa ,ale droga i tylko na chwilkę.
wklejam link do galerii , wiem ze potem utonie, wiec jak ktoś ma ochotę zajrzeć zapraszam, ale strasznie dużo tak tego ;)
https://picasaweb.google.com/mimicra?authkey=Gv1sRgCN_Wz7eliM2muAE

reklama
Witam dopiero teraz was doczytuje, a dzisiaj naprodukowalyscie!!!!
Moja nam wczoraj zrobila psikusa.. po kapieli poszla spac i se po h obudzila, zasnela dopiero o 22:30, pozniej po 1 pobudka no i po 5.Ale do 8 pospalysmy.Pozniej pojechalysmy do babci i chrzesnicy ktora byla zakatarzona i z kaszelkiem.A popoludniu goraczka prawie 39.Dobrze ze mialam swoj termometr i mala o dziwo sie do niego przekonala.Bo jeszcze 2 tyg temu przed nim uciekala w panice.A teraz saa chciala.Wiec po powrocie do domu pomaszerowalam do mojej apteki i kupilam drugi taki sam dla siostry(swoj na noc jej zostawilam).A teraz z kapiela malej czekamy bo juz przed 19 musiala dostac papu, nie dalo sie jej uspokoic, siedzi w lezaczku i macha sbie zyrafka.

Blair- nie przejmuj sie tak ta rehabilitacja.Moja kolezanka tez musiala chodzic z malym (nie przypilnowali i mial a raczej ma nadal splaszczona z jednej strony glowke) dzieki rehabilitacji jest silniejszy, szybciej siedzial sam, szybciej raczkowal,stawal i chodzil od mojej chrzesnicy a jest niecaly miesiac mlodszy.Wiec oczywiscie lepiej zeby nie miala problemu,ale sa tez dobre strony takich cwiczen.No i dowiesz sie napewno duzo ciekawych rzeczy.teraz doczytalam, popieraz beti beti w tym temacie.
musze tez te obrazki wydrukowac.
co do lezenia na brzszku ..ufff moa to lubi i lezec i spac ale wtedy spi przy mnie do lozeczka sie boje ja odlozyc,mimo ze umie piknie przekladac glowwe z jednego na drugi bok.Z brzuszzka tez sie umie przekrecic na lecki,ale t juz z miesiac..,jak pisalam mam mala silaczke.
mitra piekne dzieciaki i super fotograf:) Ju zkiedys trafilam na twoj kanal na you tubie, usmialam sie z Poli i jej nogi na stole :)
Cyska,blair, krisowa- tak juz jest z nasza polska sluzba zdrowia.... niestety.
cyska popieram bez forum jak bez reki:tak:
a wlasnie, jak wyglada u waszych maluszkow slad po szczepieniu na raczce to w szpitalu robione??

Do góry