reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

U nas nie ma szans na późną kąpiel, mały domaga się wcześniejszej, z resztą z córą też tak było. Z tym wyjątkiem, że dość szybko zasypiała po karmieniu w nocy. Mam nadzieję, że wkrótce Tymkowi się odmieni.

Drukarki u mnie brak a nie wiem czy w mojej okolicy jest gdzieś punkt, w którym można coś druknąć. Muszę się do kogoś uśmiechnąć o parę tych obrazków, bo widzę że u Waszych dzieciaczków robią furorę.

reklama
dagrab..tak samo wstawałyśmy w nocy...mój teraz nie może zasnąć..całe popołudnie marudził..teraz po kapieli ..też marudzi...tata zabawia:-)

beti beti-moja mala standardowo u mojej mamy spi caly dzien, wiec dzisiaj ja tam zbralam i odpoczelam, poplotkowalam z siostra. wypilam CIEPLA kawe.Jutro tez jade, wiec biore ze soba prasowanko malej :-D

moje dzieckoo jak wstanie kolo 9 to do 21 malo spi, wlasciwie ciut drzemie, na spacerze troche usnie, ale meczą go kolki :(
na noc pieknie spi, ale potrafi z racji kolek marudzic nad ranem

a wlasnie, borykacie sie jeszcze z kolkami??

krisowa mam ten sam problem z Martynka, w nocy spi ladnie, a w dzien... na spacerze i czasem jeszcze wyrwe jakies 2 h.Ale nie zawsze.Przewaznie koloo 14 ub 15 zasnie, a pozniej jak tatus ma wracac z pracy to sie budzi.Jak mi zasnie w domu to na 5 min (moze to trwa wiecej czasu ale mi to tak szybko mija) i po takiej drzemce jak nowo narodzona.Po tatusiu to ma(a szkoda ze nie wdala sie we mnie ..spiocha)
A u mojej mamy czasem bywa tak ze obudzi sie na karmienie i spi.

u nas ostatnie 2 nocki boskie bo młoda budziła się o 4.30 pierwszy raz i spała do 10:). Potem ma zawsze drzemkę malutką po 11 i od 13-14 spi ciągiem 3-4 h, mała drzemka tuż przed kąpielą koło 19 i o 21-21.30 już spi:).

Mitra - obejrzałam wczoraj też Twoje zdjęcia - cudne dzieciaki a i oko fotografa wprawne:) i dobry sprzęt:)

obrazki czarno-białe u nas też się sprawdzają, przy Nadii tego nie znałam.

za to ostatnio codziennie powtarza się kłótnia z cycem, otwiera buźkę, zamierza się ale nie łapie tylko tak trzyma w otwartej buźce bez dotykania i mruczy, marudzi, kłóci się i dopiero za chwilę zaczyna ssać, czasem szybciej jak ją głaskam i mówię spokojnie itd. Nie wiem w czym problem, je ale najpierw musi się wypyskować:-).

blair nie martw się, tak jak dziewczyny mówią wiele dzieci to ma i to kwestia rehabilitacji a Ty masz szybko wykryte to.

Antila - dobrze, że już lepiej:).

genusia nazywa sie summer, nie wiem do ilu kg, ale mysle ze spokojnie do roku wytrzyma, filmik chowam, zagapiłam sie..a nie nadaje sie do upubliczniania ;)

ale na allegro chyba juz tylko używki

Leżaczek,fotelik,siedzisko do kąpieli SUMMER (2230223449) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Albo rożowe...
LEŻACZEK DO KĄPIELI SUMMER RÓŻOWY B. WYGODNY Z USA (2225205418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale faktycznie super sprawa, też podpatrzyłam u kumpeli ;)

reklama
krisowa - jak do tej pory to byliśmy w poradni neonatologicznej (ale to na samym początku),potem u ortopedy i na usg bioderek.I to narazie tyle.W poniedziałek mamy neurologa,potem jeszcze dzięki Twoim radom okulista na niekłańskiej i w maju jakoś kolejna kontrola bioderek.I to by yło chyba na tyle.
U nas to było tak, że poszliśmy na szczepienia,pediatra małego zbadała osłuchała i wsio.Ponieważ mój mały częściej przekręca główkę w lewą stronę to wystawiła nam skierowanie do neurologa ale te terminy :(( nic nie powiedziała że nie możemy robić szczepień to zaszczepiliśmy...Ale widzę że Blair też ma taką samą sytuację...
A ja rodziłam na Madalińskiego.

Słuchajcie nie wiem co jest ale od wczoraj mały mi MASAKRYCZNIE ulewa.Zawsze ulewał ale teraz to normalnie szok.Zawsze po odbiciu mu się bardzo dużo uleje i tak potem jeszcze kilka razy do następnego karmienia i tak w kółko.U najczęściej ulewa takim serkiem już.Myślicie że to normalne??

Do góry