reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Antila - nie wiem czy dobrze zrozumiałam.Czyli tylko miesiąc jest ważne czy coś pokręciłam??? Bo wiesz skierowanie mam wystawione 28.02 a idziemy do neurologa w poniedziałek czyli 02.04.

reklama
Mamusia Blaneczki a dlaczego wyrobienie polskiego paszportu to wstyd??? Bo nie bardzo rozumiem:baffled:

Magdabb
a czemu masz problem z paszportem?? Nie wiem jak we Fr ale ja mieszkam w Austrii i paszport wyrabiałam w polskim konsulacie, zapłaciłam 30 Euro i czekałam dokładnie tydzień! Paszport jest ważny rok, potem mogę wyrobić w Pl albo znowy przez konsulat!

Antila
to Was ładnie dopadło! Dużo zdrówka!

Hey,

Jak to jest z tym zanikaniem pokarmu? Bo ja kurcze od wczoraj (jak nigdy!) mam takie flaki a nie cycki:baffled:. Zawsze jak mały mi z cyca nie ciągnął tak 2-3 godziny (z jednego) to miałam twardy kamień i aż mi ciekło. W ogóle to mi z cycków ciekło... choćby sądząc po wkładkach.
Przystawiam małego normalnie, ale coś kurcze wydaje mi się że to mało.....
Jak to jest kiedy się dziecko dokarmia? Same wybieracie mleko modyfikowane czy lekarz wam je doradza?

Byłam dzisiaj na szczepieniu 3x , raz w rączkę , dwa w nóżki :-( on płakał a ja razem z nim.... waży 5800 gram... śmiały się że grubasek :angry:(jak się ur. 4010)....

susi- bylismy w konsulacie dwa tyg temu. pani powiedziala ze maa musi miec pl akt ur i pesel :/ za zalatwienie tego konsulat bierze 80€ i czeka sie do 6 tyg dopiero z tym dokumentem moge zlozyc wniosek o paszport tymczasowy na ktory bede czeka do 2 tyg i place 17€

Cześć Kobietki ja tak na chwile bo mała marudna my dopiero wczoraj mieliśmy szczepienie mała zdrowa to dr,pozwoliła już zaszczepić<wcześniej miała jakiś mały katarek>a co do tego odwracania główki dostaliśmy skierowanie i już 4kwietnia idziemy do lekarza ale dr,powiedziała ze daje dla świetego spokoju nam to ale nie widzi konkretnej potrzeby bo dzeci sa różne i jedne wcześniej odwracają gówke druge trochę później mam nadzieje że naszej Małgosi nic nie bedzie,szczepiliśmy darmowymi szczepionkami 3razy kucie masakra ten płacz i krzyk jeszcze dziś mi siedzi w głowie to było straszne,teraz mój M zastanawia się nad tą płatną za 120zł bo powiedział ze nastepnym razem sam nie wytrzyma tego tak mu żal małej było no i dobrze że widział bo mówił że nie bedzie tak źle a teraz zmienił zdanie biedna Gosia i pozostałe dzieciaczki które musiały byc 3razy kute.
Byłam dziś w Żywcu na zakupach przy okazji oglądałam ubranka dla dziewczynki do chrztu są śliczne ale jakie ceny noooo maaaaatko głowa boli,na alegro niby używane ale tez są śliczne ale ja chyba ubiore Gosię po mojej Natali zresztą szkoda mi kasy na to wydawać jak mam w domu .
Poczytam was później bo musze do małej już zmykać, miłego po południa wam życze.

Kurcze Magdabb no to rzeczywiście lipa! Ja myślałam, że wszystkie konsulaty mają takie same przepisy! My potrzebowaliśmy austriacki akt urodzenia, zaświadczenie o zameldowaniu w Austrii i nasze dowody lub paszporty! Polski akt urodzenia i pesel możemy załatwić sami w Pl lub przez konsulat! Nasz wybór!

reklama
Hey,Jak to jest z tym zanikaniem pokarmu? Bo ja kurcze od wczoraj (jak nigdy!) mam takie flaki a nie cycki:baffled:. Zawsze jak mały mi z cyca nie ciągnął tak 2-3 godziny (z jednego) to miałam twardy kamień i aż mi ciekło. W ogóle to mi z cycków ciekło... choćby sądząc po wkładkach.
Przystawiam małego normalnie, ale coś kurcze wydaje mi się że to mało.....
Jak to jest kiedy się dziecko dokarmia? Same wybieracie mleko modyfikowane czy lekarz wam je doradza?
Byłam dzisiaj na szczepieniu 3x , raz w rączkę , dwa w nóżki :-( on płakał a ja razem z nim.... waży 5800 gram... śmiały się że grubasek :angry:(jak się ur. 4010)....

Przed podaniem dziecku mm bardzo dobrze się zastanów. Ty już jesteś 6 tygodni po porodzie. Pamiętaj, że to może się zaczynać ten czas u Ciebie kiedy piersi już nie będą twardnieć, a pokarmu jest tyle samo. Może dzidzia więcej je, bo więcej potrzebuje... Nie dokarmiaj póki nie będziesz pewna, że to konieczne.

My stosujemy mm te, które mały dostawał w szpitalu. A położne mówiły, że jak mały jest zdrowy to nie ważne jakie, byleby początkowe. Nie wiem do końca jak z tym jest.

Mój też na szczepieniach tydzień temu 5800 (miał wtedy 7 tygodni), przy urodzeniu 3620. Klops jeden... to już się czuje na rękach i w plecach... :)

Do góry