reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Krisowa - nasz Nasz Gabryś urodził się w 36tyg i ważył 2685 i też mamy sporo skierowań ale na szczęście na nfz.
Na początku była poradnia neonatologii ale to normalne,potem był ortopeda teraz musimy mu zrobić usg bioderek i wczoraj pediatra dała nam skierowanie do neurologa.
Ale ja tam się cieszę.Przynajmniej bedę spokojna bo będę wiedziała co i jak.
No i oczywiście wczoraj zrobiliśmy pneumokoki za darmo.Pediatra miała wpisane w karcie że wcześniak i żadnego problemu nie było.

Munie - dokładnie jest tak jak dagrab skopiowała:-D

Jam mam w wypisie małego napisane że wcześniak.

Ostatnia edycja:
reklama
krisowa - ja nie wiem czy aż tak dużo. Byliśmy u okulisty, u ortopedy, teraz mamy mieć USG bioderek, neurologa, USG główki i chyba będzie wszystko. A Wy jeszcze gdzieś maci iść?

Munie
- ta szczepionka dla wcześniaków darmowa jest. A inni muszą sporo płacić...

Ja Filipka ubieram tak:
- body dł. rękaw
- pajac
- kombinezon
- kocyk gruby
- pokrowiec
tak przy temperaturze +

Z tym moim karmieniem to wygląda tak jakby mały się najadał. Nigdy nie płacze z głodu, jak zaspokoi głód to zasypia i potrafi nawet 6h spać. Dlatego tym bardziej mnie dziwi fakt, że nie przypiera na wadze a nawet schudł. No i mleka mam póki co.

Urodziłam też w 37 tygodniu ale nie mam wpisanego wcześniactwa. Co szpital to inny obyczaj.

Weronika miałam skierowanie do poradni preluksacyjnej, a nie do ortopedy ale to na to samo chyba wychodzi. Zapisałam do przychodni na ul. Romera tj na Ursynowie. Terminy były niby na kwiecień ale mnie jakos na 26 marca wcisnęła. Jak będzie ładna pogoda to może nawet spacerkiem się przejdziemy.

dagrab brakuje jeszcze Pluszacze z Leonkiem, ale on chyba dosyć absorbujący uwagę;) uspokoiłaś mnie że Twoja mała wypija tylko tyle mimo ze starsza trochę, bo ściągnęłam 90ml i bałam się czy starczy na jedno karmienie.

kitek81 dobry tekst położnej, ale miała racje. Dlatego usilnie nie próbowałam wywoływać skurczy, bo bez rozwarcia do niczego sie zdadzą;)

blair_90
nieźle zmęczona musiałaś być jak nie pamiętałaś gdzie dziecko połozyłaś:D no ale ważne że się znalazła;)

Olcia chyba wczoraj jakis taki dzień ulewania był, bo mojej tez sie po kazdym jedzeniu lało mimo że przedtem tylko odbijała.

Antila może córcia potrzebuje się przytulić i dlatego... fajnie takiego bobasa tulić w ramionach, więc jak może to niech śpi;)

ArliJ ale fajnie że mała tak ładnie Ci śpi, u mnie średnio co 2 godzinki pobódka, plus 2 kupy w ciagu nocy:/

Paluszek
też mi się nie widzi wizyta połoznej, traktuje to jako zło konieczne, wiem że to potrzebne bo różnie matki sie dziećmi zajmują i ona po to jest żeby zwrócic uwage jak cos jest nie tak... ale jakoś nie lubie być oceniana....

Tak dziś pieknie że az na spacerek by sie poszło, ale póki co tylko małą przewerandowałam 15 minut, teraz śpi jak suseł już 2,5 godziny! ale dobrze bo ściągnęłam mleka na jutro (mam wizytę lekarską i mała z tatusiem na chwile zostanie). Bałam się że nie zdąrzę "naprodukowac" pokarmu do nastepnego karmienia ale jak tyle śpi to może sie uda;)

Ostatnia edycja:
cyska o skierowanie do okulist się upomnij, terminy mają zaklepane dla wczesniaków z racji retinopatii wczesniaczej (moj synek to ma)
dobrze ze bedie mial badania, zawsze lepiej wiedziec i wczesniej dzialac, choc poki co odpukuje w niemalowane i zycze zdrowka

mama2006 ilosc specjalistów zalezy od tego jaki stan dziecka byl my

Susi.- Ja smaruję już teraz... Blizna była jasna na początku, teraz jest taka sina, ale położna powiedziała, że to normalne. Wolę smarować, bo później co... I powiedziała, żebym sobie ten obrzęk robiła altacetem albo rivanolem. Dlatego też dzisiaj zakupiłam :-D
My już po spacerku... Ale się nabiagałam hehe Junior cały czas spał, a teraz dokazuje wariat mały :*

Digitalis, ja jutro ide na kontrole do dentysty - jedna godzina drogi w kazda strone, w dodatku pol godziny na szukanie miejsca parkingowego i jeszcze czas u lekarza... to razem z 3 godz bedzie - chcialabym jeszcze do sklepu skoczyc, kupic sobie jakis ciuszek na poprawe humoru, wiec jedno karmienie mi wypadnie - ja odciagam codziennie rano od 50 do 100 ml, mimo ze w nocy tez karmie, ale wlacza mi sie jakas nocna hiperprodukcja i jak nie odciagne to maleństwo nie potrafi zlapac twardej piersi a jak zlapie to sie tak leje ze sie krztusi, zaraz bede miala pol zamrazarki mleka...

Krisowa - to za tydz u lekarza pokazuje wypis i spytam o ta szczepionke, moze sie uda :D

cyśka - do okulisty skierowanie nie potrzebne.

krisowa - no zgadza się. Trzymam za Wasze wszystkie wizyty kciuki !!!

Jakby kto pytał ,,wiek korygowany,, - to ten z daty porodu.

reklama
Digitalis moj glodomorek zjadl wlasnie 120 i jeszcze sie domaga:) dorobilam 30 i zobaczymy...
hmmmm nadrabia chyba bo ostatnio jadla po 12

Do góry