reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

No i się załamałam. Siedzę i ryczę. Mojemu synkowi nie służy moje mleko. Od piątku zamiast przybrać schudł 30g. A tak bardzo chciałam karmić piersią.

reklama
ani83, nie poddawaj sie! to, ze chudnie, nie znaczy, ze Twoje mleko jest zle. Prosze, uwierz mi, tez mialam chwile zwatpienia i smutku, ale pokonalam to i obie coreczki udalo mi sie z powodzeniem karmic przez 13-14 miesiecy :tak:

Bry,My zaliczyliśmy dzis z Titem pediatre, Niestety mamy skierowanie do chirurga bo pępowina nie chce odpaść, chyba za gruby kawal zostawili. No cóż nie chce mi sie ale muszę, za to mały przybrał przez miesiąc 800 g wiec chyba jest ok.

Jutro mamy wizytę w szpitalu, w którym rodziłam u ordynatora neonatologii. Kumpela już mi dogadała, mamy być o 10. Mocno wierzę, że pomoże mi w tym karmieniu. Ma fioła na punkcie karmienia piersią więc liczę na to, że będzie dobrze i nie będę musiała Tymka dokarmiać.

Moje dziecie spi- choc pewnie nie dlugo juz.Mamusia zdarzyla zrobic obiadek i szybko go zjesc.Teraz zaluje ze okna chociaz jednego dzisiaj nie umylam,ale przyszlo lozeczko turystyczne wiec musiala go sprawdzic, no i niestety jeden bok sie nie blokuje.Czekamy az m to sprawdzi.
Mitra to jednak nie wina octeniseptu ze kikut nie odpadl.Ale strasznie dlugo sie utrzymuje, tez by mi sie nie chcialo isc do chirurga,ale po wizycie wkoncu Tito bedzie mogl spac na brzuszku.
Ani nie stresuj sie, bo bedziesz miala mniej pokarmu.Moze czegos w diecie twojej brakuje? ja sie nei znam za dobrze, ale nie poddawaj sie.Ja musialam przejsc na mm bo moja byla glodna caly czas(ja mialam malo pokarmu).Ale cyca i tak dostaje.
Krisowa- no tak zapomnialam, ze Adas troszke mniejszy jest:tak: moj blad.To go ladnie otulaj zeby nie marzl.
Madai gratuluje, ja tez porodu nie wspominam dobrze(glownie ze wzgledu na polozna i brak pomocy z jej strony, bo bol sie zapomina, a jej zachowania nigdy nie zapomne).Popieram Arlij :tak: ja 3 tyg po porodzie patrac na moje dziecko stwierdzilam ze moge jeszcze jedno urodzic.:szok:

I my po spacerku - ale za oknem super ;) ja chcę więcej takiej piękniej pogody !!!

Chyba za ciepło Filipka ubrałam, nie spokojny był na dworze. Ja się też zgrzałam. Tak słonko dogrzewało.

Krisowa - Adaś i tak ładnie już Ci waży ;) mój też nie trzymał dobrze ciepła i marzł szybko, a teraz to jak za bardzo go opatulę to aż się mi poci... A mam pytanko gdzie do neurologa chodzisz? co do szczepień to ja idę go zaszczepić na pnemokoki oraz żółtaczkę. Tripacel zaszczepię jak neurolog zgodę da.

Dee
- bardzo fajny ortopeda jest na Płockiej. Super gość i ma podejście do maluszków dobre. Więc polecam ;)

No ciekawe ile Filipek już waży, no ale jutro się dowiem.

Zmykam gotować rosołek

reklama
Ani powodzenia jutro! Ale tak jak dziewczyny piszą nie poddawaj się, bo laktacja może się jeszcze rozkręcić:)

ANEK już raz tak robiłam chyba w sobotę i rzeczywiście pomogło, z tym że ja zażyłam ibuprom, ale dziś znowu ta sama pierś. A małego już częściej kurcze chyba nie dam rady przystawiać. Dziś to w ogóle odciągam mleko, żeby sprawdzić wielkość produkcji a przy okazji dać odetchnąć moim wymiętoszonym brodawkom! A i kurde paracetamol na mnie jakoś nie działa, zażywam na ból głowy a ona jakbolała tak boli!

Dagrab
no właśnie tak mi się wydaje, że mam dużo mleka, no to nie wiem czemu on się nie najada??? Chociaż jak się obudził to zjadł wszystko co odciągnęłam i usnął! Tylko, że jak mu mleko szybciej leci to szybciej czuje się najedzony i pewnie dlatego!

Do góry