reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

witam dziewczyny!!

dawno mnie tu nie było i chyba nie uda mi się Was nadrobić- uroki iPlusa ;/

przeziębiłam sobie nerki i w poniedziałek wróciłam ze szpitala. przed ciążą często miałam problemy z infekcjami i teraz znów się odezwało, ale podobno już dobrze. nie miałam żadnych antybiotyków, jedynie nospa i jakieś ziołowe tabletki oraz wygrzewanie. żałuję trochę, że nie wypytałam lekarzy o wiele spraw, ale oni ciągle zajęci się wydawali, a ja chyba w zbyt wielkim stresie byłam, jak już chciałam zadać pytanie. no i przemilczałam cały czas.

mam nadzieję, że Wy nie macie żadnych problemów ze zdrowiem, czego bardzo Wam życzę.

w międzyczasie podczas pobytu w szpitalu wykonałam kilka telefonów. chciałam zmienić gina, ale to nie takie łatwe. chcę koniecznie, żeby ciążę prowadził gin ze szpitala, w którym będę rodziła. w mojej okolicy jest takich dwoje- moja gin i gin w kłodzku, który przyjmuje raz w tygodniu i tylko na kasę chorych, ale jedynie 10 osób i niesamowicie ciężko się do niego dostać. prywatny gabinet ma już przy szpitalu, a to dla mnie za daleko, bo autobusem musiałabym tłuc się pół dnia, a samochód nie zawsze mam pod ręką, bo mąż do pracy dojeżdża. we wtorek mam umówioną wizytę u tej samej strasznej baby, ale tym razem mąż będzie ze mną. chcę aby wszedł od razu i nie będę się pytała czy może, a jak ona łaskawie będzie chciała mnie zbadać na fotelu, to mężowi każę zostać. bez majtek mnie już widział i przy porodzie też będzie, więc nie powinna mieć obiekcji. i chyba już u niej zostanę, a jedynie będę chodziła jeszcze od czasu do czasu w razie wątpliwości do innego ginekologa na konsultacje.

cyśka ja rozmawiałam z ginekologiem, u którego będę miała USG 4D. powiedział, żebym przyszła po 22 tygodniu. już nie mogę się doczekać. myślałam, że wcześniej będzie.

Edyta_ gdzie mogę znaleźć przepis na ciasto z coca-colą?? pierwszy raz o takim słyszę i chętnie bym spróbowała, ale z moim internetem nie prędko przewertuję całe forum. byłabym wdzięczna, jakby ktoś przesłał mi w wiadomości prywatnej.

pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie :)

reklama
mama Niki chcesz zapisać dziecko dopiero teraz do przedszkola? Na ten rok? Z reguły takie zapisy odbywają sie w marcu/kwietniu i naprawdę jest problem zeby dziecko się dostało. Chyba że w Twojej okolicy mało dzieciaczków jest.
dariałapka mnie też boli podbrzusze prawie od 2 miesięcy i nie pamiętam tego z pierwszej ciąży- może już faktycznie wiek nie ten :-)

cyśka ja będę 3D robiła dokładnie za tydzień z czwartek (19 tydz) chcę żeby wszystko dzieciątko miało pomierzone (tak jak na połówkowym). Słyszałam, że połówkowe najlepiej zrobić między 18 a 22 tyg. A 13 września i tak mam wizytę u swojego gin to on pewnie wtedy mi zrobi połówkowe
a i robię USG w wawie na grenadierów (gin z polecenia) 250 zł z płytką
dariałapka mnie też od jakiegoś tygodnia ciągnie podbrzusze, w nocy to z bólem się przekręcam na drugi bok

eg16
wiek na pewno robi swoje - tak mówi i gin i koleżanki - każda ciążę po 30stce znosiła gorzej. Ale cóż. Tak mi się złożyło że pierwszą córcię urodziłam jak miałam 25 a drugi dzidziuś będzie po 35 urodzinach :). Matko aby tylko mi się na 45 nic nie przydarzyło :)))

mama Niki - nie ma się co łudzić - prawie każde dziecko płacze kiedy idzie do przedszkola,ale to wszystko jest przejściowe, potem same się garną, żeby iść. Moja Nastusia płakała ponad miesiąc - ale to chyba ja cierpiałam bardziej :(

Syna urodziłam mając 29 lat, a we wrześniu kończę 35lat, czyli w sumie rocznikowo to już bedę miała przy porodzie 36- stara dupa :-)

nie wiem czy o tym samym bolu mowimy ale mnie od miesiaca pobolewa na dole na wysokosci jajnikow , jak np. leze na czyms twardym, gwaltownie wykonuje ruchy lub dlugo chodze.pytalam o to ginki czy to nie sa przypadkiem wiezadla macicy i ona powiedziala ze tak, ze one sie rozciagaja.

edyta zrobilam te Twoje ciasto i teraz czekam az wystygnie. nie moge sie doczekac kiedy je sprobuje.moze masz jeszcze jakis ladny przepis, bo ja kiepska jestem w gotowaniu i potrzebuje przepisow takich dla glupkow.

Edyta - tez ostatnio miałam problem ze snem, zasnełam chyba po 1 w nocy...co u mnie było niespotykane... to mzoe przez ta pogode.
Planuje upiec to ciasto z coca-colą, ale to jak zjemy kołocz weselny co dostalismy od kuzynki

dariałapka
- czasami mam skurcz jak wstane... lekarz kazał brac magnez i przypadku skurczów nospe, w I trymestrze miałam nawet do 6 w ciagu jednego dnia, teraz to sporadycznie......... miałam dzisiaj rano własnie taki skurcz a wczesniej gdzies 2 tygodnie temu.

kacha10- ja mam prost przepis na ciasto z budyniem... jakby ci odpowiadało...to było moje pierwsze ciasto co upiekłam...

reklama
Do góry