reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

moja baki juz po kolacji teraz bajkuja sie chwilkę zaraz prysznic i spaćććć
jutro ja jade na wizytę młoda też bo coś z uszami jej się dzieje a synka do babci podrzucimy
a ja swoje juz przestawiam o 20 maja juz być w wyrkach ale zeby zasneły szybko to osttanio wyższa szkoła jazdy ale po kilku dniach wstawania o 6 rano przestawią się

mmona2 tez sobie spojrzę :))
Digitalis wspólczuje co za dzień
Flower to jak z bólami porodowymi boli ale jak ci dziecko położą na piers już nei pamiętasz że bolało oby bóli głowy było jak najmniej

reklama
moja gin w ogóle nie interesuje się pacjentką, czasem mam wrażenie, że tylko udaje, że bada, a jak już będę z mężem, to będzie musiała chociaż sprawiać wrażenie, że się przykłada. właśnie to, czy mąż może być przy badaniu zależy zazwyczaj od lekarza, ale w gabinecie jest parawan, więc jak ona będzie chciała go wyprosić, to powiem, że przecież może stanąć za parawanem, który jest przeciągnięty przez pół gabinetu i raczej kłócić się nie powinna. a co do zmiany ginekologa, to ja muszę iść do niej we wtorek, bo zwolnienie lekarskie musi mi wystawić, a do tego lekarza, do którego chciałam się przenieść nie ma szans na rejestrację do końca września, poza tym na razie ma urlop do jutra i jeszcze nie wiem kiedy będzie pierwszy wolny termin w gabinecie prywatnym, ale na pewno nie prędko :(( jutro po 15 mam dzwonić do szpitala, bo ciocia tam pracuje i się dowiedziała, że będzie on na dyżurze.

mmona2 ja też w tym samym czasie na weselę jadę :)

Ostatnia edycja:
Digitalis mąż powodów do narzekań nie ma, gorzej ze mną bo sie w bluzki nie mieszczę :-) Po pierwszej ciąży nie karmiłam piersią więc rozmiar został, teraz zobaczymy jak się ułoży.
Współczuje koszmarnego samopoczucia, u mnie już dzisiaj troszkę lepiej- przynajmniej utrzymałam wszystko w żołądku jak na razie. Na bóle głowy pomaga mi tylko drzemka, kilka razy wzięłam też paracetamol, ale to z koleji siada na żołądek.

mmona2 sól podnosi ciśnienie a ja ledwo żyję. od paru miesięcy mam 90/60 i raz że ciągle ziewam i najchętniej cały czas bym spała, to ciągle robi mi się słabo. Czuje się tak jakbym była osłabiona po chorobie, a ciaża to nie choroba przecież - zawsze mi tak mówiono i dalej chcę w to wierzyć:)

eg16 u mnie tez z reguły drzemka pomaga tylko nie zawsze mam jak się zdrzemnąć. W pracy nie ma szans, a jak wracam to chcę z młodym pobyć, a nie spać, więc nie jest lekko. Kupiłam sobie dziś Apap i w razie czego będę brać tylko bronie się jak mogę bo nie chce dzidziusiowi zaszkodzić:(

Digitalis -tak mam zamiar rodzić na Madalińskiego dlatego zapisałam się tam do przychodni i lekarza.Wczoraj byłam pierwszy raz także zobaczymy jak to będzie dalej. A do jakiego lekarza chodzisz jeśli mozna wiedzieć oczywiście??

Witam wieczorkiem:-)
Witam nowe mamusie dużo nas:tak:
Niedawno pisałam że mnie rzadko głowa boli a tu klops wczoraj tak masakrycznie mnie bolała ze 3 tabletki paracetamolu nie pomogły:szok: całą noc mnie bolała i dziś musiałam wziąć Pylarginę.Od wczoraj też pracuję w innym miejscu szef mnie przeniósł bo niby mam mieć lżej fakt nie muszę biegać na nogach tylko siedzę w miejscu ale cały czas muszę się pochylać i wytęzać wzrok stąd ten ból głowy.
Witam w klubie te co niemogą spać w nocy budzę się około2 i nieśpię do 3,4 a potem wstaję jak zombi a tu na 8 do pracy:no:

Digitalis -tak mam zamiar rodzić na Madalińskiego dlatego zapisałam się tam do przychodni i lekarza.Wczoraj byłam pierwszy raz także zobaczymy jak to będzie dalej. A do jakiego lekarza chodzisz jeśli mozna wiedzieć oczywiście??

To ja cie tylko poproszę zebys byla świadoma swoich praw jako pacjentka ( poczytaj co ci wolno) i żebyś nei dala se podpinać Oksytocyny z marszu , ale wtedy jak naprawdę będzie to konieczne.

tez chodziłam tam do przychodni do lekarza, a potem uciekałam ze szpitala ;)

laski czyli zaczęły się te mniej przyjemne dolegliwości, jak bóle głowy, krzyża. Mnie cały dzień boli brzuch w dole, tak raz mnie ciągnie raz nie, plamienie mam jeszcze, ale już bardzo malutko, liczę, że jutro przejdzie... w ogóle to dziś ważę już kg więcej, i brzuch mi się uwypuklił znacząco:)

witam i ja nowe mamusie:) fajnie, że jest nas coraz więcej:)

reklama
a mi przed chwilą przydażyło się coś dziwnego. siedziałam i jadłam kolację, a tu nagle na dole w brzuchu poczułam jakby coś mi rosło i chciało wyjść na wierzch, nie było nic widać na skórze, ale ręką wyczułam taki jakby mały pączek, już mąż chciał mnie zawozić do szpitala, ale od razu się położyłam i postanowiłam wyciszyć. podusiłam parę razy ten mały pączek i zniknął.... od paru dni czuję takie delikatne ruchy dziecka jakby łaskotanie, lekarz mówił, że to możliwe, bo jestem bardzo szczupła i mam wrażenie, że to chyba synek tym razem narobił mi stracha, albo jelito mi wyskoczyło... ale z tym jelitem to nie wiem, czy to możliwe...

Do góry