reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam
u nas brak upałów na szczęscie nie pada
mąz z kolega rano pojechali na grzyby Brzozaków mnóstwo natachali i mega pomysl na suszenie takiejj ilości grzybów na wielkim papierze na suszarce do ubrań przy kominku postawione i schną a cały garnek naslaków własnie ugotowałam ale do pierożków na Wigilie będe mieć swoje
dziś dzień mam PPD (perfekcyjna pani domu ) salon lśni odkurzone kurze starte obiad zjedzony
wyjełam maszynę do szycia i chce skrócić spodnie ciązowe dostałam od koleżanki ale ja nizsza więc trza podłozyć

co do ubran to az 1 spoudniczka tez juz tylko pasuje rybaczki 2 pary i te ciązowe kurde ale brzuszek rośnie

mmona2 ja to w każdej ciązy miałam problemy z ciśnieniem pilnuj swojego jak masz mozliwośc codziennie i zapisuj i zanoś ginowi lepiej tego pilnować
munie ważne ze masz diagnozę i teraz będzie dobrze lekarze będa bardziej pilnować pewnie przy porodzie będzie dobrze
Edyta widze że dołaczasz tez do tych co nie moga spać okropna dolegliwośc w ciąży ja muszę sobie załatwić tetrę będe chyba w nocy obszywać hehehheheeh by sie czymś zająć mi kurde nic z drożdży ostatnio nie wychodzi wrrr
kurcze poczytałam twojego bloga kulinarnego ale pysznosci
Dariałapka ja mam takie bóle cały czas a nie daj Boże wstanę nagle to aż rwie
MamaNiki no to powoli sukcesy bezpampkowe u was widze sa co do przedszkola to wiesz co każde dziecko róznie reaguje może twojej się spodoba i nie zapłaczę
mój miał miesiąc przerwy zobaczymy jak teraz mu pójdzie juz starszaki heheheh
agacinka nei chce cię martwić ale raczej na pewno przy badaniu nie pozwoli męzowi być w gabinecie na usg tak ale do badania zawsze wypraszał u nas np wpierw bada a potem robi usg i wtedy można wołać męża/partnera ja bym na twoim miejscu starała sie wbic do tego 2 jak lepszy jest a nóż widelec sie uda

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie mąż był ze mną na każdej wizycie zarówno przy badaniu jak i przy USG dopochwowym, więc to chyba od lekarza zależy, u nas w każdym bądź razie nie wypraszał

u mnie mąż był ze mną na każdej wizycie zarówno przy badaniu jak i przy USG dopochwowym, więc to chyba od lekarza zależy, u nas w każdym bądź razie nie wypraszał

ta od lekarza u nas wypraszał tzn bardziej wołał po badaniu czy tata jest i chce popatrzec na usg
ale widzisz co lekarz to inne zasady :))

witam wszystkie mamusie
moge dołączyć?

cos o sobie mam 33 lata, mam juz dwóch synków teraz czekam na trzecie jak najbardziej zaplanowane dziecko
smiech.gif
mam nadzieję, że będzie córcia, teraz jestem w 15 tyg , termin mam na 19 luty

co do ciąży to przechodze ją bardzo ciężko, najcięższa z moich ciąż, od początku mdłości, odbijanie non stop, awers do jedzenia, wszystko za przeproszeniem mi "smierdziało" w I trymestrze odrzucilo mnie od wszystkiego z wyjatkiem bułek z miodem i dżemem i mleka lub inki, teraz troszkę więcej zaczełam jesc i pic, chociaz 70% mojego jadłospisu jeszcze nie mogę.
Poza tym mam bardzo ostre bóle głowy prawie codziennie, od nich jestem nie do zycia, słabo mi nie mam siły na nic. I narazie zamiast tyc to chudnę

Monico - witaj, widzę że nie jestem ostatnia "nowa" :)

Dziewczyny dzięki za pocieszenie, tak sobie myślałam że to raczej normalne, ale mój małż już zaczął się dopytywać czy oby na pewno, bo tak naprawdę to nawet dłuższy spacer skutkuje większym bólem, a kiedy zaczyna się pieczenie w kroczu to już od razu mi się wydaje, że mi się szyjka skraca normalnie. Akurat ten efekt pojawił mi się niedawno już po wizycie u lekarza więc czekam na następną żeby mu o tym powiedzieć, ale ostatnio mówił że szyjka jest ok więc trochę bym się zdziwiła gdyby to się tak nagle zmieniło ...

Aha, Edyta, ciasto czekoladowe z colą super :) moja córcia dziś wykonała je jako swój pierwszy samodzielny wypiek ever i wyszło naprawdę dobre ...

Edyta - ja tez sie smieje ze jakas nietypowa jestem bo I trymestr raczej ok a w drugim jeszcze bardziej mdli i zaczelam tez wymiotowac co jakis czas :(

no i przed ciaza nie wiedzialam co to bol glowy a teraz praktycznie codziennie i to baaaardzo!!

ale cuz, czego sie nie wytrzyma dla dzidzi!

no a na ciasto z cola tez juz mam smaczek i powoli zabieram sie zeby je zrobic :)

cyśka a chcesz rodzić na Madalińskiego? jak tak to może się spotkamy na porodówce bo termin mamy nawet podobny:) a tego Twojego lekarza nie kojarze, pewnie go widziałam ale nazwisko nic mi nie mówi

kacha10 znieczulenie w ciaży jest wskazane, bo robi mniej szkód niz podwyższony poziom adrenaliny spowodowany bólem

Martunia151 witamy:) bóle krzyża są normalne w ciąży, ja na tym etapie jeszcze nie mam z tym problemów ale pod koniec ciaży bolało mnie ciagle. Dobrze na takie bóle działa pływalnia, a ćwiczenia swoja droga ale to najlepiej lekarza podpytać, albo net przeczesać;)
Ps: fajny masz suwaczek, żebym to ja dokładnie wiedziała kiedy urodzę:D - w naturze tylko 10% porodów odbywa sie w dniu wyznaczonego terminu

eg16 to pewno Twój mąż zachwycony taką zmianą rozmiaru:) A z drugiej strony strach pomyśleć co będzie jak zaczniesz karmić:D

agatulka25 a tak swoją drogą co się dzieje z maluszkiem jak mama zemdleje?? tzn wiem że ono nie mdleje, ale jak to na maluszka może wpłynąć?
a wakacje fakt dobiegają końca, tez muszę zacząć wcześniej budzić synka. Dziś wstał o 7:20 do lekarza i już teraz poległ i odsypia:D

dariałapka witaj wśród nas:) z tymi terminami różnie bywa, więc nikt nie mówi że nie urodzisz 25-tego:D

Flower z dzieciakami to kwestia przyzwyczajenia - jak co dzień schylasz się do swojego szkraba to juz nie robi to na Tobie wrażenia. Mój już na szczęście podrośnięty, więc dźwigać go nie muszę ale jest pare mamuś z niemowlaczkami:)
U mnie na wizycie zawsze jest i lekarz i położna i za każdym razem dostaje skierowanie na morfologie i mocz plus jakies badania które uzna za słuszne

oj Munie Ty to się namęczysz z tymi bakeriami, oby udało Ci się ją zwalczyć jak najprędzej.

mama Niki a nie za malutka ta Twoja córcia na przedszkole? żeby z tego nie było więcej szkody jak pożytku - dzieciaki to jednak przeżywają. Mój 2 tygodnie nic nie jadł i nie załatwiał się w przedszkolu mimo że miał 3 lata skończone

dzis czuję się fatalnie, rano dopadło mnie rozwolnienie i miałam odruchy wymiotne. Potem doszedł ból głowy i cały dzień osłabienia. Wypiłam nawet szklankę wody z solą i nawet trochę pomogło ale ogólnie czuje sie słabo. Jeszcze do tego wszystkiego synek nie chciał jeśc więc wymusił wymioty - wkurzyłam sie niemiłosiernie bo akurat byłam z wizytą i nie miałam go w co przebrać.... wrrr

ja tak samo, jak kacha wirtuozem deserowym nie jestem, więc przepis na proste ciasto z budyniem na pewno bym wypróbowała :)
podaję przepis:)

http://www.wielkiezarcie.com/recipe16947.html

Moje cisnienie po powrocie z pracy 120/80. bede mierzyc je codziennie do wizyty u gienkologa
monico - wspólczuje z tymi bólami głowy, ja mialam wczoraj i dzien wycięty z zyciorysu. ...

dee - czyli wychodzi na to, ze moge farbowac bez problemowo, 17, 18 wrzesnia ide na wesele i wtedy zamierzam sie farbnąć..

Angelika 89 - mi gin powiedział, ze mąż moze byc ale nie badaniu dopochwowym, wiec w poniedziałek pierwszy raz zobaczy dzidziusia.

Digitalis - czy ta woda z solą ma pomagać na ból głowy?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześc wszystkim:)
A ja już dziś zaczynam weekend, jutro wolne, więc może wreszcie się wyśpię, bo ostatnio w nocy nie mogę spać za to nad ranem jak trzeba wstawać do pracy to owszem! Budzik przestawiam z 10 razy zanim się zwlokę z łóżka a potem muszę biegać, żeby się nie spóźnić:)

Mama Niki, Digitalis
Co do żłobków i przedszkoli to wszystko zależy od dziecka! Moja córa miała niecały roczek jak poszła do żłobka i tydzień wystarczył, żeby się zaklimatyzowała! Ja chyba bardziej to przeżywałam niż ona, bo nie dość że to takie maleństwo, nie umiała jeszcze chodzić to w dodatku żłobek obcojęzyczny! Ale dała radę i widać że spędzanie czasu z dzieciakami sprawia jej mnóstwo radości:)
Ale czas szybko leci i niestety 5 września opuszcza żłobek i idzie do większego przedszkola, gdzie są tzw grupy rodzinne czyli dzieciaki od2,5 do 6 lat! Mam stresa jak cholerka jak ona się tam odnajdzie, ale podobno takie grupy są lepsze niż rówieśnicze i dziecko więcej i szybciej się uczy:) Mam nadzieję, że teżbędzie bezproblemowo:)

Do góry