reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Hejka, od dziś koniec z martwieniem!!! Trzeba myśleć pozytywnie :tak:

W pierwszej ciąży przytyłam 20kg i przez rok udało mi się zgubić tylko 10 ale to z winy mojego obżarstwa.

Ja też miałam cesarkę, podejrzewali u mnie opryszczkę ale na szczęście podejrzenia się nie potwierdziły. Ja zdecydowanie jestem zadowolona z cesarki tym bardziej że u mnie podjęto szybko decyzję, tak szybko że jak wody mi odeszły minęło 6 godzin i byłam na stole. Nawet nie miałam ani jednego skurczu więc nawet nie wiem co to bóle porodowe.

Co do imion to też mamy wybrane albo Dorian albo Daria :-D

Linka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze! A na jakiej podstawie podejrzewają celiakię???

reklama
Mój starszak ma na imię właśnie Jakub - słodki mój Kubuś ;)

Dzisiaj się mnie zapytał czy mam w brzuszku dzidzię ;) na razie mu powiedziałam, że nie wiem - na razie mu nie mówię bo powie mojej mamie. a jej chce powiedzieć troszkę później.

zmykam

my "napaliliśmy" się na dziewczynkę bo same chłopaki w rodzinie. Mąż uparł się na Nitę (Anitę) lub Sylwestra, mi się podoba Helenka, Hania, Emilka... mamy trochę czasu żeby ustalić, ale nie zdziwię się jak wybierzemy zupełnie inne imię, zwłaszcza jeśli urodzi się chłopak;)

linka z celiaklią nie zostaje się całe życie - siostra miała w dzieciństwie i teraz ani śladu, ale i tak nie życzę. Trzymam kciuki żeby było dobrze:-)

Co do porodu to rodziłam naturalnie, chociaż grubo po terminie i trzeba było wywoływać, ale broń Boże nie żałuję. Nie wyobrażam sobie dochodzenia do siebie po cesrace. Naturalnie zdecydowanie prościej, trochę trzeba się namęczyć ale i tak w jednym momencie o wszystkim się zapomina:zawstydzona/y:

dobry :)
na razie czytam na bieżąco i cieszę się, że jest nas coraz więcej:-) zapraszamy kolejne mamusie spodziewające się dzieciaczka w lutym 2012 :tak:gratuluję i życzę spokojnej ciąży :*
ból piersi u mnie ustał, ale ku mojej uciesze piersi zrobiły się większe i pełniejsze :) czuje kłucie w jajnikach oraz ciągnięcie macicy i czasami zawroty głowy, apetytu jakoś nie mam, chyba przed ciążą więcej jadłam niż teraz ;)
w pierwszej ciąży przytyłam ok 16 kg, ale szybko zgubiłam, więc mam nadzieję, ze będzie podobnie;-)
co do imienia to nie mam konkretnych typów, ale poprzednim razem też nie mogłam się długo zdecydować, dopiero na koniec ciąży wymyśliliśmy imię, więc pewnie będzie powtórka z rozrywki ;-)
płeć jest mi zupełnie obojętna, chociaż jak chodziłam na początku za ciuszkami dla Mateusza, to byłam zachwycona tymi pięknymi sukienusiami:rofl2:więc fajnie by było mieć taką księżniczkę, no ale dla mnie najważniejsze, żeby zdrowe było, pierwszego chciałam mieć chłopaka i mam :-) a Mati codziennie ma inaczej, raz brata, raz siostrzyczkę, czasem brata i siostrę:szok: niby obciążenie bliźniakami mam, bo moja babcia miała bliźniaczki, ale wiem, ze początki byłyby ciężkie, no ale to już nie ode mnie zależy i jak się trafi to będzie podwójne szczęście, które na końcu równania wynosi 3:-p
no nic idę się myć i spać, życzę spokojnej nocki :-*

witam wszystkie mamusie super że jest nas coraz więcej!Ja przytyłamw pierwszej ciąży 10kg,a w drugiej aż ok 25kg,a dzieco urodziło się zagłodzone miał trzy tygodnie większą główke od brzuszka, ale bardzo szybko straty nadgoniłl! obydwa porody naturalne lekkie i szybkie (i takich nam życze)! ja mam obawy czy mnie się uda bo miałam usuwaną nadżerke,a to podobno utrudnia rozwarcie,a cc się cholernie boje brrrr!

Hej wszystkim,tez chcialam dolaczyc do Szczesliwych mam ktore maja termin na Luty:)ja podejrzewam ze bede miala termin na 02 lutego 2012:)pozdrawiam was wszystkie

Ostatnia edycja:
witam mamcie

Jak tak o ciazach sie rozpisalyscie to ja tez cos naskrobie :-)
Z Cezarym przytylam 15 kg szybko wrocilam do normy zero rostepow , karmiłam piersia bardzo bardzo dlugo zaszlam w Ciaze z michalem a Czarek i tak w nocy podbieral malemu i ciagnol piers mial wtedy juz 4 latka .

Z Michalem przytylam 38 kg ale byl efekt misiu wazyl 4 kilo slodki aniolek z niego ciagle siedzi grzecznie w kojcu i sie bawi tylko jak glodny daje o sobie znac..

A co do tej celiakii to dopiero podejrzenie takze jestem dobrej mysli u gastrologa krew mu pobiora i zobaczymy..
Obiawy byly takie ze odkad rok skonczyl to zaczol robic wodniste kupki zielone bardzo smierdzace , potem doszlo ze zaczol odmawiac mi jedzenia no i krzywica nog aktualnie tez chodzimy do neurologa gdyz jeszcze sam nie chodzi ciagnie za soba nozke bardzo . I tak wczoraj na spaceze mowie ide do pediatry bo juz nie wiem co z ta kupa no i jeszcze doszly wzdecia pani doktor powiedziala ze nawet bardzo ma ten brzuszek wzdety . Wytlumaczyla mi na czym ta choroba mniejwiecej polega i zobaczymy wszystko bedzie dobrze tego jestem pewna.

Pozdrawiam i milego dnia zycze

hej mamusie!
:):):)
my tez będziemy mieć maleństwo, mamy już synka w wieku 7 lat, a od roku staraliśmy się o rodzeństwo dla małego, i w końcu się udało. za tydzień będziemy wiedzieć na kiedy będzie termin, ponieważ przy pierwszym badaniu ciąża była słabo widoczna, z suwaczka naszego zobaczycie tydzień mojej ciąży w założeniu od ostatniej miesiączki. Ale ja czuje że zaszłam w maju tuż przed spodziewanym terminem miesiączki.
teraz mam mdłości ale nie wymiotuję tylko bardzo mnie tak ciągnie i jestem senna:):):)
liczymy że będzie córeczka;):) bo ta ciąża jest inna mogłabym napisać że "gorsza" pod względem samopoczucia:):)
pozdrawiam wszystkie mamy:)

Hej babki:-)
Powiedzcie mi bo się juz nad tym zastanawiam....od kiedy trzeba zacząć stosować krem na rozstępy? od samego początku żeby się skura przyzwyczajała czy dopiero jak brzuchol zacznie rosnąć?

Mnie piersi bolą strasznie!! najbardziej rano

Marika gratuluję fasolki:-) też już bym chciała zobaczyć moją, musze uzbroić się w cierpliwość
mama z imion dla chłopca bardzo podoba mi się Filip, ale mój mąż obstawia Damiana ( też ładnie):-) dla dziewczynki nie mam takich pewnych typów, więc może syn się szykuje:-D
Pluszacze Gratuluję bejbika:-)
Selena już 8 tydzień? Ty będziesz lutówką czy jeszcze stycznióweczką?

Dziewczyny ale mi się nie chce iść do pracy, tak spać mi się chce okropnie....
ech, długo pewnie nie pociągnę w robocie ale jeszcze przynajmniej 2, 3 miesiące :-(

reklama
No hej dziewczyny:):)
witam nowe lutowe mamusie i gratuluje...

któras pisała o bliźniakach...a ja sobie poczytałam o tym duzo jeszcze przed ciążą bo w sumie bym się nie obraziła na bliźniaki i obalę mit dotyczący jakiejkolwiek zależności posiadania bliźniaków od tego czy występowąły w rodzinie czy nie,bo to nie jest dziedziczone genetycznie: bliźniaki występuja tylko i wyłacznie w takich wypadkach jak:
1)podwójna owulacja-dwa jajeczka,dwa oddzielne płody i zwykle rózne płcie ( naturalnie,po tabsach,po sztucznym zapłodnieniu najczesciej)
2)jedno jajeczko ale plemnik podwójnie się przebije i wtedy sa bliźniaki jednojajowe jednej płci
wiec to tylko i wyłacznie zalezy od tego jak kobieta owuluje i ile ma zaprogramowanych jajeczek na całe zycie,żadnego obciażenia ani prawdopodobieństwa genetycznego tu nie ma bo każda kobieta jest inna pod tym względem
a zainteresowałam się tym tematem bo tez myslałam ze skoro moja tesciowa jest z blizniaków i ja mam ich trochę w rodzinie swojej i męża to bedzie szansa....a tu guzik prawda każda z nas ma dokładnie takie same szanse naturalnie....wiec nic nie jest jeszcze przesądzone kochane:):)

Vanilla ja tez się wczoraj zastanawiałm od kiedy stosować coś na zapobieganie rozstępom....no i co najlepiej polecaja mamusie:):)

Do góry