reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

kremiki najlepiej zacząć stosować jak zaczyna sie już skóra rozciągać, już nie pamiętam ale wydaje mi sie że przed 9-10 tyg nie ma sensu, bo brzuszek tak szybko jeszcze nie rośnie - chyba że ktoś intensywnie przybiera na wadze.

Ja w całej ciąży przytyłam 24kg, ale zaczynałam od niedowagi a i synuś był spory (4780g). Smarowałam się od początku oliwką i wszystko byłoby świetnie gdyby nie wysuszające żele do ktg w szpitalu. Tka więc rozstępy pojawiły się dopiero pod koniec bo do wyprawki oliwki nie spakowałam a tam najbardziej by się przydała.

A tak z innej beczki, Wam też się tak strasznie chce jeść? Chciałabym mniej przytyć w tej ciąży, a głód mnie nie opuszcza:/

reklama
HEj dig:)

no ja planuje zacząc się smarowac oliwka całe ciało juz 10 tyd dla zasady bo mam tendencje do rozstępów,taka skóra...w okresie dojrzewania mi pare juz sie dostało,nieiwlka róznica wagi i odrazu hop...ale ja tez nigdy nie lubiłam się smarowac żanymi balsamami,a bardzo aktywna osobą jestem wiec taki urok...:/

powiem ci że mi w ogóle nie chce się jesc...i mam nadzieje ze tak zostanie,czuje głod ale zjem troszke i mam dosc,ja zreszta na poczatku maja przeszłam a akcje wiosna czyli wprowadziłam małe posiłki co 3-4h bez podjadania i duzo wody i pierwsze dwa tygodnie bywałam ciagle głodna,a teraz juz przywykł organizm i nie jestem w stanie zjesc duzego posiłku...wiec się ciesze i mam nadzieje ze to zaowocuje w ciązy i przytyje bardzo mało tylko na brzuszek....jestem słodyczowym potworem a teraz nie mam w ogóle ochoty na słodycze i tłuste rzeczy- wole lekkie najlepiej warzywa...wiec super:):)
np wczoraj:
o 10:00 zjadłam słatke z szynka i serem- do tego kajzerka
13:00 wypiłam puszkę coli (0.33)bo brakowało mi energi i tak mnie zapchała ze nie potrzebowałam posiłku
15:00 zjadłam kawałek biszkopta z rabarbarem i brzoskwinie
17:30 ugotowałam sobie kilka młodych ziemniaczków i zjadłam z kefirem
21:00 pól kajzerki z pasztetem

nie popijam w ogóle posiłków a pije tak 0,5-1h przed posiłkiem lub po posiłku wode jak chce mi się pic...
chodze na joge 2* w tyg i chce dodac basen ale to po wizycie u gina...

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Dzisiaj w końcu test pokazał 2 kreseczkę, bladziutka ale jest. Poleciałam na betę, wyniki jutro po południu.. termin 12 luty
To moja 4 ciąża. 2 poprzednie się nie udały. Mam stracha ale trzeba czekać.
W pierwszej ciąży przytyłam 25 kg przez obżarstwo cukierkami Michałki, teraz jeśli wszystko będzie ok mam zamiar pilnować diety bo ciężko zgubić dodatkowe kilogramy

Mina29 to wielkie gratulacje kochana....ja też mam termin z neta wyliczony na 12.02:):)
to na kiedy miałas przewidziana @?? bo ja na 5 czerwca
no i tez jestem po pierwszej ciązy poronionej 2 lata temu ,wiec mam nadzieje ze ta się uda...musi sie udac,bedzie dobrze
ja jutro odbieram druga bete zeby zobaczyc czy przyrasta...
ale szczerze wolałabym nie wiedziec o tym badaniu jak w zeszłej ciązy...mniej stresu by mnie to kosztowąło:):)
trzymam wiec kciuki za dobra betke dla ciebie i chwal się odrazu jak bedziesz miec wyniki:)

czesc :-)

Jestem na styczniówkach oficjalnie, ale będę do Was zagladała, termin mam na koniec stycznia bądz poczatek lutego :)
Za dwa tygodnie dowiem się dokłanie :)

Wczoraj byłam na echo serduszka, fasolka urosła ma cały wieeeeeeeeelki 1,23 :-Dcm :-) no i widziałam jak serduszko bije :)

życzę Wam dużo zdrówka i samych pogodnych myśli :)

nagapalma to szybciutko widziałas serducho....a to dopiero miałas 6 tyd skonczony wczoraj....:) ja się wyboeram jak bede miec 6 tyd4dni i się zastanawiam czy zobacze juz serducho bo mój to chyba mały leniwiec i poniedziałakowa beta była jeszcze niska wiec moze dłuzej bede musiała poczekac...:)
kiedy miałas ostatnia @????????

soglam -no ja wczoraj widziałam jak waliło, taka biała plamka, ale nie słyszałam, bo doplera nie robia do 10 tyg, zbyt duża dawka :)

Soglam @ miała być 5 czerwca właśnie
Kalkulatory różnie pokazuja między 9 a 12 lutego. @ była 9 maja a mam w miarę regularnie..
Do gina wybieram się dopiero za 3 tyg..

Witam nowe mamusie ;) Fajnie jest coraz z Nas więcej - w większym gronie milej ;)

Co do apatytu.
Ja wczoraj jadłam o godzinach:
- 7:00, 9:00, 10:00, 15:00, 17:00, o 19tej gotowałam rosół, 23:00
Dzisiaj też mnie z ssie - jak za długo czekam to wszystko mnie boli. I po 30 minutach znów jestem głodna. Wy też tak macie?

Co do bliźniaków to myślałam, ze to dziedziczne a tu okazuje się, że jest inaczej.
Czyli wszystko się może zdarzyć, choć ja 2 bym teraz nie za bardzo chciała. Ale co będzie to będzie ;) Ważne aby zdrowe było :D

reklama
Witam wszystkie mamusie :)
Mama ja mialam tak w pierwszej ciazy,jadlam,jadlam i bylam caly czas glodna.Teraz nie mam ochoty,najchetniej jadlabym warzywa ale sie boje ze wzgledu na to co sie dzieje w Niemczech i Uk.
Dzisiaj mialam lekkie brazowawy sluz i zastanawiam sie czy to cos zlego,wczesniej tak nie bylo.U nas robia badania dopiero po 12tyg.

Do góry