reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
ja tak samo :-) na razie nie wstawiam, 15 czerwca mam pierwsza wizyte u mojej ginekolog, kiedy potwierdzi ciaze, wtedy wstawie i powiemy rodzince :-) sama termin obliczylam na 15 lutego :tak:

Witajcie.

Nazywam się Angela. Mam 27 lat i 4,5 letniego synka. Jesteśmy z Warszawy
Ja również przyłączam się do Was ;)

Ostatnio @ miałam 2.05, teraz powinnam dostać 2.06 ale nie nadeszła ;) Zrobiłam test dzień później i wyszedł negatywny więc go wyrzuciłam - po 10 minutach coś mnie tknęło i go wyjęłam - ku mojego zaskoczeniu pojawiła się 2 blada kreseczka. Tego samego dnia po południu zrobiłam drugi test innej firmy i po minucie miałam taki sam wynik ;) Okres (@) spóźnia mi się już 6 dzień. 10.06 idę na pierwszą wizytę do lekarza.
Termin według kalkulatora mam na 8.02.2012 roku ;)

Z objawów jakie ma teraz to: bóle w dole brzuch (rozciąganie macicy), powiększone piersi (biustonosze są za małe), wyostrzonych węch, brak apetytu, senność, oraz to, że nie mogę jeść nabiału: jogurty i te sprawy - bo wywołuje nudności. Za to mogę jeść mięso czego nie mogłam w 1 ciąży ;)

Może więc będzie dziewczynka - fajnie by było. Ale wiadomo płeć nie ważna - ważne aby zdrowe było !!!

Gratuluję wszystkim przyszłym mamom !

Partysiowa, ja jestem z okolic Exeter, wiec troszke daleko:). byłam u lekarza, ale tego ogolnego. W sumie nic nowego mi nie powiedział:). Tylko to, że skontaktuje się ze mną położna i kiedy czekają mnie jakieś badania. termin na podtsawie ost @ obliczył mi na 31 styczenia, a kalkulatory na necie na 3 lutego, dlatego tu jestem;). a Ty w którym tygodniu jestes? jak sie czujesz? pracujesz? pozdrowionka

Luciolla tak dokładnie ostatnia @ 3 maja:-) bylam dzisiaj u gina ale powiedział że jeszcze za wczas, ciążę potwierdził ale nic więcej, za 2 tygodnie mam iść

mama witaj, fajnie że jest nas coraz więcej. Ja też termin obliczyłam na 8 lutego w/g kalkulatora internetowego

witam serdecznie :)
również jeśli wszystko pójdzie ok, a mam nadzieję, że tak będzie;-) zostanę lutową mamą 2012 :) Jestem Kasia i mieszkam w Ciechocinku, a pracuję w Toruniu. Mam już 4,5-etniego Mateusza, który nie może doczekać się rodzeństwa !! Test zrobiłam w sobotę i też jak nie zobaczyłam 2 kreski, poszłam dostać, a jak się obudziłam, to zobaczyłam, ze jest cień cienia:-) powtórzyłam testowanie w niedzieę 2 innymi testami i od razu pojawiły się na obu testach bladziochy, dziś test powtórzyłam i jest już wyraźna 2 krecha, może nie tłuścioch, ale cała w swojej okazałości jest:happy2: Ostatnią @ miałam 09.05 przy cyklach 28 dniowych, z tych kalkulatorów internetowych terminy wychodziły mi między 12-16.02, ale wpiszę to dopiero konkretnie po wizycie u gina:-)
gratuluję wszystkim szczęśliwym przyszłym mamom, czekam na kolejne zafasolkowane, niech będzie nas coraz więcej :tak:
pozdrawiam wszystkie swoje NOWE forumowe koleżanki:cool2:

Kitek - super, że dotarłaś ;)

Dla nie wtajemniczonych znamy się z innego forum :D

Kiedy masz wizytę u lekarza?

A słyszałam ostatnio, że spadek narodzin jest hehe - a w lutym znów będzie przyrost ;)

reklama
Vanilia- A miałaś robione usg? Widziałaś pęcherzyk?
mama2006- Ja bóle w dole brzucha też mam i piersi rosną jak szalone, z czego ja akurat się cieszę, bo przed ciążą ledwo co miseczke A miałam :-D... Synek już wie o rodzeństwie?
kitek81- Ooo... Ciechocinek...aż sie rozmarzyłam...Przynajmniej raz w roku tam jestem! Jakieś objawy ciążowe już Cię dopadły?
maron- Jestem pewna, że na wizycie zobaczysz piękny pęcherzyk ciążowy, powodzenia!
dodo783- Ja aktualnie nie wiem jeszcze co to są wymioty w ciąży, może mnie ta dolegliwość ominie...WSPÓŁCZUJĘ...Ale podobno świadczą one o prawidłowo przyrastających hormonach i ciąży ( choć nie wszystkie je mamy).

A jak powiedziałyście o ciąży swoim partnerom?
Bo mój zrobił kolację, a ja wręczyłam mu pudełeczko ze skarpetusiami i testem...Chetnie bym zdjęcie wkleiła,ale nie umiem( pomoże któraś?).

Ostatnia edycja:
Do góry