reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

maron- Nie rób smaków!!! :-D
Digitalis- Ja i tak dużo do zrzucania nie mam :biggrin2: także nie będę w skrajności popadać, bo nie chciałabym też za chuda być :baffled: Tyłek i cycki muszą być!!:biggrin2:
bliznak- fajnie, że już jesteście :-)
siwa79- mój Bąbel też dopiero teraz zaczął dawać znaki bo od rana cisza... Może w nocy coś majstrował, ale miałam takie spanie, że nic nie czułam :-p
A do mnie właśnie były były dzwonił, że dzisiaj w nocy wraca :-D jutro ma jeszcze jakiś serwis, ale powiedział, że w poniedziałek, albo we wtorek, jak tylko zerwie się z pracy, to wpada od razu :-D już mi się gęba cieszy :-) mówi, że musimy szybko zaliczyć mc donalda i kino, póki się Młody nie wykluł, jak on to mówi :-p i że na dniach jak będzie miał serwis w Zawierciu, to tam jest jakiś zamek i że mnie tam zabierze :-D. Aaa już się doczekać nie mogę :-)

reklama
Bliźniak-super że zerknełaś do nas:tak:świetna wiadomość że już w domku oby tak zostało:tak:wszedzie dobrze jednak z maleństwem to w domku najlepiej!!!

Blair-ja bym teraz nie wychodziła za duże mrozy,nie wiem jak u Was ale u mnie nawet i po -10 pokazuje.Ja najpierw zaczęłabym od werandowania przy oknie na pare minut i to jak mróz mniejszy a dopiero potem na spacerek.Ja też tak czuje że jak się Wiktorek urodzi to będzie trzeba w domku siedzieć bo będą w lutym nadal mrozy.Nicol się urodziła w maju także po paru dniach mogłyśmy na spacerek wychodzić,Teraz jak patrze na zdięcia to aż śmiać mi się chce z własnej głupoty-maj a mała tak ciepło poubierana że masakra ,przegrzewałąm nieźle małą teraz już człowiek mądrzejszy wiec tak nie będe:tak:

My nadal z Niki czekamy na ema -jeszcze w warsztacie naprawia auta klientom:no:a miał o 14 skończyć to tak zawsze mówi że skończy a się przeciaga,a nam się nudzi choć przydało by się domek ogarnąć bo po zabawach Nicol wygląda jak pobojowisko!!!może pod wieczór jak m już poodkurza cośik porobie.

Dziś chyba się zabiore do pakowania do siatki ubranek dla Wiktorka na wyjście ze szpitala.M nawet niewie gdzie co Wiktorek ma.W szafie Nicol już mu powiesiłam kartki -spodnie i bluzki do przedszkola i na wyjścia oraz spodnie i bluzki po domku.Coby mi dzieć do przedszkola nie szedł jak gamoń abo w domku żeby mi w najlepszych ubrankach nie chodziła bo facetom to wszystko jedno co dzieć ma ubrane.

U mnie Wiktorek dużo fika i bryka więc brakiem ruchów się nie martwie,rano ledwo oczy otworze to już go czuje jak się kłade spać to tak samo,mądry maluch wie kiedy mama śpi a kiedy nie.Odziwo nie puszczam mu muzyki pamiętam że przy Nicol bardzo czesto włanczałąm Enya -koiła moje zszarpane nerwy-jakoś wtedy hormony szalały że byłam mega nerwowa.Teraz to tylko początek ciąży byłam nerwowa teraz to niczym się nie denerwuje odziwo na końcówce nie mam humorków.

bliźniak dobrze żeś się odezwała bo juz się martwiłam co u Was, dobrze że mały rosnie zdrowo.

blair nie ryzykowałabym spacerów w taki mróz. Położna mówiła żeby ponieżej -5 nie wychodzić z maluszkiem jeśli nie ma konieczności. Co do terminu to gdzieś czytałam że w zimie po 2 tygodniach można już werandować, a potem chyba jakoś po tygodniu na dwór.

Olcia
przy takich temperaturach to może sobie ten zamek odpuść, żeby się nie przeziębić na sam koniec.

Mama Niki
jakbym o swoim m czytała, też chciał żebym po podpisała co gdzie jest w szafie córci, ale olałam. Jak ubiera młodego to w cokolwiek co znajdzie pod ręką, więc chyba jak bedę jechać do szpitala to mu naszykuję na parę dni z góry:D

mi coś dzis strasznie brzuch twardnieje, w nocy co sie budziłam to był napięty a teraz tez co chwila łapie. Niby nie bolesnie ale zawsze. Włączę młodemu bajkę to cos jeszcze albumy podciagnę. Trzymajcie się dziewczyny.

Czesc Dziewuszki!
Digitalis czego Ty mi zyczysz?:-)
Nie ja dziekje, juz 4,450 z Kevinem ciezko bylo urodzic.
Od wczoraj mamy akcje "rodzimy" i maz musial sie poswiecic niestety i w nocy co wstawalm na siku to go dosiadalam. Biedny jak rano o 5 Tomaszek znowu do lozeczka sie dobieral i go pogonilam i sie przytulilam do M to taki zaspany do mnie mowi: no nie znowu?:-D
Herbatki z malin u nas nie ma wiec musi sie czlowiek jakos inaczej ratowac.
Wieczorem bylam normalnie wyzuta i bolalo w kazdym miejscu a rano jak sie budze to taka swierzynka, normalnie mnie energia rozpiera. Ide posprzatac troche i zabieram sie za pudelka. Tak dobrze mi szlo ostatnio i pokoj juz tak nawet wyglada.
M ciagle walczy z gladziami u gory.

Dee tabelka super. Oj to ty dobra żona jesteś, że po raz pierwszy mężowi odmówiłaś:-)My już 16 lat ze sobą i nie raz nam się nie chciało;-)Teraz to nawet mi się zachciewa, ale jest mi strasznie niewygodnie no i małą się rusza a wtedy nici z figlów
No właśnie Mitra zniknęła, czyżby już Piaseczno zwiedzała:confused:
Isia kocur boski ja mam takiego pospolitego czarnulka.
Waga synka zaczyna być inponująca:tak:
Blair tak jak dziewczyny piszą jeżeli poniżej -5 to lepiej spacerki sobie odpuścić
Mama Niki u nas też M mnie rozbraja pytaniami np gdzie Ania ma rajstopki a gdzie spodenki jakby pierwszy raz widział jej szafy:-D
Hooba jesteś?

wiesiolek w kapsulkach :-) mozna gora lub dolem :-)
Wiecie co, zapytalam dzis znajomej lekarki czy moge tego wiesiolka lykac, powiedziala, ze od 38 tc jak najbardziej :-) no wiec wzielam tabletke chyba z godzine temu, a teraz czuje sie jakbym okres miala :szok: nie wierze, ze jedna cos podzialala, to raczej zbieg okolicznosci ale bez kitu mam twardy brzuch i lagodne bole jak podczas @. Jak w ogole wygladaja bole porodowe?? tak jak na @ tylko z przerwami?? mnie boli non stop bez przerwy

reklama
witam,
dawno mnie nie było bo zmęczona jestem już tą całą ciążą i chciałabym już być po porodzie, mieć malutką przy sobie a nie w sobie i nie mam natchnienia na pisanie
nawet nie mam siły nadrabiać wszystkich zaległych stron, ale GRATULACJE przesyłam dla wszystkich mamuś, które już mają maluszki przy sobie :)

Do góry