reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

galwaygirl Kacperek wg usg z 32 t. był ułożony główką w dół :) ale mi to obojętne w sumie, bo mam mieć cc ze wskazań medycznych.

Suzi ja miałam kamień usuwany jak byłam w 4 miesiącu. Ale ja mam super mega delikatną dentystkę :tak: genialna dziewczyna, uratowała mi ósemkę, którą inny lekarz by wyrywał, a ona się zawzięła i stwierdziła, że warto podjąć wysiłek i się udało. Więc myślę, że dużo zależy od lekarza :tak:

Przed chwilą doznałam olśnienia, siedziałam z głupim uśmiechem i Mój się pytał o co mi chodzi :-D a mi... przypomniało się, że teściowa dała nam sernik z czekoladową polewą :cool2: chłop się zaczął ze mnie śmiać, a dla mnie to było takie odkrywcze :-) Ja noc mogę zaliczyc do w miarę udanych :) raz do wc koło 5, położyłam się spać o 2, ale z przerwami przespałam do prawie 9 :) więc się cieszę. Ciekawa jestem czy ta wyprzedaż w mothercare będzie też jutro... bo dopiero jutro mam pójść do Galerii Mokotów, Mój chce iść na urodzinowy obiadek do North Fisha :) Mi się dziś śniło, że opierniczałam teściową i to tak po bandzie :cool2: a tego co pamiętam ze snu, to jej się należało :)))) porodowych snów nie miewam jak dotąd. Poszłabym dziś do rossmanna ale nie wiem czy chłopu się będzie chciało, a samej... to już za daleko mi iść,

reklama
geniusia- dobre z tym sernikiem :-Dno
i nastepna rozpakowana:tak:
Dzisiaj w miesnym szok- Pani ekspedientka zobaczywszy brzuch poprosila mnie do przodu bez kolejki, nikt nic nie skomentowal!! poszlam po chalke do piekarni, Pani mowi ze juz nie ma, chyba musiala zauwazyc moja zawiedziona mine i zaproponowala mi ze odstapi mi swoja, ale podziekowalam zadowolilam sie rogalem i..... paczkiem.
Do rosmana mialam isc i zapomnialam, musze smoczka uspokajacza kupic.
Kurier ze streetcoma juz byl:-)

dagrab a co masz ze streetcomu? u mnie najfajniejszą rzeczą do testowania były czekolady Wedla :cool2: choć chłop bardziej się cieszył z żubrówki :D

Idziemy do rossmanna :-D A jednak!

Susi ja pije 2-3 dziennie bo też mi średnio smakuje. Położna nam mówiła że w W.Brytanii prowadza cały czas badania nad wpływem liści malin na poród,szyjke itd. podobno jak ona zalecała najlepiej wystartować z piciem koło 36-37 tydzień (wiec u mnie to i tak późno) z 1-2 kubków dziennie a potem stopniowo zwiększać dawke do conajmniej 4 kubków dziennie w 39-40 tygodniu. Podobno działa przy dłuższym dawkowaniu a nie jednorazowo ;-)
brzusio mi twrdnieje ale dalej raczej nie boeśnie więc pewnie tak jak w środe potrwa to pare godzin i przejdzie...

wkoncu po chyba 2 latach dostalam pierwsza kampanie:-Dte nowe kapsulki z ariela 16 szt dla mnie i 16 do rozdania:-) z tej zubrowki to sie szwagier cieszyl.Bo siostra co chwile cos dotaje.

o ja też miałam Rossmanna odwiedzić i stale nie po drodze;). Mam zamiar jutro wyciągnąć męża do castormay po karnisz do sypialni i jak znjadziemy odpowiedni to zamontować od razu...tak wiem, to będzie wyczyn kupić i od razu zawiesić....mój mąż nigdy tak zadań nie łączy:-) ale mój stan i to że w każdej chwili w tej sypialni ktoś może dodatkowy zamieszkać może Go zmobilizuje. W planie też Ikea ale to po drobiazgi, starszej skończyły się kolorowe kartki do malowania a tam są fajne zestawy i pisaki z wzorkami a te co ma już są wypisane. Przy okazji muszę dokupić do kompletu pudełko/koszyk wiklinowy do łazienki dla czwartego mieszkańca na jego bibeloty:).

a tymczasem robię obiadek, dzisiaj naleśniki - 2 typy - z pieczarkami i jajkiem a drugie ruskie:). Właśnie duszą się pieczarki więc ja zasiadłam z kawusią i kawałkiem tortu kawowego z serkiem mascarpone jaki zrobiłam na przyjazd dziadków...

IMG_0051.jpg

hej kochane:-)
U mnie też od rana mroźno o 9 było jeszcze -11 stopni:szok:dlatego z małą na spacerek nie wychodziłam stwierdziłam że zazimno i niechce mi się wychodzić ażeby zmarznąć.

Mała poszła spać to i ja się kłade pospać,obiadek zamówiłam z miejscowej"jadłodajni":-)wiec moge się poobijać.

Musze sobie też taką herbatke zakupic i zacząć pis ,jutro zacznie się 37 tydzień wiec myśle że moge chyba coś to da.Może obeszłó by się bez nacinania krocza-super by było.

Mykam zerknąć na wątek kto urodził bo ciekawosć mnie zżera:-)miłego dzionka zerkne potem.

MamaNiki to i ja sobie zakupię takową herbatkę, my w końcu tez zaczynamy jutro 37 tc :)

tylko weźcie mi napiszcie gdzie ja tę herbatę mogę kupić? w aptece czy jak? czy to jest taka zwykła malinowa?

Suzi to herbata z lisci malin, ktoras pisala ze kupila w aptece, w sklepie raczej tylko zwykla malinowa.Albo w zielarskim jakims kupisz.
Arlij- nie rob tutaj takiego smaka na takie pysznosci!! dobrze ze chociaz paczka mialam:-D No ale mialam to dobrze powiedziane:-p
Ja to w koszyki zaoptruje sie w jysku, jak jest promocja,ostatnio nakupowalam dla nas i dla malej,mala ma osobny na czapeczki, na skarpetki na kosmetyki kapielowe i art higieniczne:-Dza kazdy nie dalam wiecej niz 15 zl.

reklama
Suzi ja kupowałam w aptece (ale ja nie mieszkam w Pl) i tutaj np. nie ma tej herbaty w torebkach, tylko suszone liście na wagę. Kupiłam dzisiaj 100 gram i sporo tego nawet jest! A w Pl to albo w aptece albo w jakimś zielarskim chyba! Ale nie jestem pewna! I to nie jest zwykła malinowa z owoców tylko z LIŚCI MALIN!

Do góry