reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Oj widzę że dzisiejsza noc nie należała do udanych. Zauważyłyście że jak mamy złe noce to ogólnie większość z nas ma??? Z dobrymi jest podobnie.

ArliJ - jak brzusio po upadku?? Nic się w nocy nie działo??? Córcie masz śliczną i zazdroszczę występów, ja już nie mogę się doczekać jak zobaczę swojego w akcji, ale na to ma jeszcze trochę czasu.

Dee - współczuję zęba, to chyba jeden z najgorszych bólów (oprócz porodowych). Zastanawiam się po co natura wyposażyła nas w 8. Przecież i tak do niczego ich nie używamy a zazwyczaj mamy z nimi problemy.

Beti - dzięki Twoim opisom coraz bardziej się cieszę że będę miała dwóch facetów (różnica wieku też będzie podobna). Oby mi się udało w taki sam fajny sposób wychować bo widać że strasznie Cię kochają.

Olcia - a jak tam Twój ból brzuszka?? Może to skurcze?? Dobrze że idziesz do lekarza to od razu będziesz wiedziała co i jak, no i trzymam kciuki aby dzidzia jednak była główką do dołu :tak:

Suzi - aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o Twoim koszmarze więc domyślam się jak Ty musiałaś sie czuć. Mnie na szczęście koszmary omijają, śnią mi sie jakieś głupoty ale raczej nic strasznego.

Chouette - a do którego sklepu się wybierasz, bo ja planuję zajrzeć do Promenady tylko niestety popołudniu, mam nadzieję że nie wykupią wszystkiego :no:

Flower - czyli czekamy na drugi termin?? :cool2:

Isia - jak nie mogłaś sie zebrać to teraz chyba nas wszystkie przegoniłaś w porządkach. A ja na końcówce mam lenia, nic mi się nie chce, dobrze że chociaż nie biegam w piżamie tylko resztkami sił ubiorę się w dresik :-p

reklama
Witam Dziewczynki ja narazie nie mam problemow z nockami :-)jak padne to wstaje na siku:tak: ale potem spie :tak::-D jak jest pełnia albo zmiana drastyczna pogody to wtedy mam problem ze spaniem :sorry:i jak malo jestem aktywna w ciagu dnia i sie nie zmecze to wtedy tez mam problem mega ze spaniem.

Ja juz po sniadanku jejecznice z cebulka dzis skonsumowałam :-Dpopijajac herbate z miodem i cytryna:cool2:moja ulubionnna :-)
Coreczke starsza zostawilam w domciu dzis nie poszla do szkoly bo obudzila sie biedna z infekcja ropna oczek i katarem z noska poszlo jej na oczka biedna meczy sie- wyglada jakby jej ktos podbil te oczka :-( zapuszczam jej masc specjalna na infekcje i przemywamy rumiankiem.

Lece sie ogarnac i do Polskiego sklepu musze pojechac po wedlinke :tak:a u nas dzis mrozno :-) fajnie :-)

Hej kobietki!

U mnie też ciężka noc! Cały czas brzuch twardy jak kamień i jakoś dziwnie bolał, a nad ranem jeszcze twardszy! Ale wstać niestety musiałam! Odwiozłam córę do przedszkola, zahaczyłam o aptekę i kupiłam herbatę z liści malin! Chyba zacznę ją sobie od dzisiaj popijać! Czy któraś z Was też ma taki zamiar???

ArliJ dobrze, że upadek nie był groźny! A Twoja córa w porównaniu z moją to rzeczywiście duża jest!
Kitek u mnie też po mineralnej zgaga i do tego jeszcze tak jak u Suzi od leżenia na prawym boku! A na lewym i na plecach niecierpię spać!
Olcia powodzenia na wizycie!
Betibeti z Ciebie to musi być fajna babka i synowie też super:)

A u mnie leń na całego, ale postanowiłam sobie, że dzisiaj go zwalczę i ruszę moje cztery litery, które już bolą od siedzenia i przynajmniej domek ogarnę, może nawet torbę do szpitala spakuję (niby 5 minutek i gotowe a tak się jakoś nie chce) i zrobię naleśniki albo placki ziemniaczane!

witam

Odkad mi sie brzuch obnizyl to kiedy mlody przestaje na chwile sie ruszac i kiedy brzuch mi sie nie spina to musze sie dotknac i zobaczyc czy ten brzuch tam jeszcze jest bo go nie czuje :-D

Flower mam to samo z brzuchem, jak się nic nie dzieje, to mi się żyje tak jakby go nie było hehe tyle, że w kurtce nadal się ledwo dopinam, ale to dlatego, że nie jest ciążowa, tylko taka zwykła;p

Weronika już bym wolała żeby mi się właśnie głupoty typowe śniły, tak jak kiedyś, że urodziłam na dywanie u koleżanki na stojąco w 5 minut ;p bo ten sen z mężem będzie mi długo w głowie siedział :(

dziś na obiad robię rybkę:) ale smażoną, bo nie mam warzyw, żeby ja udusić:/ znaczy mam włoszczyznę ale to na zupę chcę zostawić, a dziś nosa za drzwi nie wystawiam, więc smażenina będzie:/

Ostatnia edycja:
Weronika - no niestety Mlody odmowil wspolpracy i wczoraj wystawil mnie i nie wyszedl :-D

Suzi - ja kortke tez mam nie ciazowa tylko taka normalna wiec zawsze tak na styk sie zapinalam a teraz jak brzuch nizej to jakos luzniej sie zrobilo :-)

To dziwczywnki wspolczuje tych nocek meczacych! Niby te po porodzie nie beda przespane ale za to w jakim towarzystwie :tak:

ArliJ to się nerwów najadłaś, uważaj na siebie bo mogły się więzadła uszkodzić. W pierwszej ciąży raz fiknęłam koziołka ale to jakoś w 4 miesiącu. Poszłam z tym do ginki a ona to w zasadzie olała więc zmieniłam lekarza.

geniusia
trudno się nie rozleniwić na zwolnieniu. Ja staram się chociaż ubrać rano żeby jakoś się zmobilizować ale i tak głównie filmy oglądam przed kompem. Wczoraj przyszły zdjęcia to może się za robotę wezmę i je powklejam do albumów bo mam zaległości prawie z dwóch lat, a zaraz dojdzie dużo fotek dzidzi;)

galwaygirl
ja dla dziecka używam Dzidziusia, ale bez płynu, ale masz racje że ten dla dorosłych też może uczulać więc chyba powinnam zmienić bo mam jakis zwykły Silan do naszych ubrań. A z latarką spróbuję - może na małą zadziała;)

Isia zazdroszczę Twojego powera, ja jak zasiądę przed kompem to strasznie się rozleniwiam i juz nic nie idzie z robotą. Wczoraj o dziwo wieczorkiem zapiekankę ziemniaczaną zrobiłam, ale średnio mi wyszła. Za to jak potem sie położyłam na chwilę to się chłopaki smiały ze zaraz zasnęłam a jeszcze 21 nie było.

Dee może jednak wybierz się do dentysty - podczas bólu wydziela się adrenalina co pozytywnie na maluszka nie wpływa - tak przynajmniej mi dentystka mówiła.

Olcia
można usuwać kamień w ciąży, ale jest to cholernie niewygodne bo większości kobiet strasznie krwawią dziąsła, może Twoje mniej wrażliwe zwyczajnie.

Suzi86
istny koszmar, dobrze że sie obudziłaś w porę...

Mamusia Blaneczki
to Twoja córcia juz do szkoły chodzi? Z suwaczka widzę że jeszcze 5 lat nie ma...?

Susi
tez bym tą herbatkę popijała, ale nie pomyślałam za wczasu a teraz jak takie mrozy to nawet do sklepu nie chce mi sie po to ruszyć. Może jak w poniedziałek padnie decyzja że jednak czekamy na poród sn to kupię, chociaz to juz za późno może być.

Mi mężuś rano zakupy duże zrobił, więc chyba dziś posiedzę w domu, tylko po młodego pójdę żeby juz mąż nie miał wrażenia że wszystko musi za mnie robić.

kitek to ja pisałam o tym czopie, nie dość że mam chętke to chciałabym jak to coś daje przyśpieszyć te skórcze i nawet wspomniałam mężusiowi o tym wczoraj o on na to że nie będzie ryzykował,więc wiem że nie ma na co liczyć...
OlciaLolcia ja kilka dni temu odstawiajac wózek na zakupy w tesco jakos nie trafiłam wjezdając nim w inny wózki i się odbił i uderzył mnie prosto w brzunio troche sie przestraszyłam ale tak jak ktoś pisał nie ma co panikować dzidzie sa dobrze chronione ;-)
ArliJ dobrze że nic się nie stało z tym upadkiem.mi sie to przydarzyło jakiś miesiac poltorej temu,upadłam na szczescie na tyłek ale strach mnie obleciał
Dee współczucia ból zęba to dla mnie coś najgorszego(puki co..hihi)
U mnie ok, wszystkie oznaki zbliżającego się porodu są tylko poród się nie zaczyna... bóle takie miesiączkowe są ale nic się nie rozwija zostaje mi tylko czekać...
Susi ja pije herbatke z liści malin już kilka dni i może pomoże przy porodzie ale jak widać puki co go nie przyśpiesza ;-)

Tynka a ile tej herbatki pijesz dziennie?? Ja właśnie wypiłam kubek ale jakoś nie specjalnie mi smakuje! A i ja czytałam wczoraj, że ona nie wywołuje wcześniej porodu tylko jak już się wszystko zaczyna to zmiękcza szyjkę, uelastycznia ją i przez to łatwiej się rodzi! Ale ile w tym prawdy to nie wiem!

reklama
Brzusio ok, młoda na wieczór już szalała w brzuchu więc już się nie martwię, całe szczęście że tak bardziej na ręce i kolana upadłam...na czworaka.

Antila - u nas były i takie i takie, plus piosenki i tańce....dla Dziadków to przeżycie również wielkie bo to pierwsza wnuczka i pierwszy taki występ:).

galwaygirl - dokładnie babcia zadowolona i wnuczka happy więc super wyszło:)
Dzisiaj u nas taka piękna pogoda, mroźno ale słonecznie i bieluśko aż by się poszło na spacer ale po wczorajszym to sama się boję, jakoś widać nie halo z moją równowagą jako kulki.

ani83 ja w pierwszej ciąży też zasłabłam 2 razy - jeden jak poszłam do ubikacji i dosłownie spadłamz kibelka, gruchnęlam na ziemię, mąż sie obudził i po chwili sie ocknęłam, pamiętałam tylko, że mi się mroczki zrobiły o tyle... a drugi w kościele zrobiło mi się słabo..na szczęście to było lato i mogłam wybierać duże kościoły i chłodne, teraz w zimie wszędzie mi duszno i wszędzie robiło mi się słabo więc nie mogłam chodzić..

kitek - jest wysoka po tatusiu, jak stoją z córeczką znajomych 5 letnią to są tego samego wzrostu ale wma w przedszkolu grupkę podobną, jest i większa dziewczynka ale faktycznie są wyższe niz pozostałe. Zwłaszcza ze jest z końca roku i jedna z młodszych.

Dee współczuje tych bóló zęba bo to strasznie upierdliwe a do tego jeszcze brzuszek, może uda Ci się w dzień odespać!

Suzi - to faktycznie niefajny sen, obyś juz takich nie miała.

Weronika - wszystko w porządku, dziękuję, młoda szaleje więc jest ok, na szczeście nie upadłam na brzuch ale już mam respekt do wychodzenia na tę pogodę, sama się boję. Co do wystepów to po drodze czeka Cię jeszcze tyle atrakcji że ani się objerzysz a też będziesz swojego szkraba oglądać na występach.

Do góry