reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Mitra 100 latek :*
Susi a co do płynęcej intensywnie krwi to pewnie to po stosunku, jeśli np. masz jakiegoś malutkiego polipa czy nadrzerkę na szyjce to może lać się z Ciebie jak z kranu przy podrażnieniu, tak czy siak lepiej sprawdź bo każda krew jest niepokojąca.

A ja właśnie skończyłam 39tc dzisiaj!!! ta nasza kochana Lara/Larysa/Natalka mogłaby już się nam pokazać bo doczekać się jej nie możemy :)

reklama
Mirta wszystkiego dobrego

Ja właśnie wróciłam z badania na paciorkowca wyniki w piątek ciekawe?
Chouette82 to pewnie kwestia kilku dni i mała będzie przy tobie
Olcia kobietko współczuję i podziwiam że wszystko tak dzielnie znosisz ja nie wiem czy dała bym radę.Trzymam kciuki żeby wszystko ci się ułożył.Też kibicuje tobie i byłemu byłemu:tak:
Munie jutro ten wielki dzień super:-)
Natalia też mam wrażenie że gniotę małego ale jak jemu nie wygodnie to tak się wierci że ja się za raz budzę.
Daissy też mam termin na 21 luty:tak: Nogi zaciskamy i czekamy do 21
Magdab trzymam kciuki żeby wszystko był po twojej myśli.

Lady postaraj się teraz tym nie stresować, wiem, że trudno ale chociaz spróbuj.
U nas sytuacja bardzo podobna, stała pensje dostaje tylko ja do końca macierzyńskiego (później i tak mnie ie przyjmą z powrotem), mojego A zwolnili jak byłam w 5 msc ciąży i do tej pory nic nie znalazł (z zawodu analityk/kontroler finansowy), dorabia jak może no ale bez umowy o pracę. Jak mi powiedział o wypowiedzeniu to przepłakałam chyba z tydzień z obawy o nasz byt. Ze studiów też chciałam zrezygnować ale w końcu dostałam stypendium naukowe, które pokryło koszty czesnego, można też wystąpić o stypendium socjalne.
Najgorsze to własnie zacząć się denerwować, bo jak dojdą do tego jeszcze nasze hormony to można sobie i dzidzi nieźle zaszkodzić, ja ciągle wierzę, że wszystko się ułoży, że mąż znajdzie pracę i to mnie jakoś trzyma. Za Was też trzymam kciuki!

To u Ciebie też nie jest za ciekawie.... Mój m jest elektronikiem, elektronikiem samochodowym, elektrykiem, ochroniarzem z wykształcenia i zdobytych uprawnień. No a studia to tylko dziekankę bo na stypendium naukowe nie ma szans a socjalne też nie - dochód przekracza bo zameldowani jesteśmy u teściowej i ona ma sporo kasy. Ciężko z tą pracą, ciężko ja wiem. Boję się, ale czy ma to sens mi się teraz tak denerwować. Ja jestem po studiach/studia nie gwarantują pracy/, ale gdzie ja znajdę pracę jak u Nas w rejonie nepotyzm panuje... Trzymaj się i Ty jakoś <ściskam>

Mitra, najlepsze życzenia urodzinowe, niech się spełnią marzenia, poród przebiegnie sprawnie i bez komplikacji i szybkiego powrotu do formy.
Munie, Dagrab, fajnie że mleczko powoli zaczyna się zbierać, w samą porę. Obyście mogły się cieszyć karmieniem córeczek już od pierwszych godzin ich życia na zewnątrz :)
Munie, to cudownie, że już jutro ukochasz swój Skarb, dzielnie wyleżałaś do końca, jutro otrzymasz zapłatę, zdrową, dużą pannice.
Lady, teraz martw się tym, co najważniejsze, czyli zbliżającym się porodem, reszta sama się ułoży. Ubranka macie, resztę wyprawki też, jak ktoś będzie się do Was wybierał w odwiedziny, to mów otwarcie, że ubranka masz i że pampersy 2-ki lub 3-ki mile widziane, bo po co Ci kolejne ubranka do kolekcji, a mąż będzie miał większą motywację do znalezienia pracy. No i trzymam kciuki, by piersią udało się karmić, to też oszczędność na 6 miesięcy, a i cudowne uczucie :)
Kitek, Sylcia, Pluszacze i inne Lutówki, co u Was???

lady No widzisz, mój A po studiach mgr i podyplomowych, niby w Warszawie jest większa możliwość zatrudnienia a on dorabia teraz jako taksówkarz w przewozie osób- bez umowy, bez niczego, z doświadczeniem i tytułem mgr. No szlag może człowieka trafić! lAe spokojnie, my musimy się teraz zrelaksować :) nam akurat teściowie bardzo pomogli bo "dostaliśmy" od nich mieszkania, wcześniej musieliśmy wynajmować, bez dwóch etatów w życiu nie dalibyśmy sobie rady. Dajemy spokojnie radę ale to obciążenie psychiczne jest wykańczające.
galwaygirl ja myslę tak jak Ty to napisałaś, musi być dobrze i już :)

Witajcie.

U mnie ok. Wróciłam wczoraj do domku - od razu wzięłam się za sprzątanie i zajmowanie się maluchem. Tak mi czas szybko leci, że nawet nie mam czasu do internetu usiąść. Maluch śpi, a Kuba się bawi... idę ogarnąć mieszkanka c.d.

Dzisiaj mamy gości - teraz pewnie codziennie się ktoś będzie zjawiał ;)

Wczoraj u Nas była pierwsza kąpiel - ciężko było ale dałam radę ;) myślałam, że będzie gorzej. Z dnia na dzień, będzie coraz lepiej.

Mitra - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Spełnienia marzeń i szybkiego, bezbolesnego porodu !!!

Munie - ale zleciało, już jutro będziesz tuliła maluszka. Trzymam kciuki za szybki poród ;)

Olcia - ja również trzymam kciuki aby Ci się ułożyło z byłym byłym. Pamiętaj nie ważne kto jest ojcem, ważne kto dziecko wychowuje :p

Sonka
- trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród. Już niebawem maluch będzie z Tobą ;)

Dzisiaj byłam w przychodni - zapisałam małego. W przyszły poniedziałek ma 1 wizytę u lekarza ;) no i będzie dłuższy spacer ;D

No dziewczyny teraz to już macie z górki i lada dzień będą nowe maluszki ;) już się doczekać Waszych pociech nie mogę.

Niedługo wózek m. naprawi i będę małego werandować najpierw 10min. Jutro 20 minut. I tak codziennie będzie co 10 minut więcej ;) Nie mogę się doczekać spaceru :D

lady No widzisz, mój A po studiach mgr i podyplomowych, niby w Warszawie jest większa możliwość zatrudnienia a on dorabia teraz jako taksówkarz w przewozie osób- bez umowy, bez niczego, z doświadczeniem i tytułem mgr. No szlag może człowieka trafić! lAe spokojnie, my musimy się teraz zrelaksować :) nam akurat teściowie bardzo pomogli bo "dostaliśmy" od nich mieszkania, wcześniej musieliśmy wynajmować, bez dwóch etatów w życiu nie dalibyśmy sobie rady. Dajemy spokojnie radę ale to obciążenie psychiczne jest wykańczające.
galwaygirl ja myslę tak jak Ty to napisałaś, musi być dobrze i już :)

Nam pomagają bardzo moi rodzice, tak jak mogą i na tyle ile mogą. Mieszkamy u nich, mamy całe piętro i nic nas nie obchodzi. Martwią się i pomagają mojemu mężowi jak swojemu dziecku - nie spotkałam się z czymś takim /czasem ja jestem zazdrosna o męża ;-)/ Jest mi wstyd, ale bez nich nie dalibyśmy rady. Na teściową nie mam co liczyć bo jest zmanipulowana przez swoje kochane dzieci , a mój mąż to to gorsze dziecko tylko od brudnej roboty. Mieszkaliśmy z nią rok czasu, ale sam mąż nie wytrzymał. Szkoda, że nie załatwiłam sobie zameldowania u moich rodziców...no ale to jak dziecko się urodzi bo teraz nie mam głowy. MUSIMY DAĆ RADĘ

Hejka ;-)
wreszcie juz jestem na macierzyńskim dziś 1 dzien i czuje sie strasznie swobodnie i spokojnie ..:tak:teraz to dopiero czuje ze czekam na dzidzie :-)
Posprzatałam sobie domek zostala mi tylko góra obiad w garach naszykowany tylko podpalic plomyczek :tak:
Córcia w szkole do 3,30 M w pracy tez :tak:a Ja od rana szukam roznych rzeczy na internecie :-D
Pieniazki mi przyszly od taty z Pl wiec musze je jakos dobrze ulokowac :-Dpotrzebuje jeszcze sterylizatora i odciagacza do pokarmu i drobnych kosmetykow ale zastanawiam sie czy nie dolozyc do komody albo do niani tej elektronicznej hmmm? noi nie wiem co mam robic mam dylemat

Noi ogladalam tez naklejeczki do pokoiku dziewczynek z imionkami i postaciami z bajek bo dokanczam wlasnie kacik moich coreczek, w tym tyg nareszcie dojda szafy i polki na zabawki czekam juz miesiac na delivery:sorry2::sorry2:

Lece sie odswierzyc :tak: Pozdrawiam inne mamusie
Sonka86 -czekamy na wiesci

reklama
Hejka ;-)
wreszcie juz jestem na macierzyńskim dziś 1 dzien i czuje sie strasznie swobodnie i spokojnie ..:tak:teraz to dopiero czuje ze czekam na dzidzie :-)
Posprzatałam sobie domek z
ostala mi tylko góra obiad w garach naszykowany tylko podpalic plomyczek :tak:
Córcia w szkole do 3,30 M w pracy tez :tak:a Ja od rana szukam roznych rzeczy na internecie :-D
Pieniazki mi przyszly od taty z Pl wiec musze je jakos dobrze ulokowac :-Dpotrzebuje jeszcze sterylizatora i odciagacza do pokarmu i drobnych kosmetykow ale zastanawiam sie czy nie dolozyc do komody albo do niani tej elektronicznej hmmm? noi nie wiem co mam robic mam dylemat

Noi ogladalam tez naklejeczki do pokoiku dziewczynek z imionkami i postaciami z bajek bo dokanczam wlasnie kacik moich coreczek, w tym tyg nareszcie dojda szafy i polki na zabawki czekam juz miesiac na delivery:sorry2::sorry2:

Lece sie odswierzyc :tak: Pozdrawiam inne mamusie
Sonka86 -czekamy na wiesci
Zazdroszczę dwóch dziewczyn... ja mam teraz przekichane bo mebelki mam typowo dziewczęce ,a za jakiś czas będę musiał upchać dwójkę w jednym pokoju. NA dodatek mam dziouche z samochodowymi zainteresowaniami i inwestycja w kwiatki i motylki była kompletnie chybiona...ech..

Do góry