reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Fałszywy alarm, zaczęło mnie zdaje się pobierać, zestresowaliśmy się, że to JUŻ no bo za wcześnie przecież. Pojechaliśmy na pogotowie, ale chyba się tak zawzięłam, że skurcze osłabły. Nadal mi się brzuch co jakiś czas spina.

Mitra sto lat

A unas spacery zakazane, a kąpanie to pikuś w stosunku do ilości wizyt jakie mamy miec z racji wczesniactwa
okulista, neurolog, kardiilog, okulista, audiolog... zapomnialam o czyms??? aha poradnia wczesniakow, pediatra, usg itd itd :) jednak dajemy rade i maly wazy juz 2200 gram :) jupi

krisowa to wspaniałe wiadomości. A chodzenie po lekarzach to dla dobra dziecka, a nie żeby szkodzić! Synek rośnie z tego się trzeba cieszyć! A wiesz, że ja mojemu truję ostatnio żeby Adaś naszemu też dać na imię- jakoś dzięki Tobie okropnie a to bardzo okropnie spodobało się mi to imię :) A spacery to akurat na wiosnę, lato - teraz to i ja nie wychodzę z domu:-p

Dołączam do klubu posiadaczek paciorkowca :-p kurde dopiero dzisiaj poszłam odebrać te wyniki, a tu proszę :-p. Pierwsze co, zadzwoniłam do położnej, ale powiedziała, żeby się nie stresować, to nic takiego i w środę mam przyjść i lekarz postanowi, czy będziemy to zaleczać teraz, czy nie :-)

Mitra- wszystkiego najlepszego, a czego? to juz sama wiesz najlepiej :-)
No widzisz to Pola bedzie miala teraz z kim tymi samochodzikami sie bawic.
Susi- no to z mezem poszalalas :tak:
Mama- super ze do nas zagladasz, ja tez juz o tym pierwszym spacerku marze,ale czemu najpierw musi byc porod??;-)
magdabb- spokojnie, tak jak dziewczyny pisza.Tylko pisz jak sie ytuacja rozwija.
Galwaygirl- ja tez sie ciesze ze cos sie w cycuszkach pojawilo,moze uda sie karmic piersia mala.Bo to napewno oszczednosci.A ze wiecej czasu zajmie, trudno.Dam rade( staram sie nastawiac optymistycznie)
Munie- widzisz wylezalas swoje a jutro happy end:-D PODZIWIAM, a ty betibeti- bierz przyklad z kolezanki i lez.Chlopaki "domowemu inkubatorowi"wybacza pewnie brak np obiadu, badz skarpetek.
Ja nie wiem, wy to na zlosc robicie czy jak, pol dnia mnie nie ma i masa do nadrobienia, jak mam bb wlaczone to dziewczyny "nie maja weny" do pisania.
Juz sie boje co zastane po wyjsciu ze szpitala(Munie one nie umieja malo pisac) ,ale chyba poprosze wtedy galwaygirl o krotkie streszczenie- bo masz swietna pamiec:tak:
OlciaLolcia- to jest polska wlasnie.Przekrocz o 1 zl dochod to papa dofinansowanie.A sa kretacze co z tej pomocy zyja jak krolowie.
M ma znajomego ktory jak wie ze przychodzi MOPS, to Tv LCD chowie do lozeczka od dziecka, wynosi wszystkie rzeczy drozsze z domu,auto na rodzicow itp.

Czesc Dziewuszki!
Lady87 nie przejmuj sie kochana, zobaczysz jakos sie wszystko ulozy. Czasem nam sie wydaje, ze spotkalo nas cos zlego a pozniej sie okazuje, ze to byla dobra rzecz. Moze maz znajdzie lepsza prace?
Mitra wszystkiego najlepszego!
Vanilia ja jak cala ciaze szalaalm z M, nawet raz przez to skurczy dostalam i pomimo zakazu lekarza to teraz u mnie susza. Nie mam ochoty nawet palcem ruszyc. Moja seksualnosc jest rowna 0.
krisowa pieknie Adas przybiera. Dacie rade, super kobitka jestes!
U mnie nocka ciezka. Niby nie wstaje do kibelka ale sie budze bez powodu, chyba z 3 razy dzisiaj.
U nas topi sie snieg i taka szarzyzna az sie zyc nie chce. Boli brzuch, power oslabl. Zaraz jade na ktg i do gina i dostane skierowanie na ostatnie usg to zobaczymy ile moj mutant juz wazy.

Mitra - wszystkiego naj:)

Odetka - to dobrze, że się uspokoiło, jeszcze czas:)

krisowa - super, że Adaś tak ładnie przybywa, cudne wieści:)

Olcia - najważniejsze że ustalicie z lekarzem co robić i że masz tę wiedzę

Ja jutro mam wizytę, zobaczymy co z tą moją bakterią, zrobimy KTG i ogólnie ciekawe co powie na moją szyjkę...

reklama
Witam po przerwie... nie wiem jak ja Was nadrobię !!?? w środę późnym wieczorkiem wylądowałam na IP... bo Mały coś niemrawo się ruszał przez cały dzień... w sumie to wydawało mi się, że wogóle go nie czułam. Zostałam przebadana z góry na dół... z maluszkiem wszystko dobrze, ale mam dokładnie obserwować i liczyć ruchy. Było podejrzenie, że pojawiające się u mnie coraz częściej skurcze źle wpływają na małego. Ale już jestem w domku i będę nadrabiać zaległości w czytaniu Was! teraz jednak pora na drzemkę :)

Do góry