reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam kochane u mnie nocka w miare znosna mam pytanie czy wy tez macie takie wrazenie ze spiac na bokach przyciskacie za mocno brzuch??czaqsami wydaje mi sie ze moge mojej malej robic jakas krzywde ale spiac nie kontroluje tego.Sonkaka trzymam kciukasy betibet idzielna z ciebie kobita :-) olcialolci mam nadzieje ze nastrój ci sie poprawi :-) lady87 kurcze to nie dobrze ze dostal wypowiedzenie szczegolnie teraz jak dzidzia lada momet bedzie ale wiesz co spróbuj sie nie martwic bo napewno wszystko sie jakos ulozy glowa do gory:-) susi ja to na twoim miejscu sprawdzila bym ta krew takie krwawienie nie jest normalna rzecza w ciazy lepiej dmuchac na zimne magdabbte nasze nocki to jakies koszmary ostatnio ale coz tak chhyba musi byc juz na koniec munie juz jutro bedziesz milala swoja kruszynke przy sobie trzymam kciuki MILEGO DNIA KOCHANE:-)

reklama
Magdabb będąc w tej ciąży dowiedziałam się o istnieniu czopa :-D Ani skurczy przepowiadających sobie nie przypominam, ani stawiania brzuszka, miałam jedynie dwa razy stan podgorączkowy bez żadnych innych objawów. Może u Ciebie nie będzie wyraźnych sygnałów, wody mogą Ci odejść dopiero w trakcie akcji porodowej a czop może wypaść w każdym momencie.

lady kochana współczuję i rozumiem, Mój od 1 stycznia też jest bezrobotny i jeszcze nie do końca wyrywny z szukaniem pracy, ale czasem jakieś fuchy drobne wpadają. Przytulam mocno :)

Vanilia :-) męzowi maskę chirurgiczną na twarz :-p przytulaski bez całusków ;-) a może i jemu to pomoże, seks pomaga zdrowieć :-D:cool2: więc ku zdrowotności męża a i ku Twemu porodowi ;-)

Mitra :cool2: 100 lat sto lat! Wszystkiego najlepszego kobieto!

Ja dziś może znowu poprasuję, a może nie :zawstydzona/y: na razie okupuję kompa :) Nie mam w domu żadnych ciasteczek :no2:a zjadłabym coś słodkiego, ale nie cukierki ani bakalie. A do sklepu dopiero po południu jedziemy.

Munie trzymam kciuki, żeby córunia do jutra poczekała!
Magdabb jak to już to to powodzenia życzę!

Mitra najlepszego:) i jak najmniej bolesnego, krótkiego porodu i zdrowego grzecznego dzieciaczka:)
Olcialolcia takie właśnie kur...prawo w Pl jest, że płakać się normalnie chce! Oby udało Ci się wszystko załatwić! A i też kibicuję Tobie i "byłemu, byłemu"

A ja zadzwoniłam do gina, wszystko mu dokładnie opisałam i powiedział, że jeśli ta krew tylko raz się pojawiła, chwilę po i nie ma żadnych innych niepokojących objawów to prawdopodobnie to "mechaniczne" uszkodzenie i raczej nie ma powodu do paniki! Gdyby coś mnie zaniepokoiło, ruchy dziecka stały się dużo mniej wyczuwalne i dużo rzadsze niż dotychzas to mam zgłosić się na IP. Więc nie panikuję!

Magdabb a moze lepiej pojechac sprawdzic i wrocic niz czekac zeby bylo za pozno? Kazda z nas ma inne objawy, jednej wypadnie czop, innej odejda wody, a ty akurat latasz na kibelek...

W kazdym razie trzymam kciuki &&& :)

Isia super z tą imprezką, fajna ta tradycja z tym baby shower, musiała być naprawdę fajna zabawa:)

Lady - :sad:bardzo mi przykro

Susi -
może to od podrażnienia szyjki, po badaniu i po seksie może się tak zdarzyć...tak czytałam...

ja dzisiaj po tych fajnych nockach dzisiaj troszkę gorzej spałam, znaczy jakaś cięższa byłam i trudniej mi było sie przewracać ale bez bóli czy skurczy...

Munie - trzymam kciuki, żebyś do jutra dotrwała i spokojnie według planu urodziła;)

magdabb to mogą być te przepowiadające i oznaki skaracającej szyjki a to w sumie u Ciebie może w każdej chwili zakończyć się porodem:)

ani83 dasz radę... z resztą moim zdaniem chłopców łatwiej się wychowuję, że nie wspomnę o tym że prościej im w życiu... ale to temat rzeka. Każda przyszła mama ma watpliwości ale to tylko świadczy o tym że dojrzałaś do tej roli bo się nią przejmujesz;)

Munie
byle do jutra, dobrze że jeszcze tą wizytę dziś masz, tylko nie szarżuj, idź powoli. Teraz jeszcze ciepło i nawet nie tak ślisko, ale lepiej dmuchac na zimne.

magdabb czasem czop i wody odchodzą już w trakcie porodu w szpitalu więc reguły nie ma. Mi np pęcherz płodowy przebijali w trakcie bo same wody nie odeszły, a czopu też nie dostrzegłam, więc tym akurat sie nie sugeruj. Przede wszystkim policz co ile te bóle, jak częsciej niż co 10 minut to jedź na IP, bo to juz może sie zaczynać...

reklama
Magdabb mi polozna mówiła ze przy skurczach trzeba liczyć czas.najpierw są co 10 min potem co raz częściej. Ja bym do szpitala nie jechała.termin masz juz ok, zagrożenia nie ma a jeżeli to juz porod to zanim sie rozkręci to minie jeszcze trochę czasu.obserwuj sie i zobaczysz.

Do góry