reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

chouette82 Milena śliczne imię chociaż jak dla mnie za delikatne, może mężowi Twemu sie spodoba:)

M85 to jak tak brzuszek się spina to może jednak uda sie w tym 38-39 urodzić, byle by nie za wczesnie;)

mi najbardziej podoba się termin 2.02.2012 ale żeby jeszcze to dało się tak zaplanować:p mąż jak to usłyszał to się pyta czy bierzemy się za kolejne żeby na 12.12.2012 zdążyć:D uświadomiłam go że ciężko by było, a jak jednak cc będzie to w ogóle nie wchodzi w grę.

Vanilia dobrze żeś napisała o tym Dniu Babci bo na śmierć bym zapomniała. Nie wiem czy do swojej się wybiorę, ale przynajmniej zadzwonię z zyczeniami.

tymczasem idę się umyć i za rozbieranie choinki się biorę, bo potem nie będzie gdzie wózka postawić:p Wczoraj byli znajomi z pracy i się zdziwili że tu już wszystko naszykowane dla dzidziusia, ale to młodzi ludzie to w innym świecie żyja;) W przedszkolu juz wypytują kiedy bo brzuch niżej:D nawet mi synka nakręcają na różne dziwne czynności: wczoraj np szykował wózeczek dla lali:D

reklama
munie..hej jak? trzymasz się jeszcze?

m85 uważaj już teraz te spinania to mogą skurcze być przepowiadające

oj dziewczyny jak wy ładnie wszytskim odpisujecie....pluszacze wózek kupiłam w końcu w Polsce..ale używany tylko 3 miesiące we Włoszech..nówka....kółka noszą dosłownie niewielkie ślady użytkowania..i jest małą rysa na stelażu

mama Niki to widzę w biegu zawsze uważaj kochana..ale to się tylko tak mówi jak dziecko małe w domu...moi nie są mali..a dziewczyny o tym by komedie nakręcił..co wyrabiają......mówią do mnie................ mamuśka teraz nasze rządy w domu......
tak tak...po dwóch dniach okazało się, że zabrakło skarpetek i bokserki też nie wiedzą jak to..ale się pogubiły....a pranie jak powiesili..jakby ktoś je wyrzygał. Kolacja....najlepsza jest czekolada wedla...hehhe według nich. Sniadanie no dobra kanapka z serem... a tak w ogóle to oni nie mogą chodzić do szkoły bo mama jest w 8 miesiącu prosze Pani i muszę jej pilnować ..tata w pracy mogę się zwolnić>?:szok:

Ostatnia edycja:
A my wczorajszy dzień bez prądu byliśmy, masakra. Dobrze że w nocy włączyli bo byłoby zimno.

Digitalis - ja też celuję w tą datę ;-) zobaczymy czy się uda

Betibeti - ale masz pomysłowych no i oczywiście troskliwych facetów ;-)

M85 - mi też często twardnieje brzuch i czasem na długo ale nie mam jak liczyć jakie są odstępy :zawstydzona/y:

BetiBeti wspaniali Ci Twoi faceci :D mój mąż też pranie wiesza jakby je ktoś wyrzygał hehe ale z tą szkołę to jest najlepsze:) to bardzo fajne, że Cię tak wspierają:)

u mnie nic się nie przepowiada :) ale za to sikam na potęgę:/ jak wstaję z pozycji leżącej czy siedzącej to taki ucisk mam na pęcherz, że wystarczy mi sił tylko na dojście do kibelka ;p

dziś przychodzi do mnie koleżanka, też ciężarówka, ma rodzić w maju, se poplotkujemy :D

betibeti, noc przezyłam :) ale parę razy obudziłam się z bólu brzucha, po tym jak mi opadł wczoraj to mnie pobolewa :(

odliczam dni do wtorku, na razie podłożyłam sobie takie jednorazowe prześcieradło pod to właściwe prześcieradło, jakby wody miały mi odejść, bo żal mi materaca. oczywiście w rodzinie już radość zapanowała, mąż już też nie może się doczekać, tylko chyba ja bym chciała odwlec to w czasie... ale cóż 37 tydz minął, waga dzieciątka jest ok, więc natury nie powstrzymam

z paniki zaczęłam oglądac w necie filmiki Pawła Zawitkowskiego, żeby wiedzieć chociaż jak się zmienia pieluchę i trzyma dziecko... ale są naprawdę fajne, dla zielonego rodzica jak znalazł :D

Witam dziewczynki, nocka okropna, zasnelam po 1 w nocy i to z wielkim trudem bo mialam taka zgage !!!!!!!Do tego juz kazdy bok mnie bolal a na plecach oddychac nie umialam.
Co do zmywarki, chyba kazdy sadzil kiedys ze to zbedny luksus, ja akurat chcialam ja zawsze bo za ciepla wode place 2 razy wiecej niz za zimna, wiec i tutaj sa oszczednosci.
Moja tesciowa jak sie nasluchala jak mam fajnie to tez sobie kupili, pozniej moja mama.Obie nie wyobrazaja sobie rodzinnych obiadow bez tego urzadzenia.
magdabb- Oby szybko Ci przeszlo!!!zebys mogla wkoncu sie najesc!!:tak:
Isia- No to po leniu przyszedl power niezly!! ja malo ciuszkow kupuje jak sie traf to juz tez na wieksze rozmiary.Moja siostra jak ostatnio zobaczyla il mi sie tych ciuszkow do rozmiaru 80 nazbieralo to stwierdzila ze chyba pralka bedzie zadko chodzic, no zobaczymy....
Mama Niki- moze lekarz nic nie mowil,ale odpoczywaj jak mozesz
chouette82 - my tez sie zastanawialismy nad Natalia, ale teraz wlasnie bardzo popularne imie, a ja wole zeby moje dziecko mialo mniej popularne imie, jak mamusia i tatus.
M85, Vanilia- ja to sie boje ze nic nie zauwaze, zadnych zmian, ze nie rozpoznam skurczy.A wy dziewczyny to widze ze bardzo sie obserwujecie.Nie pomoge niestety co moga one oznaczac.
Ani- moj m tez lubi zakupy ale jak chodzi o zywieniowke, to woli miec liste zeby niczego nie zapomniec i w sklepie nie wracac sie z ostatniej polki na pierwsza.
Wczoraj sprawa ziemniakow sie wyjasnila.Nie zostawil ich w samochodzie, my ich ze sklepu nie zabralismy!!heheh wiec mu sie upieklo.

witajcie
icon_smile.gif

jestem i ja, trochę dziś późno, no ale rano na badania poleciałam, jak tylko odstawiłam Mateusza do przedszkola, po pobraniu krwi poszłam zaraz zarejestrować na luty Matiego do dentysty i myślicie, że się udało - a właśnie, ze nie
wykrzyknik.gif
facetowi przede mną powiedzieli, ze koniec zapisów, a za nami jeszcze z 10 osób
005.gif
niby jak się byłam pytać, kiedy zapisy to mi kazali przyjść nie dzwonić, bo tel nie ma kiedy odebrać, a dziś za każdym razem jak osoba wychodziła to ta tel miała przy uchu
killer.gif

ale za to jeden pan się mną przejął i kazał mi usiaść, bo jest wolne miejsce, więc mu ładnie podziękowałam i usiadłam, bo po pobraniu krwi wolałam siedzieć, bo już mi się gorąco robiło-fajnie, że ktoś się o mnie martwił
icon_smile.gif

potem jeszcze poszłam do kierownika budowy uregulować płatności i na zakupki, ale to mam wszystko koło domu, więc dałam radę, zjadłam śniadanko i podczytałam co u Was
icon_smile.gif

Sama jestem nie do końca zdecydowana co do imienia, a chłopaki cały czas mówią, że będzie Milenka. Moja mama cały czas mówi do brzucha Justyna, też mi się podobało, ale już mi to imię skutecznie obrzydziła. Jeszcze mi się Emilka podoba. No mamy jeszcze kilka dni na ustalenia, ale pewnie zostanie tak jak chcą chłopaki, bo teraz mąż wybiera imię ;p

Ostatnio cały czas latam po lekarzach, jak nie ginekolog, to endokrynolog, wczoraj położne, dziś jeszcze idę na ten bilans z Matim, w środę endokrynolog, w czwartek KTG i ginekolog, dziś badanie pod względem hormonów tarczycy, w zeszłym tyg na paciorkowca, pewnie od gina dostanę skierowanie na morfologię, normalnie czuję się jak stary emeryt
hahaha.gif

Munie z Twoją determinacją na pewno dotrwasz do wtorku, ale to musi być uczucie jak już wiesz kiedy zobaczysz swoją Małą:) ciekawe czy któraś Cię wyprzedzi??? Ja w każdym razie już zaciskam kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze:)
Mama Niki - Ty masz jeszcze troszkę czasu wiec tak jak mówią dziewczyny odpoczywaj, leniu**** to teraz na pewno nie zaszkodzi
Ja dzis nawet nie wstałam na siku, ale noc standardowo krótka położyłam sie to było chyba przed 1 w nocu a o 6 oczy jak 5 zł...no nic juz czuję ze sie w tej ciąży nie wyśpię...
Vanilia współczuję zycia bez zmywarki..ja tego luksusu doświadczyłam zaraz po ślubie i teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego urządzenia;)
Digitalis 02 02 2012 mi sie też podoba:) ewentualnie biorę pod uwagę jeszcze 12.02 :) też ładna data:)

reklama
beetibeti-nic tylko sie cieszyc ze w szkole tacy zaradni sa:-) Co do skarpetek,kiedys specjalnie nie zbieralam skarpetek mojego m po calym mieszkaniu,jak mu w szufladzie braklo nagle wszystkie znalazly sie w pralce :tak: nie przejmuj sie sposobem powieszenia prania,jak powiesili tak beda prasowac.A ty im tylko wskazuj kolejne zagniecenia do rozprasowania :-D
Kitek- nie martw sie, w ciazy jestesmy trzeba wszystkie badania robic i pilnowac!!Wcale nie jak emeryci(oni to robia czesto dla przyjemnosci).Ja mam kolezanke w moim wieku a chyba juz u kazdego lekarza byla, co chwile jakas wizyta.Smieje sie z niej ze przynajmniej wiem na co moje skladki ida;-)

Do góry