reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Mam nadzieję, że wkrótce przyjdą jakieś wiadomości od Blair, Olcia też mam nadzieję skrobnie esa do którejś z Was, bo chyba ją zatrzymali :szok:
Pluszacze a Ty maleńka gdzie się podziewasz? No i Dagrab zawsze wieczorkiem coś skrobnęła, a tu pustki, odzywajcie się dziewczynki, chociaż "cześć" napiszcie.

reklama
Trina79 kochana bardzo dobry pomysl z tymi obiadkami w sloiczkach mi moja mama na gotuje tak zeby jak wroci do polski zebym sie nie meczyla z gotowaniem
Gienieusia napisz nam jak tam ci twoje badania poszly :-)
AneczkaK powiem ci ze dodaly mi twoje slowa otuchy co do tych porodow i masz swieta racje ze niemozemy sie na cos nastawiac poprostu co bedzie to bedzie kazda inaczej ma i kazdy porod inny
Betibeti podziwiam Cie jaka jestes zorganizowana co do tego gotowania
RenatkaWawa powiedz kochana jak tam Ci sie podobal Filmik a co do stopek to niepomoge bo tak puchna mi ale nie swedza,a co do snow o SEXIE to ja pislaam ze mam takie sny hahahahahahahahaha i cie zarazilam
Flower ja chyba tak samo jak ty bede malego obserwowac i starac sie jesc wszystko:)))))00
Mama2006 tak jak juz wczesniej pisalam jeszcze raz Gratulacjiee dla waszej dwojkiii i buziaki od nas:)))))))))no i wracajcie szybciutko do domku no i zycze dla synusia duzo zdrowka oby doszedl do Siebie szybkooo
Ainah21 super ze dolaczylas do nas ,co do tego klucia to mam podobnie boli jak nie wiemmmm,no i oprocz tego mnie boli mala i kosci tak jak by sie wszystko rozrastalooo bol niemilosierny
Kitek81 no prosze jakie sny hahahahahah i fajnie hahahaha
OlciaLolca bardzo dobrze ze lekarz rozumny i niepozawal Ci pracowac ,leniu**** ile sie da bo pozniej juz z Sebastiankiem bedzie gorzej:)))doczytalam o tych wodach kochana trzyma kciukasyyyy
Hooba dbaj o siebie kochana i zycze zdroweczka
Dee wkoncu kochana sobie odpoczniesz superowooooooo
M85 niezaciekawe te twoje wiesci szkoda ze tak sie pogorszyl wzrok wiec zycze zdrowka i tule mocno ,no i pisz jak tam wynikii bedziemy czekac
Dagrab ale masz slodka chrzesnice az mi sie buzia usmiechala jak czytalam twoj poscic hehehehehe
Gieniusia i bardzo dobrze ze mowisz zeby Ci ustapic miejsca wkoncu przywileje to przywileje a ci co sie pluja niech sie gonia ze tak brzydko powiem ,co do ubranek tez sie boje ze mi nie starczy no i wogule mam panike ze sobie nie poradzimy finansowo masakraaaaaa,a co do grzybka to wspolczuje bidolku
Weronika Mundat ach Ci mezowie niedobre stworzonkaaaaaaaaaa,tez mam nadzieje ze tomme mi sie sprawdzi bo kupilam smoczki i buteleczki te antykolkowe wiec zobaczymyy
Karola2 ale slodziaczek malyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Isia ale Ci zazdrosze ze mieszkasz w Usa moje jedno z marzen to podroz autem od jednego miasta tam do drugiegooo tym bardziej ze uwielbiam serial Supernatural i z tad moje marzenie jak patrze jak chlopaki podrozuja ,a co do wicia gniazda hahaha u mnie tez = 0
Dawidowa nikt ma Cie nie kopac powoli powoli i dasz radeee ja tez musze dolozyc pare rzeczy do torby normalnie taka wielka sie robi ze czuje sie jak bym na jakies wczasy leciala moj m tez sie smieje ze pol domu wyniose niedlugo w tej torbieee
Chouette82 ale sliczne fotkiiii ,a co do snow tez mam dziwne sny masakraaaaa,mowisz imbir i miod musze zprobowac bo kocham te skladnikiiiii,aha i ladna z was parkaaa
Kitek81 oj ty bidulko uwazaj na siebie tym bardziej ze teraz ciezko u nas z zachowaniem rownowagi ja tez czesto sie o cos potykam a wczoraj to pobilam rekord potkniecia sie o jeden glupi odkurzacz zamiast go schowac to wolalam go omijac a i tak sie potykalam az maz sie wkurzyl na mnie i go schowal,tez poprosze o przepisik jak bys mogla na privvvvv pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Susi tez zycze zdrowka i po2wodzenia w Ikeiii
Sylcia007 widze ze porzadki tak jak u mnie ja tez wszystko co szlo to popralam nawet zaslonyyyyy
Suzi86 ja tez jak mialamgrzybka ale to przed ciazo to zawsze aplikowalam to co ty i zawsze dzialalooo
Myszka2829 hej kochana co tam slychac jak tam newsy i wogule buziakii odemnie i Leonka w brzusiu
Jutro ncos od siebie napisze bo dzis mi sie juz oczka kleja i lece spiunia mam nadzieje ze nocke zalice do udanych buziakiii cioteczki BB:))))))))))))))))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
pluszacze kochana u nas wszystko powolutku do przodu, w oczekiwaniu na wyprowadzke @ czytamy instrukcje jak tu zrobic dziewczynke ;-) a powaznie, wszystko jakos powoli wraca do normy po @ kontrolna wizyta na przeglad i zobaczymy jak dalej :-) plan jest, checi do wykonania tez, a co wyjdzie czas pokaze :-)
Duzo zdrowka i sil na koncowke i niech chociaz Leonek sie nie wyglupia z tym euro 2012 ;-)

Galwaygirl, tez tak mi sie wydaje oby lekko i sprawnie poszlo :-)

Galwaygirl troszke Cie wyprzedzilam heheheheh ale juz sie odzywam nie mialam czasu przez ostatnie dwa dni wiec dzis wiec dzis wieczorkiem was nadrabialamhihihi al;e teraz co dzien juz bede cos pisac buziakiiii kochana
Myszka to bardzo sie ciesze i dzien w dzien mysle o Tobie ja strasznie sie przejmuje takimi sytuacjami moze dlatego tez czesto popadalam w lekkie depresje i tez ta pogoda angielska i brak rodziny a to duzo robi tez sle Tobie buziolkiiiiiiiiiiiiii

koło 23 odedzwała się znajoma na skypie, rozmawiała głównie z Moim i tylko dzięki temu poprasowałam znowu mały stosik ubranek, bo przy oglądaniu Dextera coś mi wolno szło, bo gapiłam się w ekran, a tak przynajmniej coś zrobiłam :tak: więc nie mam wyrzutów sumienia, że cały dzień NIC nie robiłam :-D

Munie niewiele nam zostało, wytrzymamy. Już sobie odpuściłam wszelkie szaleństwa i większość czasu spędzam w łóżku.

Co do problemów z opieką nad starszym rodzeństwem to za bardzo też nie wiem jak to będzie. Moja córa już do szkoły chodzi ale jest w wieku gdzie musi być zaprowadzana i odbierana. Nie martwię się o czas gdy będę w szpitalu bo niedaleko mieszka teściowa i w razie czego będzie ją wozić i odbierać. Gorzej jak akurat ferie wypadną. Bardziej mnie martwi czas po porodzie, m bardzo wcześnie wychodzi do pracy, szkoła jeszcze wtedy zamknięta.

OlciaOlcia a było nie szaleć tylko grzecznie odpoczywać. Trzymaj się kochana w 2paku jak najdłużej.
Karola2 super, że się odezwałaś, jakiś czas temu dopytywałam się o Ciebie. Mam nadzieję, że już udało poukładać się Twoje sprawy?

Galwaygirl troszke Cie wyprzedzilam heheheheh ale juz sie odzywam nie mialam czasu przez ostatnie dwa dni wiec dzis wiec dzis wieczorkiem was nadrabialamhihihi al;e teraz co dzien juz bede cos pisac buziakiiii kochana
Myszka to bardzo sie ciesze i dzien w dzien mysle o Tobie ja strasznie sie przejmuje takimi sytuacjami moze dlatego tez czesto popadalam w lekkie depresje i tez ta pogoda angielska i brak rodziny a to duzo robi tez sle Tobie buziolkiiiiiiiiiiiiii

Pluszacze kochana to bardzo mile uczucie wiedziec, ze ktos sie o mnie martwi :-), ja sie nie poddaje nie ma mowy o zadnej depresji, nie mysl za duzo o tym co mnie spotkalo (i przypadkiem nie zastanawiaj sie "to moglam byc ja"), bo takie myslenie nie przynosi nic dobrego, a wrecz szkodzi. Stalo sie i nic nie poradzimy na to, trzeba myslec pozytywnie i snuc plany na przyszlosc. Nie mialam problemow z zajsciem w ciaze ani w niej, wiec nawet sie przez chwile nie zastanawiam czy sie uda ponownie, jestem tego pewna (zabiegu nie mialam wiec nie mieli szans nic mi tam w srodku spaprac). Ciesze sie razem z Wami z kazdej dobrej wiadomosci i kazdego malenstwa i mam nadzieje, ze wszystkie beda duze i silne no i oczywiscie zdrowiutkie jak rybki. A co do mnie, to jak na slonice przystalo pochodze troche dluzej w ciazy ;-) Czytam dziewczyny z poronieniami na koncie i strasznie mi ich zal, szukaja winy najczesciej w sobie, wyrzucaja sobie zazdrosc jak widza ciezarne i maluszki staram sie im pomoc ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. To tez Was troszke zaniedbalam ;-) no i widze ze Olcia poszalala jak nie mial jej kto nastraszyc;-) :-D
Trzymam za Was kciuki i oby do terminow, kazdej zycze takich lekkich porodow jak moje i nie szalejcie na koncowce ^^ nie chcialabym pominac zadnej rodzacej a jak zwalicie sie hurtowo na porodowki, to kto wie ile mi ucieknie gratulacji :-D

Dawidowa bardzo sie ciesze, ze po dlugiej walce udalo sie zaciazyc i super, ze obawy nie przycmily radosci z ciazy :-) obym ja tez tak umiala, no zobaczymy bede Wam podrzucac nowinki ;-)

witajcie weekendowo:)
no ciekawe jak Olcia, na pewno ją tam zatrzymali skoro się nie odzywa.. no i Blair nie odpisuje:/

Laski pisałyście wczoraj o Skrzyneckiej w DDTVN, wejdźcie sobie na tvn.pl - Codzienne źródło informacji i rozrywki i tam pod 3 dużymi zdjęciami jest 6 mniejszych i tam można sobie obejrzeć kawałek DDTVN, w którym jest Skrzynecka:) ja obejrzałam:)

ja na weekend sama, małż do siostry do Wawy się wybrał pomóc jej w przeprowadzce, ja zostałam w domu, z wiadomych względów ;p ale niech mi się nic nie zaczyna, bo jestem kompletnie sama, małż zabrał ze sobą teściową...

dawno miałam to napisać...

Myszka musisz byc naprawdę niezwykłą i ciepłą osobą, i silną przy okazji. Wiele mam po stracie nie daje rady rozmawiać z tymi które dzieci nie straciły. A ty przychodzisz, rozmawiasz , jesteś życzliwa. Życzę ci aby jak najszybciej przyszlo twoje szczęście! Będziesz cudowną mamą.

reklama
Witam z rana :-)
Oczywiście kiedy mogę w końcu sobie pospać bez kontroli to oczywiście budzę się przed 7... leżałam tak długo jak mogłam żeby męża nie obudzić, ale nie wytrzymałam długo. Wstałam i pochowałam wyprasowane rzeczy do komody. Tak czy siak będę musiała wyjąć je i wybrać coś do szpitala, posegregować rozmiarami (choć nie wiem czy jest sens) i ogarnąć kolejne pranie.

Kącik malutkiej zaczyna wyglądać :-) i zaczynam odczuwać brak szuflady pod łóżeczkiem :-p jednak moja świeżo upieczona mama koleżanka się myliła - mnie by się ona przydała. No nic, będę kombinować inaczej ;-)

Olcia trzymaj się w dwupaku jeszcze!! Kciukamy :-)

Do góry