reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Weronika mam nadzieje ze nie!!! wystarczy ze mamusia ma netbooka odpalonego prawie caly dzien jak jest w domciu,zeby czytac co tam e-ciocie napisaly :-)
Ja od poczatku ciazy bralam femibion najpierw ten poczatkowy chyba natal a pozniej 2.Ostatnio kupilam prenatal i nic mi nie ma po nich.

Ostatnia edycja:
reklama
Weronika Mudant
user-online.png
próbowałam brać inne ale to samo wymioty i potem cały dzień w łóżku bo brzusio bolało od naciągania chyba tffffuuuuu ochyda.

Jutro po południu mam wizyte u lekarza wiec może zapytam co z tym brzusiem się dzieje w nocy że taki twardy.

uff doczytałam zaległości :)

... głupie pytanie :zawstydzona/y: wiem, wiem :zawstydzona/y: ale... Jak powinnam załatwić sobie tą położną środowiskową? I czy jej wizyty, jeśli mam ubezpieczenie w nfz, są całkowicie bezpłatne? Czy jednak się za cos płaci, np za zdjęcie szwów, opiekę nad pępkiem...? (na stronie jednej przychodni znalazłam cennik stad moje pytanie o płacenie).

Ja np zestawu witamin dla ciężarnych w ogóle nie brałam... I bez tego synus mi rośnie :szok: biore tylko kwas foliowy, wapno (bo mam alergię na mleko) i kwas DHA w kapsulkach.

U nas ani moja mama ani teściowa nie mogą przeżyć, że synek ma być Kacperek... bo... to takie dziwne imię, takie byle jakie, bo Kacpry takie byle jakie :baffled: Mamie wcześniej pojechałam, a teściowej ze 2 dni temu (a one takie "rąbnięte katoliczki".. bez urazy) że to dlatego, że jeden z trzech króli to Kacper. Ciężko je obie jakoś po dobroci przekonac, zaakceptować naszego wyboru nie chcą. Teściowej to już powiedziałam, że dziadkowie (czyli ona m.in.) już mieli szansę wybierać imiona dzieciom i że to nasza sprawa. Jej reakcję, juz nie napisze dosłownie, bo skleroza ciążowa, zawrzeć można było w słowach "oj tam oj tam..." :no: Nie lubię jej, może dlatego źle na nią reaguję.

I ja już nie wiem jak zrobić z wątkiem "sms ze szpitala", bo jedne z Was nie chcą komentarzy, a inne chcą. Bo żeby nie było komentarzy tak odgórnie, to moge zamykac wskazane przez Was wątki i cześć, będzie bez komentarzy i w razie potrzeby dodania wiadomości je ponownie otwierać. Ale znowu też nie dam rady ogarnąć wszystkich zamkniętych, a przy wiadomościach ze szpitala to tez nie jest dobrze, żeby tylko jedna osoba prowadzila dany wątek, bo nie wszystkie piszecie/piszemy smsy do jednej osoby, nie każdy tez ma zawsze czas i w naszej sytuacji zdrowie w danym momencie. Czy w ogóle przy "żywych" wątkach (znaczy rozpakowane mamy, smsy, czy narodzone dzieciaczki) nie jest dobre ich odgórne zamykanie... jestem przeciwna jakiemus reżimowi totalitarnemu.

I już nie wiem, co dalej miałam pisać :zawstydzona/y:

Kitek81 ojj tak golenie i obcinanie paznokci u nog to wielkiii wyczyn ostatnio myslalam ze niewyrobie ze smiechu jak moj maz stal przedmna i trzymal mi lusterka a ja jechalam z maszynka no masakra hahahahahahahahha no i lydki to juz mi sam musial golic bo nie dalam rady a o paznokciach tez niewpsomne tez musi maz obcinac :-D:-D:-D
Magdabb ja to mam najgorzej jak wchodze po schodach na gory bo musze okrakiem isc bo tak mi juz spadl brzusio ze jak bym wchodzila normalnie jak zawsze to bym dzidziulka ugniatala no a jak jestem gdzies na zewnatrz to tez sie bardziej tocze niz ide masakraaaaa i korek robie na chodnikach :-D:-D:-D:-D
Siwa79 najlepiej wlasniena spytaj swojego gina on bedzie wiedzial najlepiej co dla Ciebie najlepsze
Gieniusia to moja tesciowa by cie na rekach nosila bo jej imie Kacper sie bardzo podoba ja tez nie mam nic przeciwko ale zakocha,a sie w imieniu Leonek ,a co do tego watku to moze przedyskutuj to z druga moderatorka i zadecydujcie same tak bedzie najlepiej tak sadze buziakiiiiii

pluszacze ;-) druga moderatorka w szpitalu, bo to mama2006 ;-) a wątek z smsami już niby bez komentarzy poczatkowo był, a potem jednak komentarze w drugiej wersji wątku... więc ciągle nie wiadomo jak to ma być :) bo i potrzeby dziewczyn sa rózne.

Ja przez pierwszy trymestr ciazy tez nie moglam brac lekow tzn kwasu czy wit Strasznie wymiotywalam, teraz biore femibion ale to tez jak ide spac,

W pierwszej ciazy bralam feminatal i prenatal, ale ciezko bylo mi lykac ta rozowa tabletke :/

A co do imion, to babcinka moja kochana nie zabardzo chciala imie Nadia, mowila ze to takie ruskie, w sumie ruska Nadjezdza, czyli polska Nadzieja :) ale ja od zawsze chcialam, teraz bylam przekonana ze bedzie rowniez dziewczynka, wiec postanowilismy bedzie Nina :) a tu suprise byl na usg i ciezko nam sie bylo dogadac co do imienia, ale postawilismy na Nataniel, jak sie rodziny pytaja to mowimy Nataniel, a oni jak jak ??? I dziesiec razy sie pytaja, tak chocby takie imie nie istnialo ... A jest imieniem biblijnym :)

Dzis mam taki dzien ze co chwile cos jem i ciagle jestem glodna, a zazwyczaj jest tak od dluzszego czasu ze malo jem i nie czesto

geniusia nie wiem jak jest teraz ale gdy rodziłam córkę to nie wybierałam położnej. W momencie zgłoszenia dziecka do przychodni położna przyjeżdżała na wizyty. No ale ja ze wsi jestem więc nie wiem jakimi prawami rządzą się miasta :-D

Co do imienia to u mnie też mama kręci nosem razem z siostrą. Spodobało mi się imię Tymoteusz, one wolały Bartka. Nie przekonuje je argumentacja, że Bartków jest teraz na pęczki, moja mama mówi, że jak im się podobało imię Ania to tak mi dali mimo, że było popularne. Taaa, tylko że potem w klasie 6 dziewczyn i 3 Anie. Normalnie masakra.
M na razie co do imienia się nie wypowiada, twierdzi, że jest czas, chyba się z Tymkiem oswaja. A teściowa stwierdziła, że trochę długie to imię to może skrócimy do Tymon.

Współczuję Wam tego twardnienia brzucha, mnie to jakoś omija, czasami ciągnie tylko jakbym dłużej postała. Zrobiłam się z resztą taka jakaś ociężała i najlepiej mi jest leżąc na kanapie. No i coraz częściej się zasapię przy wykonywaniu prostych czynności.

Noce jako tako przesypiam ale jak dłużej leżę na którymś boku to mnie biodro zaczyna boleć.

Weronika Mudant
super, że z serduszkiem Wiktorka wszystko w porządku. Na pewno teraz spokojniejsza jesteś.

A na tą ogórkową to chyba fala naszła, w tym tygodniu do kogo nie zajadę to ogórkową na obiad mają :-D
U mnie dziś grochówka na obiad, wyproszona i wyczekana przez m. Nie przepadam za tą zupą ale niech ma chłop trochę przyjemności. Znając życie wyjdzie mi gar jak dla całego poligonu bo nie potrafię gotować zup w małych ilościach :-D

reklama
geniusia nie wiem jak jest teraz ale gdy rodziłam córkę to nie wybierałam położnej. W momencie zgłoszenia dziecka do przychodni położna przyjeżdżała na wizyty. No ale ja ze wsi jestem więc nie wiem jakimi prawami rządzą się miasta :-D

dzien dobry :-)

z tego co mi wiadomo dokladnie tak bylo i w miastach, wlasciwie u mnie pojawila sie sama nastepnego dnia rano po wyjsciu ze szpitala. Watpie czy cos sie zmienilo.
Poza tym opieka medyczna dla kobiet ciezarnych i w pologu (do 6 tyg. po porodzie) nawet bez ubezpieczenia w PL jest darmowa.

Ostatnia edycja:
Do góry