reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Sonka, przykro mi ze bidulko taka mialas sytuacje, buziakiii :* ale dobrze ze juz wozek jest zamowiony tylko szkoda ze drozej was to wyjdzie :((

Geniusia, zdrowka babeczko, kuruj sie szybciutko :))

Ciekawe ktora dzidzia nastepna bedzie sie spieszyla na swiat :)

reklama
Susi kochana a wiesz jak ja to robie zdradze ci moj sekret jak zasiasdam do czytania lece do strony tam gdzie jest post pierwszy z rana i w nowym oknie otwieram sobie okno"Odpowiedz i tak czytam kazdy post i odpisuje i to mnie zacheca do czytania hihihihihihi mam nadzieje ze pomoglam buziakiiiiiiiii

susi- mam podobnie!!jak zawsze swietna pamiec tak teraz... odpisac jestem w stanie na post z tej samej strony :tak:
Pluszacze a juz myslalas ze nie wyrobisz w zwiazku z przeprowadzka!!!a tutaj pokoik prawie gotowy!!!Dibra metoda, ja tez ide do pierwszego posta,ale chce wszystko naraz ogarnac i z kadego tematu tak otwieram.Moze zastosuje twoja metod jutro:tak:
Sonka- co do mojej chrzesnicy raczej mojej Tynie pieluchy ni przebierze, a jak widze jak robi a a a a swoim lalom to juz sie boje jakby tak moja chciala usypia :tak:Dobrze ze nie czekaliscie az pojawi sie kaska u tesciow,szkoda ze wiecej dacie ale jak juz kupowac to to co sie podoba!!Moze tescie inaczej sie zrewanzuja.kto wie.
Ja dzisiaj tylko chwwile w papierach siedzialam,niestety po wyplacie czas na zaplacenie rachunkow.buuuuu

Ostatnia edycja:
kitek81 rodzinka lubi się wtrącać to fakt, zwłaszcza nie tam gdzie trzeba. Pamietam jak synka rodziłam w lipcu 2007 to ciotka męża się uparła że mam urodzić 7.07.07 bo fajna data. Dobrze że obydwie babcie chętnie do pomocy, pytanie jak jeszcze w praktyce to u Ciebie wyjdzie. Ja chyba juz nie chcę pomocy od teściów za dużo juz mi napomagali a że nie dają mi żadnej szansy się odwdzięczyć to czuje się jak jakiś żebrak, więc jak pytaja to z marszu odpowiadam że nic mi nie trzeba, bo mam dosyć traktowania mnie jak gnojka któremu wszystko muszą przywieźć i załatwić.

pluszacze no to ciekawe masz sny kobito:) cos czuję że szybko do przytulania po porodzie wrócisz;) Mi to się na wcześniejszym etapie ciąży śniło ale w druga strone, nie że mąż tylko że ja, a to chyba tez nienajlepiej:/ teraz w ogóle o seksie nie myślę. Na pietruszkę chyba się nie skuszę - mało warzywny ze mnie człowiek;)

sonka
nieciekawie z tym wózkiem, ale najważniejsze że udało Wam się załatwić. Tak na dobrą sprawę jak się ma upatrzony model to można zamówić dopiero po porodzie, bo i tak w lutym przez pierwsze 2 tygodnie się niegdzie nie wyjdzie z maluszkiem, a wózek przez ten czas dojdzie.

ciekawe co tam u Cyśki, no i u bliźniak... miejmy nadzieję że już tulą swoje maleństwa w objęciach.

Ale żeście napisały od popołudnia!
kitek81 u mnie teraz też każdy się dopytuje jakie imię wybraliśmy dla małej. Jak na razie żadne :dry: każdy coś od siebie wciska, moja mama upiera się na Malwinę lub Karolinę. Teściowa jest za Jagodą, moja babcia też swoje 3 grosze próbuje wciskać. Nie wiem, wkurza mnie już takie upierdliwe wtrącanie się. Teściowa niby też jest w gotowości żeby przyjechać i pomóc, ale wolę nie bo ona akurat do wszystkiego bardziej olewająco podchodzi np. wg niej do smarowania pępka najlepszy jest fiolet i koniec, pieluchy tetrowe itp :wściekła/y:

hooba, geniusia kurujcie się kobitki, zdrówka!

pluszacze ja dziś gotowałam wieelki gar ogórkowej więc zapraszam do mnie :tak:

sonka_86 doskonale rozumiem, też miałam problem z tym samym wózkiem i kolorem, ale w końcu się udało znaleźć w Gdańsku :-)

W końcu udało mi się dogadać z babką od nosidełka i jutro mam odebrać :-D a weekend ma do nas przyjechać położna :-D

Z m się nieźle pokłóciłam przez tel, później przeryczałam przez niego z pół godziny, jeszcze mi dziś strasznie cukier skacze no i brzuch też więcej twardnieje niż nie. Normalnie mam dość tego dnia :(

Cześć dziewczyny sorki ze tak w temat wam wejdę ale myślę że złe nie będziecie ;-)
M85
user-online.png
doskonale Cię rozumie też mi próbują wciskać imiona które im się podobają wkurza mnie to no i te pieluchy tetrowe <teściowa mądra bo ich prać nie będzie musiała>a ooo karmieniu piersią to już tyle słyszałam ze normalnie powinien mi się pokarm zatrzymać jak urodze żeby jej na złość było tylko mi maleństwa było by mi szkoda.Upierdliwe rady a jak mówisz swoje to tak jak by wogule nie docierało do niej ona nadal swoje.

aha mam pytanie czy wam też tak twardnieje brzusio w nocy ??? bo ja tak ostatnio czesto mam i muszę się na bok przekręcić żeby się wogule podnieść z łóżka.

Witam wieczorową porą,

Ale dziś miałam niezwykły dzień, widziałam serca obu moich synków :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: Wiktora echo serca super wyszło, kolejna wizyta dopiero jak będzie miał 5-6 lat. W ogóle była dumna ze swego syna bo był bardzo grzeczny, aż pani Doktor pochwaliła że rzadko ma takich pacjentów.

A o wizycie lekarskiej i serduszku drugiego mojego faceta opiszę w odpowiednim wątku.

MamaNiki - śliczna ta Twoja córcia a jaka duża. Ja sama już nie mogę doczekać się tych wszystkich przedstawień, balów itp w przedszkolu :tak:.

Arlij
- witam nową mamusię

Geniusia
- życzę dużo zdrówka i strasznie współczuję problemów żołądkowych.

Pluszacze - naprawdę chylę czoła przed Twoimi postami

Siwa - mi też Twardnieje brzuch i czasem mam problem z przekręceniem się w nocy albo ze wstaniem do łazienki dlatego na noc zawszę biorę nospę. Natomiast rano mam dziwne uczucie że nie mam brzucha, jakoś tak lekko mi jest - oczywiście dopóki nie wstanę.

M85 - ach Ci faceci, w tych ostatnich tygodniach powinni dbać o nas w szczególności a nie dodatkowo podnosić ciśnienie.

A wiecie może co u Krisowej, jak się oboje czują??????

My już po wizycie u lekarza. O tym w odpowiednim wątku:-)

Byliśmy też w kinie na "w ciemności" na prawdę dobre kino, chociaż film nie łatwy, ale bardzo piękny

Ja to trochę zazdroszczę tym naszym rozpakowanym lutówkom że mają już swoje dzieciątka przy sobie, ja to bym sobie tak życzyła się rozpakować końcem stycznia:tak: a czy dzidziuś posłucha mamusi to się okaże

Też bym wolała żeby wątek smsowy był bez komentarzy, i tak wszystko komentujemy na ogólnym:tak:

Sencilla noo ciekawie by było urodzić 29 lutego:-) urodziny co 4 lata, nie każdy tak może:-D
mitra też bym nie chciała koziorożca ( uparte cholerstwo, wiem bo ja koziorożec:-p) wolałabym rybki, ale najchętniej wodnika:-) a tak powaznie to jakoś nie specjalnie mi zależy

Nic ta Cyśka znać nie daje czy już urodziła, a my tu całe w nerwach ech........ja to bardzo przeżywam każdą, ciekawe co będzie jak przyjdzie pora na mnie:-p

Dagrab dzieki wielu wspanialym znajomym i dzieki mojemu Bratu i jego narzeczonej mam wszystko prawie gotowe jedyne o co poprosilam to ze chce sobie sama na siedzaco ubranka Leonka poprasowac bo to taka przyjemnosc ze sie zbuntowalam i powiedzialam ze powoli ale ja poprasuje no i oczywiscie moj wspanialy maz wiele zrobil ale on caly czas pomaga :-):-):-)
Digitals na chwile obecna mowie TAKKK szybko chce wrocic do wspolzycia :-D:-Dale nie wiem jak bedzie po wiec niezapieram sie ze bedzie to szybkie choc ochote mam niemilosierna ale nie czuje sie seksownie i dlatego nie ma nic lol
M85 jejkuuu czego ta POlska jest tak dalekooooooo zaraz bym u Ciebie byla mam niesamowita ochote na ogorkowaaaaa yummy,a mezem sie nie przejmuj nie warto nasi faceci czasami nie umia korzystac w pelni z rozumkow,buziakiii sle;-);-)
Siwa79 no jak mozemy byc zle oczywiscie ze piszzz po to jest to nasze Lutowe forum,co do imion naszych dzieciaczkow ja tez juz kiedys pisalam ze moja mama i moja tesciowa mialy cos przeciw imieniu Leonek moja mama sie uparla na Maxymiliana a tesciowa na Kacpra masakra az wkoncu asie wkurzylismy z mezem i sie do nich nieodzywalismy wogule no i powiedzialam ze ja nosze jak rodze i ja nazywam i koniec kropka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i jak reka odja nawet juz teraz moja mama powiedziala ze jej szie zaczyna imie podobac a tesciowa sie nieprzejmuje ona ma problem heheheheheheh
Weronika Mundat co ty przeciez tak duzo nienapisalm czasami mi sie zdarzy hehehehehehe a co do bicia serduszek to super ze starszy synek taki dzielny no i ten w brzusiu moj tez dzis dzielnyyy i tez slyszalam serduszko mojej kruszynki

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry