reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Vanilia oby dzidzia się dobrze ułożyła!

mama Niki córeczka jaka wystrojona, hoho :-D oj fajne są takie bale przebierańców dla dzieciaczków, teraz są takie ładne kostiumy! :-D

Słuchajcie, gdzie i do kogo mogę dostać telefon (lub podać swój) w razie awaryjnej sytuacji związanej z szybszym porodem? Żebym mogła poinformować Was co i jak? :-)

Muszę się w końcu zebrać i zacząć coś robić, zupę wstawić, ogórkową dziś robię. M w pracy do 22 także się nie śpieszę :)

reklama
ani83 tez mam wrażenie że połowa lutówek to się w styczniu rozpakuje ;-) ale w sumie jak ktos ma termin na początek lutego to i tak dzieciaczki beda terminowe...
Cyśka trzymamy kciuki!!!

Co do moich odczuc to z nockami wcale lepiej nie jest nie męczy mnie już tak zgaga,ale za to brzuch mnie bardziej boli... wczoraj wieczorem miałam taki ból okresowy na dole podbrzusza na tyle silny że szczerze powiem przeszly mnie mysli ze może poród sie zbliża bardziej niż jestem przygotowana ;-)
no a dziś od rana strasznie bolą mnie żebra i chyba żołądek w sensie tak u góry od nacisku dziecka albo może to jakieś mięśnie mnie bolą bo z jedzeniem nie mam problemów... no robi się męcząco:tak:

wspólczuje mamom które nie moga spac, ja sypiam w miare dobrze. Ale kregosłup mnie ostro nawala, tylko odpoczynek na lezaco pomaga.
tynka ja tez mam takie bóle na gorze brzucha, jakby zakwasy, cos w tym stylu. Pozatym strasznie ciezko mi sie oddycha i juz mam dosyc a to dopiero 33tydz. Jak ja dotrwam do konca?? Czuje sie juz jak słon, a co bedzie potem:-)

hihi,ale fajnie. ja mam z miesiaczki na 29 lutego, a z ostatniego USG juz na 19 lutego. a bedziesz miec chlopca czy dziewczynke?

Hejka.Uuuu..czyżby CYŚKA juz urodziła? Zapewne tak lub niedługo urodzi bo jak wody odejdą to wyjścia juz niema trzeba rodzić.Termin miała chyba na 8 luty to tak jak ja:szok: w sumie to ja tez mogę rodzić bo już mam rozwarcie na jeden palec tylko muszę jeszcze zdążyc z badaniami bo dzis dostałam skierowania i dokończyc zakupy dziś mialam to zrobić ale auto niechciało mi dziś odpalic i do lekarza zawiozła mnie kolezanka a wróciłam autobusem.

ani83, ja to mogłabym przenosić :) wstepnie gin kiedys mi wyznaczyl termin na cięcie 31.01(39tydz) albo 7.02(40 tydz)
ale teraz to nie wiadomo jak będzie, skurcze ciągle mam, ale już niebolesne, cale szczescie nie mam rozwarcia, bo to juz kaplica....

to łóżko działa mi już na nerwy, ale jakoś trwam

M85 ja mam też tego rogala, z tym, że dla mnie on nie jest nic a nic pomocny - wkładam go pod poduszkę, żeby wyżej spać, bo inaczej boli mnie bardzo kręgosłup, a obstawiam się małymi jaśkami

no ładnie rozpakowujemy się już po kolei, że tak napiszę ;p
ciekawe jak tam Bliźniak, a Cysia już pewnie po ;p

zjadłam pomidorówkę i mój mały albo jej tak nie lubi, albo mu smakuje bo się tak rozszalał po moim brzuchu, że cały od góry do dołu faluje ;p

MamaNiki jaka cudna mała chinka :D bosko wyglądała:)

ja zaczynam być trochę podekscytowana tymi porodami, z jednej strony się trochę boję, czy wszystko ogarnę, a z drugiej już chcę być po, chociaż u mnie dopiero 34tc ;p

reklama
Do góry