reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Tak sobie myślę, co te nasze lutowe dzieciaczki wyprawiają, 3 mamy już z grudnia i 1 ze stycznia, a styczeń się dopiero co zbliża się do połowy !! Końcówka miesiąca może być już gorąca;-) Co tym dzieciaczkom tak śpieszno na ten świat ??

Minie Ty już o wakacjasz myślisz-podziwiam, ja tak daleko nie sięgam myślami:-p

reklama
No to Mama2006 Nam sie pośpieszyła. :)

Munie widzę, że nie tylko ja juz wakacje planuje :-)
Antila My chcemy właśnie gdzieś za granice. Nie było problemów z Mała? Bo sporo osób odradza takie wyjazdy, jednak ja jestem jak najbardziej za. :)

My juz w poprzednie wakacje myslelismy gdzie spedzimy tegoroczne z mala.Zobaczymy jaka bedzie, chcielibysmy jechac do naszej ukochanej Chorwacji( w te wakacje musielismy zrezygnowac z powodu ciazy i 2 wesel wypadajacych w terminie wyjazdu).Nocke w aucie moze mala dalaby rade, zreszta nad Polskie morze prawie
tyle samo sie jedzie, a mialabym gwarancje pogody i cieplej wody.Zobaczymy jak bedzie finansowo, zawsze zostaje nam domek letniskowy od tesciow.
Antila odwaznie z 5 miesiecznym dzieckiem do Turcji, wprawdzie jak my bylismy to nikt nie "chorowal" ale zawsze strach.Choc jak sie dobrze przygotuje czlowiek do wyjazdu to wszedzie mozna jechac.

Antila, ja w Jaroslawcu bylam w zeszle lato.zejście z klifu na plażę tragiczne...a sama plaża i miejscowość moim zdaniem brudna. Pojedziemy raczej do Dabek. Mamy zdecydowanie bliżej i jest tam przyjemniej.ogólnie szukam czegoś w zachodniopomorskim żeby podróż była jak najkrotsza.

Ja zagranice nie odwaze się zebrać dziecka. Jeden tydzień we wrześniu lub październiku gdzieś pojedziemy sami jak dziecko pozwoli. Babcia jeden tydzień zaopiekuje się już wtedy 7 lub 8 miesięcznym bobasem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My na wakacje w tym roku pojedziemy na pewno za granicę, ale będzie to Europa. Grecja lub Hiszpania. I zdecydowanie samolot, nie wyobrażam sobie tłuc się tyle godzin autem.
Munie- obstawiam, że nie zostawisz Malutkiej z dziadkami na tydzień:)
i jeszcze mogę Ci polecić hotel z Mielnie, byliśmy jak Daniel miał 8miesięcy. Jest naprawdę super, od razu przy plaży, pokoje duże, dobrze wyposażone, dobry stanard.
http://www.baltivia.pl/

Ostatnia edycja:
Weronika nie martw się, mężowie już tak mają że jak chwilę Cię przed kompem zastaną to że zaraz nic nie robisz, a jak oni siedza to wszystko w porządku jest. A te staniki na Natolinie to sztywme czy miekkie? Bo może też zobaczę sobie...

sonka_86
duże to Twoje "maleństwo" obyś w miarę w terminie sie wypakowała bo jak jeszcze trochę poczeka to będzie Ci trudniej urodzić;)

Cały dzień dzis na nogach, ale coś czułam że mama2006 się rozpadkuje:) całe szczęście że wszystko dobrze sie skończyło. Jak pomyślę że miałysmy termin na ten sam dzień to aż mnie ciary przechodza.
Na szczęście wszystko juz mam bo wózek tez juz dziś przyjechał - co prawda teściu wziął jedno kółko do naprawy ale i tak przez pierwsze 2 tygodnie na spacerki chodzic nie będę więc spoko.

reklama
Daissy - też się zastanawiam a najbardziej się boję że któregoś z chłopaków zaniedbam. Wiktor jak był mały był strasznie wymagają, cały czas przy cycu, wózka nie cierpiał, jazdy samochodem też. Kolki, ząbkowanie od 4 miesiąca (choć pierwszy wyszedł mu dopiero jak miał 9 miesięcy), mało spał - ogólnie było sporo roboty. Jak Dorian będzie taki sam to będzie "wesoło". Najgorsze jest to że Wiktor jest strasznym niejadkiem i muszę ciągle kombinować aby mu coś dać jeść a jak je zupę to trwa to czasem godzinę. Nie przejmowałabym się tak ale odkąd skończył rok mało przytył a jeszcze te przebyte choroby w ciągu ostatniego pół roku. O tyle dobrze że już noc jako tako przesypia, bo mleko sobie sam odstawił (choć chyba wolałabym aby jadł w nocy). Ze spaniem o tyle jest problem że nie chce spać sam i niestety wylądował z mężem w drugiej sypialni. Na pomoc innych osób też nie mam co liczyć bo moja mama nie żyje, siostra sama ma dwójkę małych dzieci a teściowa opiekuje się dwumiesięcznymi bliźniakami szwagra - więc tak naprawdę będę sama. :-(

Vanilia - jako tako wskazań do cc nie mam tylko tyle że 19 miesięcy temu miałam cc. Na ostatniej wizycie mój lekarz stwierdził że jest 50/50 że będzie cesarka i chciałabym się go podpytać co i jak i dlaczego.

Dagrab - parę razy byłam w Turcji i tam rzadko się spotyka zemstę faraona, przynajmniej ja się nie spotkałam choć często chodziłam do miejscowych knajp ale może miałam po prostu farta. Mi też już się marzą wakacje ale planowanie zacznę jak już młody będzie na świecie :tak:

Digitalis - ja kupiłam sobie miękki do karmienia i najtańszy jaki był ale jak dobrze pamiętam miała tego sporo. Najlepiej może jakbyś zadzwoniła tam i dowiedziała się co ma: Sklep Agnes tel.(022) 648 79 77 a drugi to Be! tel. 22 648 43 30

Ostatnia edycja:
Do góry