reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Olcia, chyba mama2006 kiedyś pisała jak wyglada ten czop.jakoś tak go właśnie opisała.jak Ci juz wypada to prawdobodobnie masz juz male rozwarcie.ja bym pojechała na IP i poprosiła o badanie zwłaszcza ze masz zagrozenie przedwczesnym porodem i gin kazal Ci leżeć.a z suwaczka widzę ze kryzysowego 34 tyg jeszcze Nie skonczylas.a jak Nie IP to łez w lozku ale tak na poważnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Uuu... Laseczki... Nie wiem co i jak, ale wczoraj wieczorem i teraz, kiedy korzystałam z wc, zauważyłam taki gęsty śluz lekko krwią podbarwiony. Czy to jest możliwe, żeby mi już czop śluzowy zszedł?? Nic mnie nie boli, ogólnie dobrze się czuję, więc nie wiem, czy się martwić, czy podchodzić na lekko do tego... Raczej żadne mechaniczne uszkodzenie to nie jest, chociaż mama mówi, że mogło mi jakieś naczynko pęknąć od nacisku... :confused:

Jak na moj gust czop..podskoczyłabym na IP

Munie, Mitra- zobaczę jak dalej się potoczy, bo nie chcę się nakręcać... Tak jak mówiłam, nie miałam żadnych dolegliwości, nic nie boli itd. Szczerze mówiąc, to czuję się wyjątkowo dobrze :-).

A i właśnie co do terminu porodu... Nie wiem jak mam liczyć sobie tygodnie... Bo wg miesiączki lekarz wyliczył mi termin na 23 lutego, a wg USG na 11. To jakby nie było są 2tyg różnicy

Cześć dziewczyny! :-) Oj ale daaawno mnie nie było na ogólnym, jeszcze pozostałe wątki nadrabiam, zaległości mam mega :zawstydzona/y:

Olcia ja bym dziś zadzwoniła do gina jakbym coś takiego zauważyła, albo tak jak dziewczyny piszą jedź na IP, będziesz wiedziała przynajmniej o co chodzi.
Co do terminu porodu to mi z miesiączki wychodzi teraz 6.02, a z usg 2 tyg więcej czyli 14-16.02. Suwaczek mam ustawiony wg usg :)

Uuu... Laseczki... Nie wiem co i jak, ale wczoraj wieczorem i teraz, kiedy korzystałam z wc, zauważyłam taki gęsty śluz lekko krwią podbarwiony. Czy to jest możliwe, żeby mi już czop śluzowy zszedł?? Nic mnie nie boli, ogólnie dobrze się czuję, więc nie wiem, czy się martwić, czy podchodzić na lekko do tego... Raczej żadne mechaniczne uszkodzenie to nie jest, chociaż mama mówi, że mogło mi jakieś naczynko pęknąć od nacisku... :confused:
Ja ten sluz mialam w 40 tygodniu i za dwa dni urodzilam :tak::tak: wiec lepiej sie skontaktuj moze z jakims lekarzem

Ostatnia edycja:
W szpitalu i tak patrzą na tygodnie z karty ciazy.ja mam tez inny termin wg usg sprzed 12 tyg ale gin mi mowil ze różni sie tylko o 4 dni wiec wpisał om.

Olcia, a jak masz wpisane w karcie ciazy?

reklama
Do góry